fbpx

Cibdol Oil

Sinterklaas surprises maken

Sinterklaas surprise maken

Een Sinterklaas surprise maken: ik ben er nooit goed in geweest. Een idee komt altijd zo in me op, maar het uitvoeren ervan is een ramp. Daarom leek het me een leuk idee om allerlei ideeën te verzamelen in een artikel, zodat jij de leukste Sinterklaas surprise kunt maken!

Sinterklaas surprise paard

We trappen meteen af met een hele leuke surprise van het paard van Sinterklaas. Het leuke hieraan is dat je hem vrij gemakkelijk kunt maken met dozen, toiletrollen en verf of gekleurd papier. Als je het lastig vindt om de voeten en de nek te bevestigen, dan kun je ook alleen het lijf en het hoofd op elkaar knutselen, want dit geeft ook een super grappig effect!

Er is ook nog een andere manier om deze Sinterklaas surprise te maken. Zo kun je er namelijk ook voor kiezen om een paard te maken van een plastic fles. Met de fles, touw, papier, een stok, lijm en een schaar kun je deze surprise al in elkaar zetten. Via de Pinterest afbeelding kom je bij de gehele uitleg terecht.

Heb je een klein cadeautje? Dan kun je het paard ook knutselen van toiletrollen. Zo is je surprise snel klaar, maar kun je ook wat meer tijd besteden aan de details.

Sinterklaas surprise voetbal

Als diegene voor wie je een surprise gaat maken een voetballiefhebber is, dan denk je misschien snel aan een voetbal. Alleen dit kan best lastig zijn, terwijl een voetbalshirt origineel en net wat gemakkelijker is. Je kunt twee keer een shirt uittekenen op karton en dit uitsnijden. Tussen de twee shirts plak je een (niet al te hoge) doos en vervolgens kun je aan de slag met verf of gekleurd papier om het tenue na te maken. De logo’s kun je natuurlijk ook uitprinten.

Mocht je toch een voetbal willen maken, dan kun je dat bijvoorbeeld op deze manier doen. Je kunt plastic bekertjes aan elkaar nieten, waarbij je begint met het middelste gedeelte. Als je deze volledig rond hebt gemaakt leg je de volgende rij bekertjes op de tussenstukken en zo werk je door aan beide zijdes totdat de voetbal af is.

Een ander idee is het maken van een voetbaltafel. Je hebt hier alleen een schoenendoos, knijpers en rietjes voor nodig. Als je het leuk vindt kun je de knijpers ook nog omtoveren in zijn of haar favoriete voetbalspelers en het cadeau kun je eventueel onder de voetbaltafel stoppen.

Sinterklaas surprise hondje

Heeft diegene voor wie je de Sinterklaas surprise maakt een hondje of zou hij er heel graag één willen? Dan is zo’n surprise natuurlijk super leuk! Je hebt een klein vierkant doosje nodig en daarnaast alleen nog papier en verf.

Een hondenhok is natuurlijk ook een leuk en makkelijk idee! Door ook een leuk knuffelhondje of geknutseld hondje van toiletpapier in het hok te zetten krijg je meteen een heel speels effect.

Sinterklaas surprise pizza

Als pizzaliefhebber krijg je bij deze surprise meteen trek in een echte pizza. Je maakt deze pizza heel handig van bruin papier en je kunt hem daarna beleggen, zoals je wilt. Denk bijvoorbeeld aan tomatensaus, sliertjes kaas, tomaat, ui, ananas, champignons en salami. Vervolgens kun je de pizza bijvoorbeeld in een doos stoppen die je ook nog decoreert.

Als je het nog uitgebreider wilt aanpakken kun je ook nog een oven om de gehele pizza heen bouwen.

Sinterklaas surprise plant

Als je een surprise wilt maken voor iemand die heel erg van planten houdt of iemand die er juist niet zo goed voor kan zorgen, dan kun je bijvoorbeeld deze cactus maken. Deze cactus is gemaakt door losse geschilderde stenen, maar je kunt ook de achterkant van een plastic fles of een slagroom dop beschilderen. Als je voor de stenen kiest, dan kun je het cadeautje bijvoorbeeld helemaal onderin de pot verstoppen.

Sinterklaas surprise Fortnite

Fortnite is op dit moment natuurlijk razend populair. De lama is erg leuk om na te maken en ook erg herkenbaar voor de Fortnite spelers. Probeer ook zeker het cadeautje te verbergen in de box op de rug van de lama, zo hoeft niet heel de pinãta uit elkaar en past het ook goed in het concept!

Een ander tof idee is de drop box. Dit idee is een stuk gemakkelijker, maar kun je wel weer zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het handigste is om een vierkante doos als onderkant te gebruiken die je schildert als drop box, zoals bijvoorbeeld op de bovenstaande afbeelding. Je kunt een echte (helium) ballon gebruiken als bovenkant, maar ook een ballon maken van papier maché.

Tot slot kun je de Fortnite battle bus namaken als surprise. Hier komen de spelers aan het begin van iedere ronde uit, dus absoluut nog iets wat iedere speler bekend voor gaat komen. De bus is niet zo lastig om te maken, want hij bestaat simpelweg uit twee verschillende dozen.

Surprise gameconsole of -controller

De Playstation 4 surprise heb ik zelf al eens gemaakt. Zo kun je meteen even mijn knutselkunsten zien (oeps). Het leuke hieraan is dat je hem kunt combineren met een game, waar je het gedicht en het cadeautje in kunt stoppen.

Een andere optie is een gamecontroller namaken. Dit is de controller van de Playstation 4. Ze heeft twee keer een karton in de vorm uitgesneden en een schoenendoos ertussen geplakt. In de schoenendoos zit tevens het cadeau.

Surprise turnen

Turnen is typisch zo’n onderwerp waarbij ik iets veel te moeilijks zou bedenken. Toch hoeft dat absoluut niet zo te zijn, want kijk eens hoe makkelijk en ontzettend leuk deze surprise is! Het enige wat je nodig hebt is een klein doosje, (bruin) papier en eventueel wat veertjes voor de piet.

Je kunt het ook verder uitbreiden naar een hele turnzaal. Kijk eens hoe creatief dit is gedaan met de potloden! De klauterende pietjes maken het plaatje weer helemaal compleet.

Surprise unicorn

Eenhoorns zijn op dit moment helemaal hip, dus het is niet gek dat je dit als idee hebt voor een surprise. Je kunt weer op de link klikken voor de uitleg van dit ontwerp. Deze eenhoorn is namelijk gemaakt van een houten box, waar je het cadeautje heel mooi in op kunt bergen.

Je kunt de eenhoorn ook maken met een rond hoofd. Dit kun je heel gemakkelijk doen met behulp van een lampion. Decoreer de unicorn met bloemen en glitters, vooral heel veel glitters!

Surprise wijn

Een surprise in het teken van wijn, dan is een wijnfles alles wat je nodig hebt. Een wijnfles kun je namelijk heel leuk decoreren met een zelfgemaakt label, Sinterklaas of piet. Je kunt het eventueel ook combineren met een andere hobby door een wijnfles te combineren met die stijl, zoals bijvoorbeeld een unicorn wijnfles of een leuke decoratieve wijnfles met glitters.

Surprise Chateau Meiland

Voor een Chateau Meiland surprise heb ik ook een aantal leuke ideeën. Ik geniet zelf enorm van het programma en met mij heel veel mensen. Je zou bijvoorbeeld de voorkant van het chateau na kunnen maken en daarachter het cadeautje kunnen plakken, zodat hij goed blijft staan. Je kunt bijvoorbeeld ook de personages uit de serie voor het chateau kunnen zetten voor extra diepte.

Verder kun je bijvoorbeeld een televisie maken met zijn of haar favoriete quote uit het programma. Als dit de quote ‘wijnen, wijnen, wijnen’ is, dan kun je bijvoorbeeld ook een wijnglas tekenen op karton en deze aan de televisie vastplakken als decoratie.

Surprise reiskoffer

Waar kun je een reiziger beter aan herkennen dan aan zijn of haar koffer? Deze koffer met eventueel een bijbehorende camera is leuk om te maken, maar ook ideaal om het cadeautje in te verstoppen.

Surprise kat

Na allerlei dieren surprises kon de kat niet uitblijven. Deze kun je net als de voorgaande voorbeelden maken van een doos, maar het kan ook van een fles wasmiddel! De fles wasmiddel geeft de kat echt iets sierlijks en hiernaast heb je enkel wat piepschuim, wol en karton nodig.

Surprise Netflix

Een surprise voor een Netflix liefhebber? Dan kun je bijvoorbeeld deze tablet maken met het Netflix logo of een scène uit zijn of haar favoriete Netflix serie. Verder kun je er misschien nog een Netflix surprise pakket bij doen, met bijvoorbeeld een afstandsbediening met een Netflix knop en een bak popcorn in Netflix stijl.

Surprise pinguin

Iemand die gek is op pinguins of fan van de serie Atypical? Dan is een pinguin surprise op de juiste plaats. Je kunt deze schattige pinguin gemakkelijk maken door twee onderkanten van een plastic fles af te knippen en aan elkaar te lijmen. Vervolgens plak je er twee armen op van karton en kun je aan de slag met schilderen. Als je klaar bent maak je hem af met een sjaaltje en een pompom op zijn hoofd.

Voor foodies

Herken je de Engelse drop? Deze surprise is super leuk om in het groot uit te voeren, want dan kun je in één van deze doosjes het cadeau verstoppen. Dat wordt dan meteen nog een zoektocht.

Een Sinterklaas surprise maken voor een donutliefhebber? Dan is deze mega donut super leuk om te maken! Je kunt hem gewoon maken van karton en decoreren hoe jij het leukste vindt. Klik eventueel “Studio DIY” in de bovenstaande afbeelding om het gehele stappenplan te bekijken.

Voor een sushi surprise is het erg mooi om aan de slag te gaan met ribbelkarton. Op die manier kun je echt realistische sushi creëren en komt het niet te glad over. Je kunt het cadeautje inpakken en als plateau gebruiken voor de sushi.

Hoe leuk zijn deze ijsjes? Je maakt ze heel simpel met karton, crêpepapier en gekleurd papier. Daarnaast gebruik je kleurpotloden om de ruitjes te tekenen en eventueel de pitjes op de aardbei.

Voor toekomstige vader of moeder

Als je het lootje hebt getrokken van een toekomstige vader of moeder, dan moet je daar eigenlijk wel iets mee doen. Iets wat je dan zou kunnen maken is deze wieg. Je kunt hem maken van stevig karton ingepakt met inpakpapier. Je kunt er bijvoorbeeld een pop inleggen en hieronder het cadeau verstoppen.

Je kunt ook kiezen voor een kinderwagen, maar dit is wel een iets lastigere surprise. Je gaat hier namelijk aan de slag met papier maché en hebt een vrij lastige vorm die je moet creëren. Toch zou je het ook kunnen proberen met karton of stevig papier.

Voor beauty liefhebbers

Een parfum liefhebber wil vast zo’n grote parfum fles op haar kamer hebben! Deze fles Chanel parfum is gemakkelijk na te maken met karton en verf in kleuren naar keuze. Al vind ik de combinatie van roze, wit en goud wel erg mooi.

Een kaptafel is natuurlijk ontzettend leuk om te krijgen, zeker wanneer het matcht met je cadeau als beauty liefhebber. Heel leuk om te maken van een kartonnen doos en nog wat extra karton voor de achterkant. Daarna kun je het kastje precies decoreren, zoals jij dat wilt.

Voor fashion liefhebbers

Tassen nooit genoeg! Deze surprise ziet er zo mooi uit dat je hem bijna mee zou nemen. Toch is ook deze gewoon gemaakt van een doos en met het printje dat je op de bovenstaande website kunt uitprinten. Klik gewoon op ‘Print je Traktatie’ en je komt er terecht.

Voor koffie liefhebbers

Voor koffie liefhebbers kun je bijvoorbeeld een Sinterklaas surprise maken van een koffiemachine. Ik vond deze er zelf heel leuk uitzien met de watjes op de bovenkant, waar ook twee dromerige bordjes instaan met ‘tea’ en ‘coffee’.

Een andere optie is een Starbucks beker. Je kunt een kleine of grote beker maken! Dit is een kleine papierenkoffiebeker met het logo erop en watjes met bestrooid met kaneel. Als je een grote versie maakt, dan kun je dit beter doen van karton en hem aan de binnenkant goed verstevigen.

Welke Sinterklaas surprise ga jij maken?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP