fbpx

Cibdol Oil

6 redenen om een sieraad door de juwelier te laten maken

6 redenen om een sieraad door de juwelier te laten maken

Elke outfit kun je opfleuren met sieraden. Draag een mooie ketting bij een top met een blote hals of maak een simpel jurkje feestelijk met mooie statement oorbellen. Je kunt natuurlijk een heleboel sieraden kopen bij grotere ketens, maar heb je er wel eens aan gedacht om een sieraad te laten maken door een juwelier? Er zijn een heleboel goede redenen voor! 

1. Hoge kwaliteit

Wanneer je een sieraad door de juwelier laat maken, kun je rekenen op een sieraad van hoge kwaliteit. Een juwelier die nog zelf sieraden maakt, doet dit op een ambachtelijke manier. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van moderne apparatuur, maar de afwerking doen ze nog steeds met de hand. Zo wordt er geen detail overgeslagen en pas wanneer het sieraad echt klaar is, zul je het ontvangen.

2. Duurzaam en eerlijk

Een sieraad van hoge kwaliteit zal lang meegaan, dat maakt het automatisch een stuk duurzamer. Wanneer een sieraad toch gebruikerssporen oploopt, kun je weer bij de juwelier terecht om het te laten herstellen. Denk dan bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuw slotje of aan polijsten zodat de glans weer terug komt. 

Daarnaast werken veel juweliers met gerecycled goud en zilver. Ze verwarmen dit en gieten het in de nieuwe vorm. Ze hoeven dus geen gebruik te maken van nieuw goud en dragen ook niet bij aan de slechte omstandigheden in goudmijnen. 

Wat ook meetelt is dat het sieraad door de juwelier zelf wordt gemaakt in eigen atelier. Er komen dus geen fabrieken aan de andere kant van de wereld aan te pas. 

3. Persoonlijk en uniek

Wanneer je een sieraad laat maken, heb je een uniek sieraad in handen. Je kunt het sieraad nog persoonlijker maken door een ander soort steen te kiezen, of door een speciale gravure te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een speciale datum of een naam van een dierbare. 

4. Behoud van waarde 

Wanneer je bij de juwelier sieraden laat maken, zul je waarschijnlijk kiezen voor sieraden van goud of zilver. De prijs zal hierom wat hoger liggen, maar je kunt het zien als een investering voor later. Zilver zal namelijk zijn waarde behouden en de waarde van goud is alleen maar aan het stijgen. 

5. Erfstukje

Door de hoge kwaliteit van een sieraad dat is gemaakt door de juwelier, gaat het een levenslang of zelfs langer mee. Daardoor is een sieraad een prachtig erfstuk. Helemaal wanneer je ook de waarde van goud en zilver meerekent. Wie weet dragen jouw kleinkinderen later het sieraad ook nog! 

6. Goed advies 

Ben je aan het twijfelen over het sieraad dat je wil aanschaffen? De juwelier kan je goed advies geven. Hij of zij denkt met je mee en weet wat er mogelijk is. Samen kunne jullie ook bespreken welke stenen je kunt kiezen en op welke manier die in het sieraad kunnen worden gezet. Ook kun je je wensen voor een gravure met de juwelier overleggen. 

Een sieraad laten maken door de juwelier kan dus heel waardevol zijn om verschillende redenen. Wil je graag een sieraad laten maken of de mogelijkheden eens bespreken? Voor unieke sieraden kun je terecht bij Juwelier Jos. 


6 redenen om een sieraad door de juwelier te laten maken

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP