Scandinavische keukens met hout

Scandinavische keukens met hout

Dat een Scandinavisch interieur mijn voorkeur heeft dat weten jullie ondertussen wel. Ik kan uren wegzwijmelen bij mooie interieurs op Pinterest. Daarom zet ik vandaag de Scandinavische keukens met hout in het zonnetje, inclusief een aantal tips om zelf een houten keuken samen te stellen.

Een houten keuken

Een houten keuken kom je tegenwoordig minder vaak tegen, maar deze kun je wel heel gemakkelijk een Scandinavische touch meegeven. Als je op dit moment een houten keuken hebt, dan kun je natuurlijk de kastdeuren en de lades eventueel een opknapbeurt geven. Verf ze bijvoorbeeld wit of lak ze in een andere tint en je keuken kan zo weer jaren mee. 

Mocht je toch echt een nieuwe keuken willen, dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar deze houten keukens. Je kunt dan zelf je keuken samenstellen en bijvoorbeeld kiezen voor houten kastjes in combinatie met een wit of marmeren keukenblad. Dat is precies als dit voorbeeld, gaaf toch? 

Een houten keukenblad

Als je gekozen hebt voor witte keukenkastjes of ze zelf wit hebt geverfd, dan is het ideaal om dit geheel op te vrolijken met een houten keukenblad. Het is wel verstandig om te kiezen voor bewerkt hout. Anders gaat het hout namelijk uitzetten en krimpen als het in aanraking komt met water. Niet heel handig in de keuken! 

Dat je het beste alleen kunt kiezen voor een houten keukenblad, wil niet betekenen dat je niet kunt gaan voor een robuuste variant. Het enige wat je moet doen is het hout bewerken met een daarvoor bestemde olie

Matchen van kleuren

Ik vind het zelf heel belangrijk dat de kleuren hout in het interieur matchen. Zo hebben wij een grijsachtig houten keukenblad en deze heeft bijna exact dezelfde kleur als onze eettafel. Dit kun je ook doen met planken die je ophangt boven de keuken of met andere meubels in de buurt van de keuken. 

Als je toch te maken krijgt met verschillende houtkleuren, dan is dit heel simpel op te lossen. Daarom is het eigenlijk zonde om verschillende houtkleuren aan te houden, terwijl het ook hetzelfde kan zijn. Kies een meubelolie in de kleur die je wilt aanhouden en verf het hout dat nu nog een andere kleur heeft. Daarna zal het veel meer aanvoelen als één geheel en dat geeft extra veel rust aan het interieur.

Een houten bar

Mocht je net als ik gek zijn op Scandinavische keukens met hout, dan is dit ook een hele leuke optie. In het bijgevoegde voorbeeld hebben ze ervoor gekozen om het keukenblad door te trekken zonder kastjes aan de onderkant, waardoor er een zwevend keukenblad ontstaat. Hierdoor creëer je direct een soort bar waar je aan kunt zitten en die je eventueel kunt gebruiken als eettafel. 

Als je een wat groter huis hebt of misschien een appartement, dan lijkt me dit een mooi voorbeeld van hoe je de ruimte optimaal kunt benutten. Je hebt zo een extra grote keuken, maar toch met nog een fijne plek om te zitten tijdens het eten of om aan te werken. 

Scandinavische keukens met hout

Zoals je in de bovenstaande voorbeelden kon zien kun je met een Scandinavische keuken erg veel kanten uit. Je kunt kiezen uit alle houtsoorten. Het maakt niet uit of je een voorkeur hebt voor licht of donker hout. Verder kun je hout perfect combineren met een witte kleur of een print, zoals marmer. En je kunt er alsnog een industriële of landelijke touch in kwijt. Ik hoop dat ik je door middel van al deze tips en voorbeelden heb kunnen inspireren! 

Wat vind jij de mooiste keuken uit dit artikel?

  • Reacties ( 1 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP