fbpx

Cibdol Oil

Essence what the fake mascara review

Essence what the fake mascara review

Hetzelfde effect als nepwimpers met een normale mascara, is dat mogelijk? Een veelbelovende belofte die Essence maakt en die ik in de Essence what the fake mascara review ga uittesten.

Essence what the fake mascara

Essence what the fake mascara review

De Essence what the fake mascara is de opvolger van de bekende I need a miracle mascara. De nieuwe variant belooft dat kunstwimpers of wimperextensions met behulp van deze mascara niet meer nodig zijn. Dat vind ik persoonlijk nogal een belofte, maar daardoor maakt het me wel enorm nieuwsgierig.

Het is een mascara die zowel meer volume als meer lengte aan de wimpers meegeeft. Dit doet hij door middel van de speciale nylon vezels die in de mascara verwerkt zitten.

De verpakking en het borsteltje

Het borsteltje komt op de bovenstaande foto, vanwege de hoeveelheid mascara, niet heel duidelijk over, maar op de productfoto’s van Essence is het duidelijker te zien. Het is een amandelvormig mascaraborsteltje. Dat wil zeggen dat hij in het midden wat voller is, dan het begin en het uiteinde van het borsteltje, wat natuurlijk ook weer zorgt voor wat extra volume.

De verpakking is basic, maar ik vind de blauwe kleur het geheel wel opvrolijken. Ook al is het bovenop de dop een losse sticker zorgt het er toch voor dat het aanvoelt als één geheel. Verder houdt de verpakking fijn vast en kun je de mascara daardoor erg precies aanbrengen.

Het resultaat op mijn wimpers

Zonder en met de Essence what the fake mascara

Ik heb van mezelf erg kleine wimpers, dus om mijn ogen extra op te laten vallen heb ik echt mascara nodig. En wauw, wat ben ik onder de indruk van deze mascara. Hij brengt gemakkelijk en voorzichtig aan. Ik vind daardoor wel dat je veel laagjes nodig hebt. Alleen dat werkt op zich juist heel fijn, omdat het borsteltje nooit in één keer teveel mascara pakt en het de wimpers prachtig separeert.

Na een aantal laagjes geeft hij mijn wimpers een prachtige zwarte kleur met veel volume én lengte. Mijn wimpers reiken gewoon bijna mijn wenkbrauw! Ik moet wel zeggen dat het volume net na het aanbrengen nog veel groter is, maar over het eindresultaat heb ik zeker niets te klagen.

De mascara is niet waterproof, maar blijft wel de gehele dag op zijn plaats. Aan het einde van de dag kun je de Essence what the fake mascara goed verwijderen met een beetje make-up remover en zijn je wimpers helemaal schoon.

Conclusie

Essence what the fake mascara review

De nieuwe mascara van Essence is weer een budgettopper! Voor nog onder de 4 euro heb je een mascara die je wimpers enorm verlengd en volume meegeeft. Ik word er met mijn korte wimpers al erg blij van, dus met langere wimpers kan het resultaat alleen nog maar mooier zijn. Qua lengte en volume komen ze zeker in de buurt bij nepwimpers, alleen die geven toch vaak een wat dunner en dromeriger resultaat. Voorlopig blijf ik deze mascara (op de minder regenachtige dagen) zeker gebruiken, want ik ben enorm blij met hoe deze mascara uitpakt.

De Essence what the fake mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en Trekpleister voor €3,59.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Suzanne

  Ik vind het zelf echt een super fijne mascara!

 • avatar
  Tessa

  Dit is een fijne en vooral budget vriendelijke mascara

 • avatar
  Edith-Sofia

  Wat een fijne mascara voor een klein prijsje! Maken je wimpers echt super lang.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP