10 redenen om te werken in een supermarkt

5 redenen om te werken in een supermarkt

Als 16-jarige lijkt werken in een supermarkt misschien niet het leukste baantje, ik dacht er precies hetzelfde over! Toch heb ik er uiteindelijk 3 jaar gewerkt en help ik jou door mijn ‘5 redenen om te werken in een supermarkt’ met je te delen.

1. Je doet werkervaring op

Het lastige op 16-jarige leeftijd is dat je nog geen werkervaring hebt, maar ze dat bijna bij iedere vacature al vragen. Enorm lastig, aangezien je juist werkervaring wilt opdoen. Eén van de redenen om te werken in een supermarkt is dat je hier alvast werkervaring op kunt doen. Je kunt het zien als de eerste stap in je carrière en zult er ook echt veel van leren. Als je eenmaal ervaring hebt opgedaan kun je altijd nog opzoek gaan naar een andere baan. 

2. Je hebt veel collega’s

Bij supermarkten heb je veel collega’s van jouw leeftijd. Als je er een tijdje werkt dan leer je je collega’s steeds beter kennen en wordt het werken ook steeds leuker! Je kunt in je pauzes of als je met iemand dezelfde shift hebt gezellig praten en na afloop kun je ook nog wat leuks gaan doen. Zo hebben wij een keer na ons werk met z’n allen pizza gegeten. 

3. Presteren onder druk

Eén van de dingen die je nog vaak tegen zult komen tijdens je studie of tijdens je (bij)baantjes in de toekomst is presteren onder druk. Bij supermarkten wordt er meestal gewerkt met een tijdsplanning. In het begin kan dit heel frustrerend zijn, dat geef ik toe, maar op een gegeven moment weet je precies hoe je bepaalde taken het beste aan kunt pakken. Je werkt steeds sneller en op een gegeven moment heb je zelfs tijd over. Dit is iets wat zeker in de toekomst van pas gaat komen.

4. Je helpt mensen

Ik kan begrijpen dat dit niet iets is wat je altijd door hebt. Maar ook in de supermarkt ben je enorm behulpzaam. Zo zorg je ervoor dat de vakken zijn gevuld, zodat mensen alle boodschappen die ze nodig hebben kunnen verzamelen. Als mensen alles kunnen vinden in de supermarkt, er geen lege schappen zijn en ze niet lang hoeven te wachten, dan gaan mensen vaak met een tevreden gevoel weer naar buiten.

5. Flexibele werktijden

Als medewerker in de supermarkt kun je jouw werkrooster laten aanpassen aan het schoolrooster. In de meeste gevallen wordt hier rekening mee gehouden en zijn je werktijden daardoor erg flexibel. Zo kun je in de vakanties extra werken en als je het druk hebt met school iets minder. Doordat de supermarkten ook ‘s avonds open zijn kun je ook na schooltijd nog werken, ideaal!

Dit waren mijn redenen om te werken in een supermarkt. Wat mij betreft is het een mooie stap om naast je school alvast werkervaring op te doen en te ervaren hoe het er in het werkleven aan toegaat. Benieuwd wat je nog meer voor werk kunt doen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij YoungCapital op deze pagina: werken 16 jaar

Waar werk(te) jij op je 16e?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP