Real Techniques kwasten review

Real Techniques kwasten review

Real Techniques kwasten zijn één van mijn favorieten. De kwasten in mijn stash heb ik al een aantal jaar en het was tijd voor wat nieuwe kwasten! In deze Real Techniques kwasten review vertel ik je alles over de mini multitask brush, de setting brush en de eye smudge brushes.

Real Techniques kwasten

Real Techniques is opgericht door de twee zussen Samantha en Nicola Chapman. De twee zusjes hadden een voorliefde voor make-up en zijn beide gestart als make-up artist voor verschillende merken. Nadat ze hun YouTube kanaal Pixiwoo met beautytips hadden opgezet, leek het een logische stap om een kwastenlijn op te zetten. Een goede make-up look begint namelijk bij de juiste tools.

Mini multitask brush

De mini multitask brush is echt enorm mini! Ik moet zeggen dat ik hem van tevoren niet zo klein had verwacht, maar het is wel een hele fijne kwast om mee te nemen op reis. De kwast heeft de traditionele roze kleur, die staat voor de producten voor de wangen. Je kunt deze kwast dus gebruiken voor highlighter, blush en bronzer.

De steel van de kwast is korter, dan normaal, maar de kwast zelf heeft een traditionele grootte. Als je erg precies te werk wilt gaan met highlighter, blush of bronzer, dan vind ik hem persoonlijk te groot. Ik vind hem bijvoorbeeld beter geschikt voor het aanbrengen van gezichtspoeder. Door de grootte van de kwast is je gezichtspoeder namelijk zo over je gezicht verdeeld! De kwast pakt de poeder fijn en gemakkelijk op, maar bij een losse poeder leek ik wel iets gemakkelijker te knoeien bij het aanbrengen. Ik vind het een fijne kwast die je voor van alles kunt gebruiken, ideaal voor in je tas of als je op reis gaat en niet teveel wilt meenemen.

Setting brush

Real Techniques kwasten review

De tweede kwast van Real Techniques die ik uittestte is de setting brush. Dit is bedoeld om je blush, highlighter en bronzer precies aan te brengen. Ik vind het verschil qua grootte van de kwast erg groot met de mini multitask brush. Wat mij betreft mag daar nog net een formaat tussen zitten.

De kwasten van Real Techniques zijn zo ontzettend zacht! Daardoor kun je de poeder tijdens het aanbrengen heel mooi en gemakkelijk blenden. Ik vind deze kwast ontzettend fijn voor het aanbrengen van een subtiele poeder voor een wat rustigere look! Dit was echt een kwast die nog ontbrak in mijn collectie en ik kan nu al niet meer zonder. Ik kan hiermee bijvoorbeeld heel mooi bronzer aanbrengen, zonder dat het teveel opvalt.

Eye smudge brushes

Real Techniques kwasten review

De eye smudge brushes zitten in een set samen met een puntenslijper. De set bevat een precision smudge brush en een normale smudge brush. Je gebruikt eye smudge brushes om een oogpotlood, die als lijntje boven of onder je oog aanbrengt, uit te smeren. Je kunt ze hierdoor minder hard maken, waardoor ze beter opgaan in de ooglook die je hebt gemaakt.

Ik had al een smudge brush van Real Techniques in mijn bezit, maar er eigenlijk nog niet zo vaak gebruik van gemaakt. Ik had altijd het idee dat het lijntje wat ik boven mijn oog zette best mocht opvallen en veegde hem daardoor vrijwel nooit uit. Toch vond ik het effect heel mooi! De normale smudge brush is perfect voor de bovenkant van je oog en de preicision smudge brush voor de kleine hoekjes en de onderkant van je oog. Wanneer je een smokey eye maakt, creëer je op deze manier nog een grotere overloop en dat geeft een heel mooi effect! Daarnaast kun je ook gelijk de onderkant van je oog meenemen met de look op een zachte manier, wat je look toch net wat meer afmaakt.

De look met de Real Techniques kwasten

Real Techniques kwasten review

Om de kwasten goed uit te testen heb ik een look gemaakt! Ik heb de mini multitask brush gebruikt voor een minerale foundation en de setting brush voor een blush, highlighter en bronzer. Tot slot gebruikte ik de smudge brushes om het oogpotloodlijntje boven en onder mijn ogen uit te vegen. Het was enorm fijn om met deze kwasten te werken en ik heb zeker weer wat nieuwe favorieten van Real Techniques kunnen toevoegen aan mijn stash!

De Real Techniques kwasten zijn o.a. verkrijgbaar bij Makeupshoppen.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    Ik vind RT zo’n fijn merk. Ik gebruik de Powder Brush dagelijks. De Expert Face Brush vind ik heel fijn om foundation mee aan te brengen. Oh, en ik heb de Blush Brush uit de Brush Crush-collectie, zo’n mooi ding! ♥

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP