Wat heb ik gedaan tijdens mijn vakantie?


De afgelopen dagen was ik op vakantie. Ik zat in een hotel in Straatsburg, op de grens van Duitsland en Frankrijk, en mijn hoofddoel was het bezoeken van Europa Park. In dit artikel zie je voorbij komen wat ik allemaal heb gedaan in de periode dat ik daar was, maandagmiddag kwamen we aan en donderdagmiddag gingen we weer naar huis. Het waren maar een paar dagen, maar ik heb het zeker naar mijn zin gehad.


Comfort Hotel Strasbourg Athena Spa

We hebben geslapen in het Comfort Hotel Strasbourg Athena Spa. Het hotel lag vlakbij de snelweg en buiten het centrum. Wel hadden we wat eettentjes en supermarkten in de buurt. Het hotel was erg netjes, het personeel kon op zich goed Engels. Het bed lag echt heerlijk en we hadden een heerlijke regendouche. Gelukkig was er ook een waterkoker, met koffie en thee. Het nadeel was dat we lekkage hadden in de douche, daardoor moesten we oppassen dat we niet iedere dag natte sokken hadden. Bij ons verblijf zat iedere ochtend ontbijt, je had veel keuze en het smaakte allemaal erg goed.


Europa Park

De eerste avond hebben we in een lokaal eettentje gegeten en op de hotelkamer gehangen, we waren nogal moe en de volgende dag moesten we vroeg uit bed. We gingen naar Europa Park! Het was echt een mooi park, toch blijft Disney mijn favoriet. Het sfeertje was namelijk heel anders, minder sprookjesachtig. Wel is alles enorm mooi vormgegeven. De wachtrijen waren dinsdag enorm lang, we hebben bij veel attracties een uur moeten wachten. Dat was zo jammer, want hierdoor hebben we niet alles kunnen doen. Toch zou ik nog een keer terug willen, gewoon om nog eens te genieten van de mooie attracties. Ik zal later nog een uitgebreid verslag van Europa Park online zetten.


Straatsburg

Op woensdag zijn we het centrum van Straatsburg ingegaan. We hebben geparkeerd op een P+R, waar je parkeerde voor €3,50 en vervolgens gratis met de tram naar het centrum kon. Echt ideaal, het parkeren was gemakkelijk en het centrum was gemakkelijk te vinden met de tram. Het is echt een schattig stadje met een mooie sfeer. De huisjes ogen erg middeleeuws en dat vind ik altijd wel wat hebben. Er zijn veel winkels te vinden, ook luxe merken, shoppen kun je er zeker! Toch zijn we niet de hele dag in de stad geweest, op een gegeven moment waren we het een beetje zat. Iets wat ik normaal niet vaak heb in een stad.

Offenburg

‘s avonds zijn we uiteten geweest in Offenburg, Duitsland. We kwamen in een typisch Duits restaurantje terecht, waar we hebben gesmuld. Het was erg lekker en ik was enorm blij dat ik een klein gerecht had gekozen, nu kon ik heel mijn bordje leeg eten haha. Ik koos voor een biefstuk met pepersaus.


Naar huis

Donderdagmiddag vertrokken we weer richting huis. Na het uitchecken deden we nog even wat boodschappen voor in de auto. Het werd, net zoals op de heenweg, een autorit van 567 kilometer. Nog niet gesproken over de gezellige wegwerkzaamheden in Duitsland. De heenweg heb ik niet geheel zelf gereden, maar de terugweg wel. Ik kan jullie vertellen dat ik vannacht heerlijk heb geslapen, ik ging om half 10 al naar bed en ik kwam er vanochtend rond half 9 uit. Ik vond het fijn om weer thuis te zijn, maar de vakantie was zeker geslaagd.

Zijn jullie wel eens in Straatsburg, Offenburg of Europa Park geweest?

 • Reacties ( 16 )

 • avatar

  Járen geleden ben ik zelf eens naar Europa Park geweest. Twee keer zelfs. Ik zou er best graag nog eens heen willen, want nu ben ik oud en lang genoeg om overal in te mogen.

  Jou vakantie klinkt zeker als geslaagd!

  xx

 • avatar

  Europapark is voor mij al echt heel lang geleden. Als kind ben ik daar wel eens geweest samen met mijn ouders. Kevin en ik willen daar samen ook nog eens een keer naar toe. Leuk om inderdaad te combineren met een weekendje weg.

 • avatar
  melissa

  Ik ben wel benieuwd naar Europa park :) Ik wil er zelf ook een keertje heen x

 • avatar

  Ziet eruit als een leuke vakantie! Heerlijk die middeleeuwse huisjes, zo sfeervol. Ik hou wel van die oude stadjes.

 • avatar
  Sara

  Wahh ik ben jaloers! <3 Mooie foto's, zo te zien en horen heb je een leuke tijd gehad! ☺

 • avatar

  Wat een leuke vakantie! Altijd lekker om er even tussen uit te zijn!

 • avatar

  Klinkt als erg leuke dagen!
  x

 • avatar
  Maaike

  Aaah wat leuk om te lezen! En wat een leuke foto’s! Ik ben nog nooit bij alle 3 de plekken geweest! Het ziet er wel heel gaaf uit allemaal! :) ♥

 • avatar
  Eva

  Mooie foto’s! Het ziet er allemaal erg gezellig uit! Ik ben er nog nooit geweest.

 • avatar

  Klinkt als een paar hele leuke dagen :)
  Zelf ben ik er nog nooit geweest helaas

 • avatar
  Deborah

  Leuke vakantie en foto’s! Straatsburg is zo mooi!

 • avatar

  Klinkt als een leuke vakantie! Ik ben er nog nooit geweest Europa Park heb ik vaker over gehoord, ben er erg benieuwd naar :)

 • avatar

  Ben er zelf nog nooit geweest, maar het ziet er ontzettend leuk uit!

 • avatar
  Manon

  Leuk zeg ik ben er nog nooit geweest!

 • avatar

  Ik ben erg nog nooit geweest, je foto’s maken me wel enthousiast!

 • avatar
  Chantall

  Leuk! Nee ik ben er nog nooit geweest

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP