fbpx

Cibdol Oil

Gewoontes van zelfverzekerde vrouwen

12 gewoontes van zelfverzekerde vrouwen

Sommige vrouwen lijken zelfverzekerdheid in zich te hebben. Toch zijn het simpelweg de gewoontes van zelfverzekerde vrouwen die het doen en die kun jij jezelf gewoon aanleren.

1. Ze kleden zich mooi

De kleding die je draagt, draagt heel veel bij aan jouw zelfvertrouwen. Kijk maar eens wat voor verschil het maakt als je een presentatie geeft op hakken of op sneakers. Je voelt je op hakken automatisch een stuk vrouwelijker en zelfverzekerder! Hetzelfde geldt voor je lingerie, de basis is alles. Kies dus een setje dat je prachtig staat, maar dat ook heel goed aansluit bij je lichaam. Zoek hier een outfit bij waar je jezelf goed in voelt en je voelt je vanzelf klaar om te gaan.

2. Ze hebben duidelijke doelen

Zelfverzekerde vrouwen weten precies wat hun visie en hun doelen zijn. Door je doelen duidelijk voor ogen te hebben, kun je niet meer twijfelen. Je bent vanzelf zelfverzekerder als je weet wat je wilt bereiken en weet dat je naar je dromen toewerkt.

3. Ze zeggen ‘nee’

Het is misschien lastig om ‘nee’ te zeggen, maar het kan ontzettend veel opleveren. Als je ‘nee’ durft te zeggen, dan doe je alleen nog maar dingen die je leuk vindt en je verder brengen. De dingen waar je ‘ja’ op zegt passen binnen je rol en passie, waardoor je het met veel meer zelfvertrouwen doet.

4. Ze zijn omringd met positiviteit

Een negatieve mindset zorgt automatisch voor meer onzekerheid. Zorg er daarom voor dat je altijd omringd bent met positiviteit. Ga met mensen om die positief in het leven staan en kijk desnoods motivatievideo’s die je helpen om positiever naar het leven te kijken.

5. Ze staan achter hun keuzes

Zelfverzekerde vrouwen nemen overwogen keuzes. Wanneer ze achteraf gezien niet de beste keuze hebben gemaakt, dan nemen ze hier hun verantwoordelijkheid voor. Dit is een leerpunt voor de volgende keer.

6. Ze sporten

Sporten draagt bij aan je zelfvertrouwen. Als je lekker in je vel zit, dan straal je dit ook uit. Ben je niet tevreden over je lichaam? Start dan met sporten, of je nu begint met fitness, wandelen, fietsen of yoga alles draagt zijn steentje bij.

7. Ze hebben een eigen mening

Luisteren naar wat mensen in je omgeving te zeggen hebben is heel verleidelijk. Toch zijn dit niet altijd de meningen waar jij achterstaat. Zorg ervoor dat je een eigen mening hebt en laat deze niet beïnvloeden door de mensen om je heen.

8. Ze letten op hun houding

Rechtop zitten en staan, mensen aankijken en glimlachen. Zelfs op een mindere dag let een zelfverzekerde vrouw op haar houding. Door op je houding en uitstraling te letten komt het zelfvertrouwen vanzelf weer opborrelen, zelfs als je je even wat minder goed voelt.

9. Ze accepteren hun zwakke punten

Iedereen heeft sterke en zwakke punten, maar het is maar net hoe je hier mee om gaat. Het is belangrijk om je zwakke punten te accepteren en te leren hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Als je heel perfectionistisch bent, dan is het bijvoorbeeld slim om jezelf niet teveel tijd te geven voor een opdracht. Zo rond je het sneller af en blijf je niet te lang zoeken naar verbeterpunten.

10. Ze vergelijken zichzelf niet

Het heeft geen nut om jezelf te vergelijken met iemand anders. Je weet namelijk nooit hoe hun route naar succes is verlopen. Misschien heeft diegene net een aantal stappen meer gezet om zo ver te komen of heeft diegene meer tijd geïnvesteerd. Zelfverzekerde vrouwen vergelijken zichzelf niet met anderen en dat zou jij ook niet moeten doen.

11. Ze nemen tijd voor zichzelf

Tijd om tot jezelf te komen is heel belangrijk. Op die manier kun je de dag nalopen, kijken wat je morgen beter kunt doen en jezelf even in het zonnetje zetten. Zet je gedachten iedere dag even op een rijtje, doe iets leuks en verzorg jezelf goed, dan heb je morgen weer de kracht om ervoor te gaan.

12. Ze stappen uit de comfortzone

De comfortzone voelt heel goed en veilig, maar toch is het goed om hier af en toe uit te stappen. Het kan heel spannend zijn om een presentatie te geven, maar daarom moet je niet meteen ‘nee’ zeggen. Als iets spannend is, maar wel vooruitgang boekt, stap dan uit je comfortzone en doe het. Achteraf heb je meteen een enorme boost van zelfverzekerdheid.

Wat helpt jou aan meer zelfvertrouwen?

Klik om te delen op Pinterest

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP