fbpx

Cibdol Oil

Toscane Reisverslag: Pisa #1


De eerste dag in Toscane besloten we maar meteen toeristisch aan de slag te gaan in Pisa. Pisa staat natuurlijk het meest bekend om de toren van Pisa, maar er staan nog een heleboel andere gebouwen omheen. Helaas, was de dag nogal regenachtig, maar eigenlijk gaf dat wel een mooi effect aan de foto’s. Het was raar om door Pisa te lopen, aangezien eigenlijk alleen het bovenstaande gedeelte je aan de rijke mensen deden denken. Het gebied om dit gedeelte heen zag er eigenlijk allemaal erg oud uit, geen villa’s en dure auto’s te vinden.


De omgeving is hier in het klein te zien, zoals je ziet is de omgeving afgesloten met een stadsmuur. Binnen deze stadsmuur ligt het Piazza dei Miracoli, het plein staat volgebouwd met mooie bezienswaardigheden zo vind je er de scheve toren van Pisa, Duomo Santa Maria Assunta, de Battistero en het Camposanto. Alle onderdelen kun je bezoeken door middel van een betaling, alleen de Duomo Santa Maria Assunta is gratis te bezoeken. Uiteraard kun je altijd genieten van de gebouwen aan de buitenkant.


Het eerste gebouw wat we bezochten was de Battistero, dit is een doopkapel. De kapel bevat aan de buitenkant enorm veel details, die binnen in de doopkapel wat subtieler zijn verwerkt. Ik vond de doopkapel vooral indrukwekkend door de grootte en de hoogte. Je kunt de kapel namelijk nog beklimmen, waardoor je dit uitzicht aantreft. Je kunt dan ook genieten van een prachtig uitzicht over de Piazza del Miracoli.


Vervolgens bezochten we de dom. Deze dom staat tegenover de doopkapel en dat veroorzaakte dus dit mooie uitzicht. De dom is weer prachtig gedetailleerd en ik kon niet wachten om naar binnen te gaan.
Dit is echt iets wat je moet bezoeken als je in de buurt bent. Het is zo’n beleving, al die schilderingen, alle details. Ik keek mijn ogen uit, hier loop je eigenlijk veel langer rond, dan in de doopkapel. Terwijl je voor de doopkapel geld moet neerleggen en hiervoor niet. Zeker een bezoekje waard, niet iets om zomaar over te slaan. Ik was vooral onder de indruk van het plafond, die bestond uit verschillende gouden figuren.


Het derde bezoekje ging naar het Camposanto. Het Camposanto is een ommuurde begraafplaats waarin rijke mensen werden begraven, denk hierbij aan dokters en priesters.
Sommige graven waren volledig voorzien van standbeelden, prachtige marmeren standbeelden. Andere lagen gewoon onder de grond en anderen lagen weer op een soort rand aan de zijkant van het gebouw. Het was best apart om daar te lopen, aangezien je gewoon over andere mensen heenliep. Ze lagen onder de grond, onder een marmeren vloer. Het marmer is zo’n mooi herkenningspunt in deze omgeving. Er was ook nog een klein museum met beelden en schilderijen, gedeeltelijk gingen deze over de tweede wereldoorlog.


En als laatste hebben we natuurlijk even de toren van Pisa bekeken! Het blijft toch best uniek dat hij extra scheef staat in vergelijking met de andere gebouwen. We hebben de toren van Pisa niet beklommen, maar we hebben natuurlijk wel wat toeristische foto’s gemaakt. Hierboven zie je daar een voorbeeld van, het ziet er uiteindelijk toch nog best grappig uit. Wel jammer dat je niet gewoon echt even tegen de toren aan kunt duwen.


Zo, dat was me het dagje wel. Een hele hoop indrukken en mooie gebouwen tegelijkertijd, maar Pisa kun je gemakkelijk in een klein middagje bezoeken. Naast dit plein is de omgeving eigenlijk niet zo indrukwekkend, wat eigenlijk erg jammer is! En best apart, aangezien dit gedeelte vroeger geheel voor de rijken bedoeld was.

Heb jij Pisa wel eens bezocht?

 • Reacties ( 7 )

 • avatar
  Ines

  Wat een mooie foto’s! Lijkt me geweldig om te bezoeken.

 • avatar
  merle

  Leuk reisverslag.
  Mooie foto’s.
  Pisa lijkt mij een leuke stad!

 • avatar
  Kelly

  Leuk verslag! :)

 • avatar
  Jana

  Ik wil er ook wel eens naar toe! Die dom ziet er echt mooi uit :)

 • avatar
  Melissa

  Erg leuke foto’s heb je gemaakt!
  x

 • avatar
  Manon

  Wat gaaf zeg! ik wil daar ook nog naartoe!! Super leuke en mooie fotos heb je gemaakt.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP