fbpx

Cibdol Oil

Rookgeur verwijderen uit huis

Rooklucht verwijderen uit huis

In huis heb je natuurlijk altijd het liefst dat het lekker fris ruikt. Toch kan soms een bepaalde geur erg lang in een huis blijven hangen. Mocht het in je (toekomstige) huis stinken naar rook, dan kun je de rooklucht verwijderen met deze tips!

1. Luchten, luchten, luchten

Bij en ook na het roken is het belangrijk dat je jouw huis goed door laat luchten. Zet bij het roken altijd een raampje open en eventueel de afzuigkap aan. En de rookgeur uit huis verwijderen doe je door alle ramen en deuren even tegen elkaar open te zetten.

2. Schrobben

Als je een rooklucht wil verwijderen die al een langere tijd in huis hangt, dan is het vaak ook in de muren en de vloer getrokken. Zeker wanneer je in een huis gaat wonen waar een langere tijd gerookt is, is het een goed idee om alles (écht alles) eerst grondig schoon te maken.

Je kunt het beste schrobben met schoonmaakazijn, dat de geur van rook neutraliseert. Doe hiermee alle muren, plafonds en ook de vloer af. Het is een flinke klus, maar zo weet je wel zeker dat je er vanaf bent. Als alles schoon is kan een likje verf de geur overigens nog verder wegnemen!

3. Alles wassen

Het is sowieso slim om alle wasbare items in je huis eens in de zoveel tijd in de wasmachine te gooien. Alleen vergeet ook niet de dingen als dekentjes op de bank, kussenslopen en gordijnen. Als alle items in huis weer lekker ruiken naar wasverzachter scheelt dat een hele hoop!

4. Stomen

Bepaalde dingen kun je helaas niet wassen, maar gelukkig zijn ook daar fijne oplossingen voor. Naast het buiten laten luchten, kun je de meubels in huis ook stomen. Door het stoom verwijder je niet alleen bacteriën en vuil, maar kun je ook de rooklucht verwijderen.

5. Rooklucht verwijderen uit boeken

Rooklucht trekt helaas overal in. Ook boeken nemen heel veel geur op, waaronder rook. Mocht je merken dat de rooklucht daar al is ingetrokken, dan kun je je boeken eerst proberen om buiten te luchten. De kaften kun je afdoen met schoonmaakmiddel en je kunt er eventueel wat lavendel tussen leggen.

6. Houtskool

Het klinkt misschien gek, maar met houtskool kun je de rooklucht verwijderen. Niet zonder het eerst goed te luchten en schoon te maken natuurlijk, maar houtskool heeft een luchtzuiverende werking. Mocht je dus van plan zijn om te roken in huis, dan kan het helpen om een bakje met houtskool tevoorschijn te halen.

7. Baking soda

Mocht je geen stoomreiniger in huis hebben en andere oplossing willen om je meubels schoon te maken, dan kun je dit bijvoorbeeld doen met baking soda. Let er op, dat je geen gewone soda gebruikt, want dit is een agressiever middel!

Je legt de baking soda op de meubels en laat het vervolgens een paar uur of een nachtje intrekken. De geur zal dan opgenomen zijn door de baking soda en dit kun je gemakkelijk weer opzuigen met de stofzuiger. Easy peasy.

8. Geurkaarsen

Als je alles hebt schoongemaakt, dan kun je het nog extra fris laten ruiken door een geurkaars of een wax-brander aan te steken. En natuurlijk even uitrusten met een fris boek na al dat harde werken.

Klik op de bovenstaande afbeelding om te pinnen op Pinterest

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP