fbpx

Cibdol Oil

Ronde eettafels: inspiratie voor jouw interieur

Ronde eettafels: inspiratie voor jouw interieur

Ben jij ook zo gek op ronde eettafels? In dit artikel geef ik je inspiratie hoe je jouw interieur met een ronde eettafel kunt vormgeven, maar ontdek je ook welke ronde eettafel bij jou past.

Wat zijn de voordelen van ronde eettafels?

Een eettafel kopen is niet altijd gemakkelijk, zeker niet wanneer je niet veel ruimte hebt en toch met iedereen aan tafel wilt kunnen zitten. Een ronde eettafel is dan vaak een betere optie. Met een ronde eettafel kun je vaak een grotere tafel kwijt waar je met meer personen aan kunt zitten.

Daarnaast kun je altijd met iedereen aan tafel gemakkelijk een gesprek voeren, wat bij een vierkante of rechthoekige eettafel heel anders is. Je kunt iedereen aankijken als je praat en het is een stuk toegankelijker.

Inspiratie voor jouw interieur

Bij ieder interieur past een ronde eettafel. Je hebt ronde eettafels tegenwoordig in allerlei stijlen, dus ze passen ook binnen verschillende interieurstijlen. In deze paragraaf koppel ik de ronde eettafels uit aan verschillende interieurstijlen.

Ronde eettafel industrieel

Wanneer je kiest voor een ronde eettafel in een industrieel interieur, dan kom je vaak bij ronde tafels met zwarte accenten. Dit kan een tafel zijn met forse zwarte stalen poten en een dik houten blad, maar ook een gehele zwarte tafel. Alle tafels in deze stijl hebben vaak een stevige uitstraling en geven je interieur daarmee een hoger stoer level.

Scandinavische ronde eettafels

Bij een Scandinavisch interieur wordt daarentegen vaak gekozen voor witte ronde eettafels of eettafels van hout met een lichte kleur. Mocht je toch wat meer kleur willen of een warmere uitstraling willen creëren, dan kun je ervoor kiezen om voor stoelen te gaan van hout of kleur. Daarnaast kun je ook de tafel aankleden met warmere kleuren en materialen, zoals zachte kleedjes van aaibaar materiaal.

Ronde eettafel bohemian

Bij een bohemian interieur wordt er vaak gekozen voor een rustige eettafel als basis. Er zijn simpelweg niet heel veel gekleurde eettafels verkrijgbaar en je kunt je dan helemaal uitleven met gekleurde stoelen en accessoires, want die zijn er genoeg! Zo kun je een bohemian eettafel goed combineren met een mooi geprint vloerkleed, felgekleurde stoelen, (tafel)kleedjes en kussentjes.

Ronde eettafel retro

Tot slot de retro stijl, in deze stijl zie je veel ronde vormen terug en daarom passen ronde eettafels daar perfect bij! Je ziet hier vooral veel ronde eettafels gemaakt van donker hout, maar ook tafels met een glazen blad en unieke tafelpoten. Het leuke is dat je op deze manier de stijl gemakkelijk doortrekt door het gehele huis.

Heb jij wel eens gedacht aan een ronde eettafel? Wat is jouw favoriete stijl?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Sharon van bommel

  Ik vind ronde tafels zo mooi! Wil er zelf inderdaad ook graag een!

 • avatar
  Rosanne

  Ik HOU echt van de stijl van ronde tafels. In mijn toekomstige huisje gaat er ook zeker één komen, het geeft zo’n heerlijke knusse sfeer.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP