fbpx

Cibdol Oil

11 verkoelende tips voor deze hete werkweek

11 verkoelende tips voor deze hete werkweek

Het liefst gaan we deze week massaal naar het strand, alleen er is ook werk aan de winkel. Zit jij deze week op dat hete kantoor, dan zijn deze 11 verkoelende tips echt iets voor jou!

1. Begin eerder

Het voordeel van eerder beginnen is dat je ook eerder klaar bent. Zo kun je op het heetste moment van de dag de verkoeling opzoeken. Een heel goed idee als je werkt op een kantoor zonder airco of als je misschien zelfs buiten werkt. Cynthia geeft op haar blog tips om je werkdag om 5.00 uur te beginnen, perfect voor deze zomerse week!

2. Ventilator AAN

Zet het knopje van je ventilator maar op ‘AAN’. Een ventilator blaast dan misschien geen koude lucht, maar een zacht briesje maakt de hitte zeker een stuk aangenamer.

Als je overigens wel wilt dat jouw ventilator koude lucht blaast, vries dan een aantal grote flessen water in en zet deze voor de ventilator als ze bevroren zijn. Maak je maar klaar voor dat koele briesje!

3. Een grote kan water

Genoeg water drinken op een warme dag als vandaag is ontzettend belangrijk. Vul daarom een grote kan met water, doe er wat ijsklontjes in en eventueel wat fruit voor een smaakje. Zet hem eventueel op je bureau, zodat je je glas meteen bij kunt schenken als hij leeg is.

4. Watergevecht!

Over verkoelende tips gesproken: een watergevecht in de koffie- of lunchpauze is geen slecht idee toch? Je kunt even lachen, gieren en brullen en koelt tegelijkertijd af. Na je pauze (en misschien even omkleden) kun je weer productief aan de slag.

5. Neem een washandje mee

Af en toe even je gezicht, je nek en je polsen afkoelen helpt. Neem daarom een washandje mee of loop af en toe naar de kraan om jezelf even af te koelen. Door het koude water voel je je na ieder opfrisbeurtje weer een stuk beter.

6. Zet planten neer

Zet een aantal planten neer op kantoor en geef ze op een warm moment water. Planten werken verkoelend en het geeft je kantoor ook nog een leuke sfeer. Het is misschien handig om te kiezen voor planten die makkelijk in onderhoud zijn, voor de dagen dat het minder warm is.

7. Verplaats je kantoor

Ooit aan gedacht om je kantoor te verplaatsen? Misschien is er bij jou op kantoor geen airco, maar bij een klant of een koffietentje om de hoek wel. Als je de mogelijkheid hebt om daar te zitten is dat zeker een goed idee. Hallo productief dagje!

Als je niet weg kan van kantoor, maar je bij jou kantoor ook buiten kunt zitten, dan is dat ook een goede optie. Zet een parasol neer, zoek een fijn tafeltje om aan te werken en neem je ventilator eventueel mee. Zo kun je genieten van het heerlijke weer én werken tegelijkertijd.

8. Zet apparatuur en lampen uit

Apparatuur en sommige lampen kunnen flink wat warmte afgeven. Staat er nog een televisie op kantoor die jullie op dit moment niet gebruiken, of staan de computers altijd aan? Dan is het slim om deze apparatuur helemaal uit te zetten, niet alleen op stand-by!

9. Warme dranken

Je wilt er misschien niet eens aan denken, maar door warme dranken koelt je lichaam zichzelf af. Ga dus ook af en toe voor een kop thee, maar sla de koffie over. Koffie droogt je namelijk uit en dat moet je weer compenseren met extra veel water.

10. Tussendoortjes

Afkoelen met een ijsje of jouw zoutgehalte op peil houden met een zakje chips. Beide snacks zijn tijdens dit warme weer heel verstandig én nog lekker ook. Verwen jezelf dus door een ijsje te halen in de stad of trakteer het hele kantoor op zakjes chips.

11. Voetenbadje

Steek je haar op en hou je voeten zo koel mogelijk. Via je hoofd en voeten verlaat de warmte je lichaam, maar als je dit teveel afdekt, zoals met een pet, dan krijg je het een stuk warmer. Je kunt je voeten afkoelen door een voetenbadje onder je bureau te zetten. Als je het te warm krijgt, kun je je voeten afkoelen en is het voor jezelf binnen een mum van tijd weer een stuk aangenamer.

Wat zijn jouw verkoelende tips voor deze hete werkweek?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP