fbpx

Cibdol Oil

De eeuwige struggle met mijn Instagram feed

De eeuwige struggle met mijn Instagram feed

De ene week heb ik eindelijk een filter gevonden die ik mooi vind en absoluut voor iedere foto wil gebruiken, maar de andere week ben ik die filter weer helemaal beu. Welkom bij mijn eeuwige struggle met mijn Instagram feed.

Lichte foto’s of donkere foto’s

Toen ik net begon met Instagram was ik gek op lichte foto’s. Ik plaatste regelmatig foto’s met witte achtergronden. Op een gegeven moment had ik zelfs een hele strook met enkel foto’s met een witte achtergrond. Toch was het geregeld een struggle als ik geen tijd had om nieuwe foto’s te maken, want dan stond mijn Instagram soms weken stil.

Die moed gaf ik dus al vrij snel op. Ik ging het afwisselen met andere foto’s, die juist veel kleur bevatten. Alleen het was lastig om dit op een mooie manier af te wisselen en op dat moment wist ik helaas nog niet dat de app Unum bestond (waar ik jullie straks meer over vertel). Mijn feed werd al snel rommelig, doordat de witte achtergronden het geheel braken.

Vanaf een bepaald moment ben ik volledig gestopt met foto’s met volledig witte achtergronden. Alle foto’s, die ik vanaf dat moment zou plaatsen, zouden kleurrijk zijn. Zelfs de achtergronden moesten zoveel mogelijk voorzien zijn van een leuk printje of een kleurtje. Vanuit daar kwamen we uiteindelijk uit bij mijn huidige feed.

Filters A4, S1 of S2

Ik heb altijd met veel plezier met de filters van VSCO cam gewerkt. Zo heb ik in het begin altijd gewerkt met HB2, maar toen ik van de witte foto’s afstapte ben ik ook overgestapt op A4. Dit is een filter met veel bruintinten. Ik vind dit nog steeds mooi als ik terugkijk op dit gedeelte van mijn feed! Alleen ik was gewoon toe aan wat nieuws, iets vrolijkers.

Daarom was ik overgestapt op S1, maar destijds twijfelde ik al over S2. S1 heeft mijn feed heel vrolijke en kleurrijk gemaakt. Ik denk dat je deze foto’s er zo tussenuit haalt. Aangezien S1 niet op iedere foto even mooi stond, ben ik toch weer overgestapt op een wat donkerdere filter, namelijk S2. Ik blijf dit persoonlijk toch mooier en een stuk unieker vinden, dan de lichtere filters. En met behulp van wat zomerse, kleurrijke foto’s wordt het één mooi geheel.

Eindelijk tevreden?

Ik ben sinds de laatste 6 foto’s, mede door de nieuwe filter, echt tevreden over mijn feed! Ik denk dat dit één van de eerste keren is dat ik dit aan kan houden. Ik heb alweer nieuwe foto’s gemaakt die ik binnen deze feed kan gebruiken en ik krijg er steeds meer plezier in. Het is een stukje perfectionisme wat ik moet loslaten, maar wat zó lastig is. Gelukkig scheelt het ook, dat deze filter echt op iedere foto wonderen verricht. Tijd om mijn feed in één stijl op te bouwen! ;)

Heb jij ook zoveel moeite met jouw Instagram feed? Kijk dan zeker eens in de groep Biz Babes en vraag om feedback. 

 • Reacties ( 4 )

 • avatar
  saskia

  Dit ‘probleem’ heb ik al een hele tijd geleden losgelaten. Het leven bestaat nu eenmaal ook niet uit allen witte achtergronden. Het leven zit vol met kleur en zo mag mij ook mijn instagram feed zijn. Filtertjes zijn leuk, maar moeten niet overheersen. Maar het aller belangrijkste vind ik nog, lekker doen waar je je goed bij voelt. Al plaats je de ene week zwat/wit foto’s en de andere week alles vol kleur.

 • avatar
  Jessica J.

  Hoegenaamd geen last van! Ik vind het niet zo belangrijk dat alles bij elkaar past. Wel gebruik ik de laatste tijd meestal dezelfde 2-3 filters, maar dat is puur en alleen omdat ik die mooi vind. :-)

 • avatar
  Maaike

  Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel moeite mee, vooral omdat ik altijd mijn fotos alleen in de app Instagram zelf bewerk en gewoon een feed heb waarbij kleur gewoon centraal staat (ik doe niet per se aan veel wit of veel bruin of etc haha). Maar ik heb wel vaak dat ik fotos niet plaats omdat ze te saai zijn oid

 • avatar
  Joyce – LemonyLifeNL

  Dit is echt zo ontzettend herkenbaar! Ik heb op dit moment één groote struggle haha. Ik wil zo graag een constante feed maar ik weet nog niet hoe.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP