Opbergtips voor een kleine badkamer

Opbergtips voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer hoeft helemaal geen ramp te zijn. Zelfs voor een kleine badkamer zijn er fijne manieren om je spullen op te bergen. Ik geef je graag een aantal opbergtips voor een kleine badkamer, zodat ook jij weer kunt genieten van jouw douchemoment.

1. Jouw kleine badkamer inrichten

Een kleine badkamer heeft zijn voor- en nadelen. Zo is een kleine badkamer erg onderhoudsvriendelijk, maar mis je af en toe wel wat opbergruimte en voelt de badkamer erg krap aan. Mocht je de mogelijkheid hebben om jouw badkamer opnieuw te ontwerpen, bekijk dan zeker eens deze badkamers. Je kunt op deze pagina ook jouw badkamer inrichten met een 3D-ontwerp, om te zien hoe je de ruimte in jouw badkamer beter kunt benutten. Jouw badkamer kun je natuurlijk vormgeven in één van deze badkamerstijlen, zodat hij volledig bij jou en jouw stijl past.

Op dit moment woon ik een jaar samen met mijn vriend in mijn eerste huis. Het liefst had ik een grote badkamer gehad met een bad, maar nu heb ik een kleine badkamer in mijn stijl. Af en toe mis ik het bad nog wel, maar dat maakt het juist extra speciaal als ik ergens logeer met een bad. Onze badkamer is heel klein, maar wel met een douchecabine, toilet en een grote wastafel. Met de juiste inrichting kun je dus ontzettend veel bereiken!

2. Een rekje in de douchecabine

Een hele simpele oplossing voor meer opbergruimte is een rekje in de douchecabine. Hierop kun je de huidverzorgingsproducten kwijt die je onder de douche gebruikt. Dit rekje kun je vaak in de hoek van jouw douchecabine ophangen, waardoor je er eigenlijk tijdens het douchen geen last van hebt en gemakkelijk bij je spullen kunt. Het rekje zat er bij ons al op toen we dit huis kochten, maar douchecabinerekjes zijn bij verschillende winkels en webshops verkrijgbaar.

Mocht jouw douchecabine een stuk krapper zijn of ben je niet zo’n fan van rekjes, dan kun je natuurlijk ook planken of vakjes inbouwen. Dit kost iets meer moeite, maar het is ontzettend trendy. Je haalt een stuk uit de muur, betegeld het ingebouwde plankje en kunt hier je doucheproducten kwijt zonder meer ruimte in beslag te nemen.

3. Een kast onder de wastafel

Onder de wastafel heb je vaak nog heel veel ruimte. Tegenwoordig zijn er veel kasten verkrijgbaar die precies onder de wastafel passen, waardoor je geen extra ruimte in beslag neemt, maar wel veel kunt opbergen. Bij ons liggen onder de wastafel een aantal verzorgingsproducten, de washandjes en handdoeken. De handdoeken kan ik hier bijna allemaal kwijt en er slingert eigenlijk bijna nooit iets rond op de wastafel, want dat past allemaal in de lades eronder.

4. Haakjes voor de handdoeken

Wij hebben vloerverwarming in onze badkamer, dus geen radiator om onze handdoeken te laten drogen. Er hangen dan ook kleine haakjes waar je je handdoek op kunt hangen en zodra deze droog zijn stoppen we ze in de wasmand. Hier hangt ook standaard een gastendoekje. Als je geen ruimte hebt op de muren, dan kun je deze plakhaakjes ook gemakkelijk kwijt op de deur.

5. Planken boven het toilet

Als je een toilet in de badkamer hebt, dan heb je hierboven vaak een oppervlak waar je nog spullen op kwijt kunt. Wij hebben daar het toiletpapier staan, maar verder eigenlijk niets. Eén van de opbergtips voor een kleine badkamer is zeker om de hoeveelheid ruimte hierboven uit te breiden, zo heb je daar eventueel extra ruimte voor de rest van de handdoeken, verzorgingsproducten en andere benodigdheden.

6. Een spiegel met opbergruimte

Als je nadenkt over opbergtips voor een kleine badkamer, dan denk je vast niet aan de ruimte die een spiegel in beslag neemt. Deze neemt namelijk vaak een groot gedeelte van een wand in beslag, die je ook had kunnen gebruiken om spullen op te bergen. Gelukkig is daar al iets op bedacht, je hebt namelijk ook een spiegel met opbergruimte. Zo kun je perfect de rest van de spullen nog verstoppen!

Opbergtips kleine badkamer
  • Reacties ( 2 )

  • avatar

    Handige tips! Wij hebben helaas ook een kleine badkamer met weinig opbergruimte (of teveel spullen, haha).

  • avatar

    Wat een goede tips! Thanks hiervoor!

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP