Cibdol Oil

Vaderdag ideeën: leuke cadeaus en uitjes

Vaderdag ideeën: 15 leuke cadeaus en uitjes

Vaderdag, het is bijna zover! Tijd om een leuk cadeau voor je vader uit te zoeken of misschien zelfs een uitje te plannen voor jullie samen. In dit artikel heb ik allerlei Vaderdag ideeën verzameld om jouw vader in het zonnetje te zetten.

Vaderdag ideeën voor een geslaagd cadeau

Ben je nog opzoek naar een cadeau ideeën voor Vaderdag? In deze paragraaf som ik de leukste Vaderdag ideeën op, zodat je gemakkelijk inspiratie op kunt doen voor een cadeau!

1. Zelfgemaakt sieraad of sleutelhanger

Vaderdag ideeën: sleutelhanger maken

Het is heel leuk om voor Vaderdag zelf een sieraad of sleutelhanger te maken. Zelf heb ik dit laten doen bij Kaya Sieraden, waar je zelf een handgeschreven tekst kunt toevoegen voor een extra persoonlijke touch! Als je vader veel auto rijdt of fietst, dan ziet hij iedere keer jouw sleutelhanger.

Mocht je een sieraad leuker vinden, dan kun je ook zelf een ketting of armband ontwerpen met de namen van jullie gezin, een foto, tekening of een mooie tekst.

2. Bierbrouwpakket

Eén van de leukere Vaderdag ideeën is een bierbrouwpakket. Zo kan hij zich helemaal uitleven op het brouwen van zijn eigen IPA, Tripel of witbiertje, waar hij vervolgens extra van kan genieten.

3. Sportboek

Hier vallen de sportboeken voor Vaderdag erg in de smaak! Denk bijvoorbeeld aan de boeken ‘de wereld volgens GIJP‘, ‘Rico‘ of ‘Inside‘. Mocht je vader niet zo van lezen houden, dan is misschien een luisterboek meer iets voor hem. Via Storytel of Kobo Plus kun je zowel e-books lezen en luisteren.

4. Koffiepakket

Is je vader een echte koffieliefhebber? Stel dan een leuk koffiepakket samen. Doe er zijn favoriete koffie in, leuke mokken en wat lekkers voor erbij. Mocht je vader meer houden van een ander drankje, dan kun je natuurlijk precies hetzelfde doen met een ander drankje erin! Je pakt het leuk in in bijvoorbeeld een mandje met plastic inpakfolie eromheen en klaar is kees.

5. Babykleding

Vaderdag ideeën: babykleding

Net een baby gekregen en vier je de eerste Vaderdag van je man? Dan is deze babykleding van HEMA echt enorm leuk om cadeau te doen. Beide items zijn nu in de uitverkoop. Zo koop je het T-shirt al voor €5,50 en het jumpsuit voor €7,-.

6. Luxe notitieboekje

Houdt je vader van schrijven? Dan heeft hij vast altijd een mooi notitieboekje bij zich. Er zijn veel luxe varianten te vinden, zoals die van het merk Moleskine.

7. Bluetooth speaker

Welke vader houdt er nou niet van muziek? Met een bluetooth speaker kan hij overal waar hij wil muziek luisteren. Of dat nou in de tuin is, op zijn sportkamer of op vakantie. De JBL Go 2 is heel betaalbaar en zelfs waterproof!

8. Geef een film cadeau

Je kent vast de bioscoopbon wel, maar tegenwoordig kun je ook online films huren bij bijvoorbeeld Pathé Thuis. Er staan heel veel films op, zelfs films die net uit de bioscoop komen en daardoor is er genoeg keus. Geef een Pathé Thuis cadeaubon en maak er eventueel een leuk bioscooppakket van met popcorn en frisdrank.

9. Ontbijtje voor de deur

In deze tijd is het natuurlijk niet vanzelfsprekend om Vaderdag of andere feestdagen uitgebreid te vieren, maar er zijn genoeg Vaderdag ideeën op afstand. Denk bijvoorbeeld aan een picknickmand gevuld met een vers ontbijtje die je voor de deur zet of dek de tafel bij je ouders in de tuin en hou een Vaderdag ontbijtje op afstand.

10. Overhemden en sokken

Het is misschien zo cliché, maar zelf vind ik het heerlijk om praktische cadeaus te geven die iemand echt gebruikt. Ga opzoek naar een mooi luxe overhemd, een grappig paar sokken of combineer het met elkaar. Zelf vind ik de sokken van HEMA en Happy Socks altijd een geslaagd cadeau!

Vaderdag ideeën voor een leuk uitje

Hoewel een uitje dit jaar lastig kan zijn met Vaderdag, mogen we alweer wat meer. Deze uitjes zijn ook in deze tijd goed te doen met alleen je vader of het hele gezin. Kijk snel verder voor mijn Vaderdag ideeën voor een leuk uitje.

Let op: bij veel van deze uitjes moet je van tevoren reserveren.

1. Uiteten

We kunnen weer lunchen en dineren in restaurants en op het terras. Je kunt dit alleen met je vader doen of met het gehele huishouden als je nog bij je ouders woont. Zo ben je er samen even tussenuit en kun je weer genieten van lekkere hapjes en drankjes.

2. Bioscoop

Ook voor de bioscoop geldt dat je hier gezellig met z’n tweeën naartoe mag of met het gehele huishouden als je daartoe behoort. Zo kun je samen met je vader ouderwets een film uitzoeken die jullie beide leuk vinden en hele bak popcorn leegeten.

3. Dierenpark of attractiepark

Houdt je vader van dierenparken of attractieparken? Ook hier mag je weer een bezoekje aan brengen. Ga gezellig op safari in de Beekse Bergen of maak flink wat ritjes in de achtbaan in één van deze pretparken.

4. Museum

Ook de sommige musea zijn weer geopend met een maximum van 30 personen. Ideaal om op je gemak doorheen te wandelen en alles rustig te bekijken. Als je een bepaald museum altijd al hebt willen zien, dan is dit misschien een leuk idee voor Vaderdag!

5. Wandelen of fietsen

Wandelen of fietsen kan natuurlijk altijd. Ga samen lekker het bos in of fiets een rondje langs allerlei mooie plekjes bij jullie in de buurt. Probeer wel 1,5 meter afstand te houden van anderen tijdens het wandelen en fietsen.

Ik hoop dat je met deze tips leuke Vaderdag ideeën hebt opgedaan voor zowel cadeautjes als uitjes. Ik wens je een hele fijne Vaderdag toe!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP