fbpx

Cibdol Oil

Toscane Reisverslag: Siena #3

siena
Het derde stadje dat we bezochten was Siena. Siena heeft net als de andere steden die ik bezocht heb een middeleeuwse uitstraling. We hadden enorme honger en besloten in een afgelegen straatje een pizza te nemen, een groot succes, want deze pizza was heerlijk. Eén van de beste pizza’s deze vakantie. We vervolgden de weg richting de Piazza del Campo, dat je ziet op de bovenstaande foto. Een reusachtig plein, dat me lichtelijk doet denken aan films.

siena
Palazzo Pubblico met de Torre del Mangia

De Torre del Mangia is gebouwd door de broers Rinaldo tussen 1338 tot 1348. De toren is ongeveer 102 meter hoog en is te beklimmen door een smalle trap. Maar wanneer je deze hebt beklommen beschik je over een prachtig uitzicht over het plein en de stad. De toren staat gekoppeld aan het Palazzo Pubblico. Dit gebouw is een stadhuis en een museum, verdeeld over de eerste en de tweede verdieping. Het stadhuis was niet toegankelijk voor toeristen, enkel voor werknemers. De toren hebben we ook niet beklommen, maar het was van buiten al erg mooi om te zien.

siena
Smalle straatjes

Verder staat de stad gekenmerkt om zijn smalle straatjes. Smalle straatjes met schattige winkeltjes en een mooie uitstraling. Zo zie je af en toe mooie bomen tussendoor, zoals op de bovenstaande foto. Maar ook voldoende winkeltjes waar je souvenirtjes kunt kopen, maar ook kaas en vlees. Zeker de moeite waard om even doorheen te lopen, even de toeristische route naar de andere gebouwen.


Kathedraal van Siena

De kathedraal van Siena is werkelijk al een schoonheid van buiten. Allerlei kleine, mooie details vormen het uiterlijk. Je kunt werkelijk eventjes de tijd nemen om alle details in je op te nemen. De verschillende beelden, kleuren en decoraties.

De kathedraal is ook zeker de moeite waard om even aan de binnenkant te bekijken. De kathedraal heeft verschillende bezienswaardigheden. De prachtige schilderingen, decoraties, maar ook heel het gebouw is indrukwekkend. Je zult geen saai stukje ontdekken, alles is gedecoreerd en voorzien van iets moois.


De rest van de dag

Het was over het algemeen een hele gezellige dag. Ik voelde me fijn in Siena, een klein stadje, maar qua uiterlijk springt zij er echt bovenuit. Op de foto’s kan ik minder overbrengen, dan dat ik daadwerkelijk meegemaakt heb. Zo zijn we toen we terug wilden lopen naar de auto nog verdwaald, echt iets voor ons. Uiteindelijk hadden we de weg terug gevonden en waren we gelijk versleten van het lopen. De dag werd op het einde helaas regenachtig, maar dat haalde de sfeer niet weg. Ik zou Siena zelf niet snel kiezen, door alle grote omringende steden, maar ik ben blij dat ik er ben geweest.

Ben jij wel eens in Siena geweest?

 • Reacties ( 7 )

 • avatar
  Birgit

  Toscane is zo mooi! Wil ik echt nog eens naartoe (:

 • avatar
  chitchatontherocks

  Ik ben nog nooit in Siena geweest, maar moet er zo te zien DRINGEND eens langsgaan ;-).

 • avatar
  Laura – essential honesty

  Ik vond Siena de mooiste stad daar!! Dat en Volterra

 • avatar
  Kelly

  Wat een mooie foto’s! :)

 • avatar
  saskia

  oh wat een super gave foto’s!!! prachtig, ik wil zo graag naar toscane! staat echt hoog op mijn bucket list!

 • avatar
  Miss Sentinelli

  Super leuk stadje lijkt me dat! Mooie foto’s heb je ook gemaakt :)!

 • avatar
  Manon

  Prachtige foto’s weer!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP