Investeren in designertassen

De beste designertassen om in te investeren

Investeren in designertassen, het is misschien niet iets waar je als eerst aan denkt of je gebruikt het simpelweg als excuus. Toch zijn sommige designertassen een betere keuze dan een huis, goud of je geld laten staan op de bank.

Investeren in designertassen

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op tassen. De laatste jaren investeer ik graag in een tas en ik heb twee Michael Kors tassen in mijn bezit. Verder ben ik ook gek op merken als Guess en Valentino Handbags. Alleen van een luxe designertas kan ik alleen nog maar dromen.

Toch is het slim om te investeren in designertassen. Je kunt veel designertassen later met winst weer verkopen. Zeker als je investeert in een limited edition of een merk dat simpelweg haar prijzen ieder jaar verhoogd. Ik deel graag de tassen die het investeren waard zijn en daarmee soms zelfs een betere keuze zijn dan het kopen van een huis. Now we’re talking!

1. Hèrmes Birkin tas

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149203628/

De Birkin collectie van Hèrmes is heel exclusief. De tassen worden in een beperkte oplage uitgebracht, maar het duurt ook 48 uur om één tas te maken. De tassen zijn namelijk allemaal met de hand gemaakt. Doordat de oplage zo beperkt is, de wachttijden vaak jarenlang zijn en de prijs ieder jaar met 14,2% stijgt, kun je deze tas met de meeste winst verkopen. De nieuwprijs van deze tas ligt rond de €6000,- tot €8000,-, maar als je hem bemachtigd kun je hem waarschijnlijk binnen een week al voor het dubbele verkopen. Sommige oudere modellen, zoals de witte tas van krokodillenleer, leveren op dit moment zelfs meer dan een ton op. 

2. Chanel

Een Chanel flap bag hopen we allemaal één dag te bemachtigen. De tas is een echte klassieker en zie je al sinds klein meisje overal voorbij komen. Iedere celebrity lijkt wel een Chanel tas te hebben en ook onze Instagram faves blijven niet achter. Als je wilt investeren in designertassen, dan is Chanel zeker een goede keuze. De prijzen van Chanel gaan namelijk ieder jaar meerdere keren omhoog. De Chanel medium flap bag werd in 1955 voor het eerst verkocht voor 220 dollar, maar de prijs is op dit moment al 5.600 dollar. De prijs is nu al 26 keer zo hoog en de verwachting is dat de prijs de aankomende tijd nog harder gaat stijgen. Naast de flap bag zijn de 2.55 handbag en de boy bag ook ontzettend populair! Hoe eerder je een Chanel tas bemachtigd, hoe beter.

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149203862

3. Louis Vuitton

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149204254

De Louis Vuitton Neverfull tas is de populairste tas van het merk ooit. De tas heeft dan ook een heel handig formaat en daardoor past er veel in. De tas is altijd verkrijgbaar in de drie standaard kleuren van Louis Vuitton, deze behouden 85% van hun aankoopwaarde. Alleen als je een uniek exemplaar koopt, dan kun je hem online meestal voor de dubbele prijs verkopen. 

Op dit moment is ook de Louis Vuitton Metis enorm populair! Deze tas was direct uitverkocht en er volgde een wachtrij. Nu zijn sommige exemplaren nog steeds uitverkocht. De standaard tassen en limited edition exemplaren worden op dit moment voor meer dan het dubbele verkocht!

4. Gucci Marmont tas

Gucci zie je de laatste tijd steeds meer voorbij komen. Het merk brengt prachtige tassen uit, waaronder de Gucci Marmont tas. De tassen variëren van prijs en maat, maar zijn verkrijgbaar tussen de €1.200,- en €1.900,-. Ze worden op dit moment rond dezelfde prijs als de aankoopprijs weer verkocht.

De tassen zijn nu nog niet vintage, maar door de uitstraling kan ik begrijpen dat we deze tassen jaren later nog steeds willen dragen. Een hele goede investering voor een prachtige tas, die je in de toekomst hoogstwaarschijnlijk met winst kunt verkopen. Zeker als je een mooie limited edition te pakken krijgt.

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149204532/

Dit maakt het aanschaffen van een (eerste) designertas natuurlijk een stuk interessanter, dus klik hier om het artikel te pinnen voor later. Ik kan zelf echt weg blijven zwijmelen bij de Chanel flap bag, maar welke designer tas is jouw favoriet?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Simone

  Goede tip, ik wist dit helemaal niet! Gaaf dat een designer bag zo in waarde kan stijgen. Vraagje… Hoe krijg jij de tekst links en rechts van de Pinterest plaatjes? IK stoei er altijd mee en krijg ze alleen links. (Ik plak de link altijd in het tekstveld, een andere manier ken ik niet…)

  • avatar
   Esmée

   Hi Simone, Ik heb een plugin, waarmee ik kolommen kan creëren. Deze zit bij mij standaard in mijn thema, maar hierdoor zorg ik dat ik de pagina opdeel in kolommen van 1/3 en 2/3. Ik zet de Pinterest afbeelding in de smalste kolom en op die manier kan ik de tekst ernaast typen. Ik denk dat je ook wel andere plugins hebt om kolommen in te voegen, maar het zit in ieder geval niet standaard in WordPress. Heel veel succes. Liefs, Esmée

   • avatar
    Simone

    Oh wat handig zeg! Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ga eens op onderzoek uit! :)

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP