Wat te doen op Gran Canaria?

Wat te doen op Gran Canaria?

Het eilandje Gran Canaria is een hele populaire vakantiebestemming. Alleen als je jouw vakantie gaat boeken of hebt geboekt, dan ben je natuurlijk wel benieuwd naar de mooiste verborgen plekjes en hotspots, dus wat te doen op Gran Canaria?

Gran Canaria, Spanje

[su_gmap width=”800″ height=”500″ address=”Gran Canaria, Spanje”]

Gran Canaria behoort tot de eilandengroep de Canarische Eilanden. Dit eiland is de dichtstbevolkte van de in totaal 13 eilanden. Het eiland is ruim 1500 vierkante kilometer groot en heeft meer dan 850.000 inwoners. Het eiland ligt niet bij de Spaanse kust, zoals je misschien zou verwachten, maar ligt juist dichtbij de Marokkaanse kust. Toch veranderd dat niets aan de taal, want er wordt gewoon Spaans gesproken. Het klinkt vrijwel hetzelfde als in het binnenland van Spanje, alleen ze praten enigszins op een zingende manier.

1. Dunas de Maspalomas

Tijdens jouw research naar een leuk hotel op Gran Canaria ben je vast de plaatjes tegengekomen van een enorm uitgestrekte zandvlakte. Dit zijn de Dunas de Maspalomas, in de buurt van het plaatsje Maspalomas op het zuidelijkste punt van het eiland. Dit natuurgebied bestaat uit maar liefst 400 hectare aan strand, levende duinen van organisch zand, een bos vol met palmbomen en een lagune van brak water. 

Je kunt tijdens jouw bezoek een wandeling maken door deze prachtige zandvlakte, maar blijf wel op de paden. Het informatie- en uitzichtpunt bevinden zich beide in het Hotel Rui Palace Maspalomas. Vanuit hier kun je één van de wandelpaden door Dunas de Maspalomas kiezen of er eventueel voor kiezen om het natuurpark te bewonderen op een dromedaris!

2. Roque de Nublo

Roque de Nublo is één van de dingen die je moet doen als je op Gran Canaria bent. Deze wandeling naar de hoogste plek op het eiland is ongeveer een half uur lang, maar je hebt dan wel een geweldig uitzicht over het gehele eiland en op een heldere dag kun je zelfs het eiland Tenerife in de verte zien. Je staat na een wandeling op 1810 meter hoogte!

Als je de Roque de Nublo wilt bezoeken kun je na een ritje door de kronkelwegen over de bergen parkeren op de parkeerplaats. Vanuit hier is het nog een half uur lopen naar de top. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen aantrekt, want er liggen ook losse stenen waar je gemakkelijk over kunt uitglijden. 

3. Puerto de Mogán

Puerto de Mogán was vroeger een klein vissersdorpje, maar is in verloop van tijd enorm gegroeid door toerisme. Toch kun je in dit plaatsje gelukkig nog steeds rondstruinen in straatjes vol met schilderachtige huizen, grachtjes en vooral veel bloemen. Het is een aanrader om op vrijdag tussen 8 en 14 uur te gaan, want dan vind je hier één van de markten van Gran Canaria. Deze markt is gevuld met allerlei eetkraampjes en kraampjes met andere hebbedingetjes. In dit dorpje zijn nog zo’n 800 vissers actief, dus (aan het eind van de dag) kun je in de jachthaven terecht in één van de restaurantjes voor een heerlijke maaltijd met verse vis. 

4. El Bufadero

De regio Telde waar El Bufadero ligt is één van de verborgen plekjes van Gran Canaria. Er komen uiteraard wel wat toeristen, maar niet zoveel als bij de andere bezienswaardigheden. Toch is dit wat mij betreft één van de dingen die je absoluut niet mag overslaan. El Bufadero in het plaatsje La Garita is namelijk een spuitgat in een rots waar het water naar boven wordt gestuwd. Het ziet er ontzettend indrukwekkend uit, maar tegelijkertijd ook heel mooi, doordat het water in een soort watervalletjes terugloopt. Je kunt het beste niet te dichtbij komen, want het water is namelijk erg krachtig. Mocht je het toch iets te spannend vinden of nog iets langer willen genieten van het spektakel, dan kun je het wonder ook bekijken vanaf één van de uitzichtpunten. 

5. Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque is een kloof met veel oude grotten. Enkele van deze grotten zijn nog bewoond, waaronder die in het plaatsje Cuevas. Je vindt hier meer dan 80 verschillende bomen en planten, waaronder veel mooie cactussen. Verder kun je in het gebied een mooie wandeling maken door het natuurgebied, maar ook langs de twee dorpen in het gebied. De perfecte plek om even een tussenstop te maken. 

6. Barranco de las Vacas

Eén van de andere verborgen plekjes op Gran Canaria is Barranco de las Vacas. Deze plek wordt op dit moment nog niet veel bezocht en dat komt eigenlijk met name doordat het nog een beetje zoeken is naar de exacte locatie. Toch is het zoeken zeker de moeite waard, want op een gegeven moment kom je uit in een prachtige klif. Geweldig om doorheen te wandelen, het uitzicht in je op te nemen en natuurlijk wat spectaculaire foto’s te maken. Je bereikt deze plek door de snelweg GC-550 te volgen richting Agüimes en vervolgens Temisas. Bij een grijze stenenbrug, rond bocht 14, zie je vaak een aantal auto’s langs de weg staan. Je loopt naar beneden, gaat onder deze brug door en dan ben je er.

7. Waterpark Gran Canaria

Het Aqualand Maspalomas is het grootste waterpark van de Canarische Eilanden. Dit waterpark ligt dichtbij de vele hotels op het eiland en is bereikbaar per auto of per bus. Als je een bezoek wilt brengen aan het waterpark is het aan te raden om van tevoren een ticket te bestellen, dit bespaart je namelijk tijd en geld. Er zijn ook combi-tickets, zodat je zowel het waterpark als de dierentuin van Gran Canaria kunt bezoeken.

8. Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en één van de hoofdsteden van de Canarische Eilanden. De andere hoofdstad is namelijk Santa Cruz op Tenerife. In deze hoofdstad met ongeveer 380.000 inwoners is genoeg te beleven, zowel voor mensen die houden van cultuur als mensen die houden van shoppen. Zo kun je er terecht voor verschillende musea, de indrukwekkende kathedraal, het huis van Christoffel Columbus en allerlei grote winkelketens van bekende merken. Voor alle bezienswaardigheden in Las Palmas raad ik je zeker aan om deze reisgids eens door te nemen. 

Wat te doen op Gran Canaria?

Wat te doen op Gran Canaria?
Klik om te pinnen

Er is, zoals je hebt gelezen, genoeg te doen op Gran Canaria! Er zijn zowel toeristische als minder toeristische plekken te vinden en ik weet zeker dat je nog meer moois kunt ontdekken als er met de auto op uit trekt. Vaak zijn juist de kleine niet bekende dorpjes het leukst om even doorheen te wandelen en wie weet ontdek je daar wel een ontzettend mooie plek. Ik hoop dat ik je in ieder geval op weg heb geholpen en wens je veel plezier!

Wat zijn jouw aanraders voor een bezoek aan dit eiland?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar

    Ik ben hier zelf nog nooit geweest, maat het lijkt me prachtig!

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP