Cibdol Oil

Zorgverzekering vergelijken met deze tips

Zorgverzekering vergelijken met deze tips

Eind van het jaar mogen we weer wisselen van zorgverzekering. Aangezien er een aantal dingen gaan veranderen is het slim om op tijd je zorgverzekering te vergelijken. Ik wissel ieder jaar en geef je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken!

Wat gaat er veranderen?

Ieder jaar tijdens Prinsjesdag krijgen we te horen wat er gaat veranderen aan het basispakket. Uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars bekend wat er met premie en de aanvullende pakketten gaat gebeuren. In 2019 wordt de premie van de basisverzekering gemiddeld €6,50 duurder, dus bij vrijwel iedere verzekering ben je het aankomende jaar duurder uit. Daarnaast zijn de volgende wijzigingen toegepast binnen de basisverzekering van alle zorgverzekeraars:

[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#b9b9b9″]

 • Nieuw in het basispakket:
  • Hulp bij overgewicht: Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
  • Oefentherapie bij COPD vanaf de eerste sessie direct vergoed
  • Ruimere vergoeding voor zittend ziekenvervoer
 • Veranderingen in het basispakket:
  • Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook vrij te krijgen zijn, worden niet meer vergoed
  • Eigen bijdrage medicatie (uit het geneesmiddelenvergoedingssysteem) bedraagt maximaal 250 euro per jaar per verzekerde

[/su_list]

Tips voordat je gaat vergelijken

Om te ontdekken welke zorgverzekering het beste bij je past moet je eerst nagaan welke zorg je precies nodig hebt en wat ook daadwerkelijk nut heeft. Zo betaal je extra voor een tandartsverzekering, maar ga je misschien maar één keer per jaar op controle en heb je nooit klachten. Daarnaast betaal je voor een tandartsverzekering, maar wordt het niet altijd 100% vergoed. Soms ben je daardoor goedkoper uit wanneer je geen verzekering afsluit en de tandartskosten zelf betaalt.

Ik heb hier zelf vorig jaar voor het eerst kritisch naar gekeken en heb nu eigenlijk alleen een basisverzekering met als aanvullende dekking spoedeisende medische hulp in het buitenland. Voor spoedeisende medische hulp in het buitenland betaal je namelijk maar een kleine premie en ik wil hier als liefhebber van reizen geen risico lopen. Verder kijk ik of het ziekenhuis het dichtst bij mij in de buurt is aangesloten bij de zorgverzekeraar waar ik mijn verzekering wil afsluiten.

Mocht je jezelf toch liever aanvullend verzekeren. Let er dan op wat er bij welke verzekeraar wordt vergoed. De percentages en eigen bijdragen verschillen vaak per verzekeraar. Als je bepaalde medicatie gebruikt of aanvullende zorg nodig hebt, dan is het verstandig te berekenen wat voor jou het voordeligste uitpakt.

Zorgverzekering vergelijken

Misschien is het je wel eens opgevallen, dat niet iedere zorgvergelijker alle verzekeraars meeneemt in de vergelijking. Dit kan te maken hebben met vergoedingen die deze websites ontvangen voor iedere persoon die een verzekering afsluit. Als een zorgverzekering hier niet aan meewerkt, dan is de kans groot dat je deze niet terug gaat vinden op deze website. Om ervoor te zorgen dat je toch alle zorgverzekeringen in één keer met elkaar kunt vergelijken heeft de Consumentenbond een eerlijke Zorgvergelijker uitgebracht. In deze Zorgvergelijker zie je alle zorgverzekeraars van Nederland die zich richten op de algemene consument.

Mijn resultaat

Ik kijk ieder jaar vrijwel direct naar welke zorgverzekeraar ik het beste kan overstappen. Ik vind het belangrijk om me hier op tijd over in te lezen, zodat ik niets over het hoofd zie. Ik sluit hem dan ook niet direct af, maar hou de goedkoopste in gedachten tot midden december. Ik vond het heel fijn om eindelijk mijn zorgverzekering te kunnen vergelijken met andere zorgverzekeringen, zonder dat ik nog naar aparte websites moet om daar de prijzen te bekijken.

Ik zit nu bij Bewuzt, maar zag dat het aankomende jaar Zekur een stuk goedkoper gaat zijn en ook het beste bij mij past. Ik ontvang hier dan ook een werelddekking in plaats van een dekking die alleen geldig is in Europa! Deze ga ik voor nu even in gedachten houden, zodat ik mijn zorgverzekering in december zonder te veel gedoe kan afsluiten.

Klik hier voor nog meer tips om te bezuinigen op verzekeringen.

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Estrella

  Ik vind het zo’n drama, zo’n ondoorgrondelijk bos, dat uitzoeken van zorgverzekering. Ik heb een aantal jaar bij FNV-Menzis gezeten, maar die combinatie bestaat vanaf volgend jaar niet meer. ‘Gewoon’ Menzis valt opeens een heel stuk duurder uit. Ik ben al op zoek geweest en ben er bijna uit wat het gaat worden, maar ik twijfel nog. Ik ben een beetje bang voor de beruchte addertjes onder het gras…

 • avatar
  Giovanna jansen

  Bedankt voor zorgverzekering vergelijking tips! Ik wil, voor het eerst in jaren, van zorgverzekeraar wisselen, en wist eigenlijk niet goed waar te beginnen. Nu wel. Bedankt daarvoor!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP