Loua wax strips review

Loua wax strips review

De Loua wax strips zijn van het Franse merk Laurence Dumont, dat met name bekend staat om haar parfum. In deze Loua wax strips review vertel ik je meer over de producten en natuurlijk over de unieke geur!

Loua wax strips

Loua wax strips review

De Loua wax strips zijn verkrijgbaar voor vier verschillende zones met ieder zijn eigen gekleurde verpakking. Het zijn koude wax strips voor het gezicht, de bikinilijn, de oksels en de benen. Deze hebben ieder hun eigen formaat, waardoor ze matchen met het gebied dat je wilt waxen.

De wax strips zijn vrij van parabenen en geschikt voor de gevoelige huid. De wax strips hebben een heerlijke vanille geur, een stuk beter dan al die chemische geurtjes. Daarnaast zijn ze voorzien van amandelolie en aloë vera om je huid te beschermen en kun je jouw huid nog verder kalmeren met de doekjes met azuleen olie.

De inhoud van het pakje

Loua wax strips review

In de verpakking van iedere set vind je de wax strips, twee verzorgende doekjes, gouden tattoos en de gebruiksaanwijzing. Ik vind het een leuk setje zo, maar aangezien ik vier pakjes heb, heb ik ook vier keer dezelfde tattoos. Het had leuk geweest als er in ieder type andere tattoos verstopt zaten, maar aangezien het een extraatje is absoluut geen ramp.

De gebruiksaanwijzing is daarnaast in het Frans, niet heel handig voor product dat in Nederland in de winkels ligt. Door de plaatjes op de gebruiksaanwijzing kun je je aardig wegwijs maken, maar het is toch fijn als je direct weet wat je moet doen.

De gebruiksaanwijzing

Daarom deel ik de gebruiksaanwijzing die ik heb meegekregen bij de producten. Deze is als volgt:

 • Wrijf de dubbele strip kort tussen je handen om de wax een beetje te verwarmen en haal de twee strips los.
 • Breng een strip op de juiste spot en wrijf stevig in de richting van je haargroei.
 • Trek met je ene hand je huid strak en gebruik je andere hand om de strip in een snelle beweging te verwijderen, tegen de richting van de haargroei in. De strip is herbruikbaar zolang hij plakt.
 • Gebruik na het ontharen de verzorgende doekjes met azuleen olie om restjes te verwijderen en je huid te kalmeren.

Loua wax strips review

Loua wax strips review

De vier soorten wax strips voor gezicht, oksels, bikinilijn en benen verschillen alleen in formaat. Zo zijn de wax strips voor de benen extra groot, de wax strips voor de oksels vierkant en zijn de wax strips voor je gezicht extra klein. Buiten dat heb ik geen verschillen opgemerkt, dus daarom verdeel ik deze Loua wax strips review niet op in vier delen.

Het opwarmen, uit elkaar halen en plakken van de wax strips gaat erg goed. Ze zijn stevig, dus scheuren niet meteen uit elkaar. Bij het uit elkaar halen heb je aan beide kanten van de strip wax, dus je kunt beide zijdes gebruiken.

Loua harsstrips voor gladde benen

Wanneer je de wax strip op je been hebt geplakt, door de strip er met de haartjes mee op te wrijven, kun je aan de slag. Ik vond het persoonlijk best spannend om de wax strip eraf te trekken, omdat ik dit nog nooit zelf had gedaan. Wat moed bij elkaar verzameld en ik trok de strips er één voor één af. Je kunt een strip 1 à 2 keer gebruiken, want daarna plakken ze naar mijn idee al te weinig om nog te ontharen.

Helaas trek ik met het waxen niet al mijn haartjes eraf en staat er in de gebruiksvoorschriften dat je één gebied maar maximaal twee keer mag ontharen in 48 uur. Dit vind ik persoonlijk echt een bummer, want als je zoveel moeite doet om jezelf te waxen, dan wil je wel met echt gladde benen de deur uitgaan.

Ik heb het nog op meerdere plekken geprobeerd, maar helaas blijven er altijd wel wat haartjes zitten die niet meegaan. Het lijkt erop dat mijn haartjes hier te dik voor zijn of dat de strips toch iets te zacht zijn voor mijn huid. Wat dan weer wel heel fijn is voor de dames met gevoelige huidjes onder ons!

Na het behandelen gebruik je de verzorgingsdoekjes. Deze ruiken net zo lekker als de wax strips en hebben een heel fijn kalmerend effect. Helaas zijn de doekjes niet heel stevig en korrelen ze een beetje af op de plakkerige huid. Ik vind het daarom persoonlijk wel fijn om na te wassen met water.

Conclusie

Jammer genoeg zijn de wax strips het niet voor mij. Ze trekken niet alle haartjes eruit en het kost me veel tijd en werk om met gladde benen naar buiten te gaan. De wax strips zijn zeker geschikt voor de gevoelige huid, maar misschien iets té geschikt. De wax strips hebben een fijn prijsje, maar ik ben een stuk sneller met een scheermesje en met mijn Silk ‘n Jewel blijven de haartjes ook nog eens langer weg!

De Loua wax strips zijn exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat voor €3,49 per stuk.

 • Reacties ( 1 )

 • avatar

  Wel een mega leuke blog ja;-)
  Maar idd jammer dat haartjes niet allema weg gaan.
  Ik gebruik wilkinson scheer systeem de nieuwste en met 5 a 6 blades werkt top.
  Lfs💗🦋💐

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP