fbpx

Cibdol Oil

5x schoonmaken met witte azijn

5x schoonmaken met witte azijn

Naast dat je witte azijn kunt gebruiken in gerechten, kun je ook schoonmaken met witte azijn. Zelf gebruik ik het al voor 5 verschillende dingen en ik leg je graag uit hoe dit goedkope schoonmaakmiddel jouw leven ook een stuk gemakkelijker zal maken.

Waarom schoonmaken met witte azijn?

Schoonmaakazijn is waarschijnlijk een azijn dat je wel vaker hebt gebruikt. Alleen toch is witte azijn een vergelijkbaar middel. Witte azijn is alleen een natuurazijn en geen chemisch azijn, zoals schoonmaakazijn. Daardoor is witte azijn ook net iets minder sterk, maar daarom kun je het juist gebruiken voor lichtere schoonmaakklusjes.

Naast de goede werking van witte azijn is het ook heel betaalbaar. Je betaald bij Albert Heijn voor 1,25 liter slechts €0,45. Een koopje en daarom vertel ik je dus graag meer over schoonmaken met witte azijn.

5x schoonmaken met witte azijn

In deze paragraaf vertel ik je meer over schoonmaken met witte azijn. Ik behandel in totaal 5 verschillende klusjes, maar er zijn vast en zeker nog meer klusjes waar je het voor kunt gebruiken.

1. Muffe kleding

De eerste keer dat witte azijn ontdekte als schoonmaakmiddel was toen ik iets zocht tegen muffe truien. Wanneer ik een trui na een lange tijd weer had aangehad en vervolgens in de was deed, kwam hij er vervolgens vaak muf uit. Dat is niet hoe je wilt dat iets wat net uit de wasmachine komt ruikt, dus besloot ik op te zoeken wat ik hier tegen kon doen. De oplossing bleek: witte azijn!

Nu gebruik ik geregeld witte azijn om mijn kleding op te frissen. Soms doe ik een scheutje in het losse wasmiddelbakje in mijn wasmachine als ik alles net wat frisser wil laten ruiken en in de winter doe ik geregeld een cupje met witte azijn tussen de was (waar bijvoorbeeld veel truien en vesten in zitten). Witte azijn neutraliseert geurtjes, dus je was komt er weer heerlijk fris uit.

2. Witte waas op glazen

Ken je die witte waas op glazen die vaak in de vaatwasser gaan? Ik dacht eerst dat het kwam door goedkope glazen, maar later werd het ook op duurdere glazen zichtbaar. Dit is vaak kalkaanslag dat je simpel kunt verwijderen door je glazen te laten weken in water met een scheut witte azijn. Hoe erger de aanslag, hoe langer je het moet laten weken of vaker je het moet herhalen.

3. Bestek weer laten glimmen

Wil je je bestek weer laten glimmen? Was dit dan ook meteen af in een mengsel van witte azijn en water. Je kunt dit eventueel tegelijkertijd met je glazen doen. Door het daarna meteen goed af te drogen glimt je bestek weer als nieuw!

4. Nare geurtjes op het toilet

Als je net na het schoonmaken van het toilet weer het idee hebt dat het niet fris ruikt, dan kan het helpen om de gehele ruimte schoon te maken met witte azijn. Meng een beetje witte azijn in een emmer met water en maak hiermee de wanden, vloer, wasbakje en het toilet zelf schoon. Voor het toilet kun je eventueel ook een sprayfles vullen, zodat je dit gemakkelijker tussendoor kunt schoonmaken.

5. De koelkast

Ook in de koelkast kan na verloop van tijd een naar geurtje gaan hangen. Er blijven soms toch restjes en vocht achter. De glazen ruitjes en de rest van de binnenkant kun je mooi en streeploos schoonmaken met witte azijn. Daarnaast wordt de geur meteen geneutraliseerd en heb je weer een lekkere frisse koelkast, zonder chemische middelen te gebruiken!

5x schoonmaken met witte azijn

Heb jij wel eens witte azijn gebruikt voor een schoonmaakklus?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP