fbpx

Cibdol Oil

Stadsbrouwerij 013 menu voor thuis

Thuis uiteten met het Stadsbrouwerij 013 menu

In deze coronatijd hebben we meer afgehaald en laten thuisbezorgen dan ooit. Hoewel ik niet wekelijks uit eten ging, is dat wel iets wat ik enorm mis. Gelukkig kun je tegenwoordig ook thuis uiteten en dat deden we afgelopen week met het Stadsbrouwerij 013 menu. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het concept en laat ik je natuurlijk zien wat we allemaal hebben gegeten!

Het thuis uiteten concept

Het thuis uiteten concept is er natuurlijk in verschillende vormen. Zo zijn er restaurants met kant-en-klaar maaltijden die je alleen in de oven hoeft te schuiven, maar zijn er ook restaurants waarbij je het zelf bereidt en zij je op weg helpen. Hoewel ik het idee had dat het Stadsbrouwerij 013 best of menu door de omschrijving “alleen opwarmen en opmaken” tot de eerste categorie behoorde, zou ik het toch eerder tot de tweede categorie willen toewijzen.

Bij het best of menu maak je telkens een keuze uit twee gerechten, voor zowel het voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Deze gerechten krijg je per gerecht in een plastic zakje met daarin de benodigde ingrediënten in losse plastic bakjes. Zo heb je precies per gerecht per persoon wat je nodig hebt, maar het nadeel is wel de hoeveelheid afval. Ik denk dat hier zeker nog een verbeterpuntje zit!

Thuis uiteten met het Stadsbrouwerij 013 menu
Thuis uiteten met het Stadsbrouwerij 013 menu

Verder is het menu heel uitgebreid. Je hebt goede vegetarische opties en kun je zelfs kiezen voor bier pairing. Je krijgt dan per gerecht een biertje dat daar perfect bij past, qua smaak. Zo kan een biertje een gerecht echt versterken en je zo juist nog intenser laten genieten.

Je ontvangt bij je bestelling ook een tasje met tafelaankleding. Zo kun je met placemats, servetten, een kaars, een menukaart en zelfs het naambordje het hele restaurant gevoel nabootsen. Verder ontvang je ook een goede Spotify playlist die fijn én gezellig is voor onder het eten. Als dat niet gezellig thuis uiteten is met zo’n avondvullend programma!

Het Stadsbrouwerij 013 menu

Thuis uiteten met het Stadsbrouwerij 013 menu

Het menu start met brood met smeersels en een amuse. Wij zijn lekker vroeg begonnen en dat is als je met meerdere personen bent zeker een aanrader. Zo kun je de gerechten rustig één voor één bereiden en opdienen. De stokbroodjes moesten even afgebakken worden in de oven en de kruidenboter, ajoli en de amuse kon je zo op tafel zetten. Dit was al een leuk begin, zeker door de unieke amuse met een mix van zoet en naar ons idee een vis topping met kaviaar.

Het voorgerecht wordt bij beide keuzes koud opgediend. Het bovenste gerecht is een Oosterse Tataki van Rund. Dit was echt enorm lekker! De stukjes vlees waren heel mals en de smaken pasten allemaal goed bij elkaar. Het schoot niet van smaak naar smaak, wat ik persoonlijk wel fijn vind. Hij werd gecombineerd met het biertje Stof tot Nadenken van Stadsbrouwerij 013 en die paste zeker goed bij het gerecht!

Het tweede gerecht is vegetarisch en is Tartaar Duxelles. Ik vind het vooral geweldig hoe kleurrijk hij eruit ziet. Ook deze was heel goed bevallen. Aangezien dit de eerste gerechten zijn die opdient is het even zoeken, maar daarom is het wel fijn dat je begint met koude gerechten.

Als tussengerecht gingen we over op de aspergesoep. Deze vond ik zelf heel lekker. Er zat veel smaak aan en de toppings maakten het geheel nog een stuk gezelliger. Wel was het een vrij grote kom soep, waardoor we allemaal wel iets hadden laten staan om ruimte te sparen voor de rest.

De hoofdgerechten hadden wat meer bereiding nodig. Zo moesten de kool samen met de gekarameliseerde ui in de oven. De kotelet moest nog gebakken worden. En een aantal dingen moesten opgewarmd worden in een pan met water.

Het was gelukkig allemaal heel goed gelukt en zo hadden we Iberico “Chuleta” en de Rendang van Spitskool (vegetarisch) op tafel staan. Het waren beide erg geslaagde gerechten. De kotelet was weer ontzettend mals en de chips die erbij zat viel ook erg in de smaak. De Rendang van Spitskool was voor het vegetarische menu meteen de favoriet van de avond.

Tot slot het dessert, daar hadden we allemaal nog wel een plekje voor overgelaten. Dit was gekarameliseerde witte chocolade, panna cotta, koek crumble, krokante banaan met een topping van citroen mousse en zwarte sesam. Het ziet er niet groot uit, maar vulde enorm. Zeker als je het combineert met het bijpassende biertje Mooi de Klos.

Mijn ervaring met het thuis uiteten concept

Allereerst vond ik het thuis uiteten een hele leuke ervaring! Zeker omdat dit geen gerechten zijn die ik normaal gesproken uit zou kiezen of zou eten, maar ze zijn stuk voor stuk heel goed bevallen. Het is van hele goede kwaliteit en zeker bij het vlees kun je dat goed merken. Ook al heb ik de kotelet zelf gebakken, was hij nog steeds super lekker.

Ze hebben het thuis uiteten ook extra sfeervol weten te maken met alle aankleding die je als extraatje erbij krijgt. Het hele gevoel van met z’n allen lang tafelen en samen in de keuken staan brengt ook extra gezelligheid met zich mee. Het nadeel vond ik wel dat ik zelf in onze kleine keuken veel aan het werk was en dan ben je toch van tafel.

Zo mis je daarmee toch een beetje het uiteten idee, waarbij je juist zelf lekker in de watten wordt gelegd. Dat in combinatie met de hoeveelheid plastic zou voor mij nog een verbeterpunt zijn, maar ik begrijp ook dat de gerechten zo veel beter naar voren komen, dan al bereid opwarmen.

Stadsbrouwerij 013 heeft verschillende leuke boxen en menu’s voor thuis. Zo is er op dit moment ook een Moederdag special en een BBQ box. Het best of menu is nu niet verkrijgbaar, maar zeker een aanrader als hij weer terugkomt en je graag iets speciaals op tafel wilt zetten!


Sla dit artikel op voor later:

Thuis uiteten met het Stadsbrouwerij 013 menu

Liever iets anders? Bekijk ook eens deze heerlijke zondag eten recepten!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP