Cibdol Oil

Zomertype kleuren 2019

Deze kleuren kun je dragen als zomertype

Wanneer je een zomertype bent heb je, in tegenstelling tot het wintertype, weinig contrast in je gezicht. Denk hierbij aan een lichte huidskleur met een lichte haarkleur. De zomertype kleuren zijn met name koele kleuren die zorgen voor een frisse uitstraling.

De kenmerken van het zomertype

Het zomertype komt in Nederland het meeste voor. Vaak hebben zomertypes namelijk een lichte huid, licht haar gecombineerd met lichte ogen. Denk aan blond haar met blauwe ogen, maar het kan ook zeker iemand zijn met bruin haar en bruine ogen. Bij zomertypes is er namelijk weinig contrast te zien in het gezicht en staan ze bekend om hun koele ondertoon. Je kunt je als zomertype vergelijken met bijvoorbeeld Doutzen Kroes, Romee Strijd en Tilda Swinton.

De zomertype kleuren

Als zomertype kun je gaan voor de koele en lichte kleuren. Een goed voorbeeld hiervan zijn pasteltinten, maar ook zul je geregeld grijpen naar koele blauwe kleuren. Zo doet een lichte kleur jeans ontzettend veel voor je, maar zul je ook merken dat je een veel warmere en frissere uitstraling krijgt van bijvoorbeeld pastelroze.

Voor accessoires kun je het beste gaan voor zilver en dat het liefst met een matte afwerking. Op die manier oogt het rustig en creëer je niet teveel contrast. Ook rosé goud in een matte afwerking kun je als zomertype goed hebben. Door jouw zachte uitstraling ben je ook het type dat parels en lichtgekleurde stenen in sieraden goed kunt hebben.

De beste zomertype kleuren zijn pastelroze, framboos, oudroze, lavendel, mintgroen, lichtgeel, blauw, grijs en wit. Zwart kun je daarentegen beter vermijden en eventueel vervangen door donkerblauw. Verder zullen ook warme tinten, zoals rood en oranje, niets toevoegen aan je uitstraling. Deze kleuren geven je al snel een bleek gezicht waarin je wallen en rimpels goed zichtbaar zijn. Probeer dit dus te allen tijde te vermijden.

Kleding voor het zomertype

Zomertype kleuren 2019: kleding

Hierboven zie je twee outfits die je als zomertype zou kunnen dragen. De trui van het merk Lui Jo is perfect voor het zomertype en in allerlei geschikte kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is deze trui fijn om te dragen in zowel de herfst, de winter als de lente, want je kunt hem op verschillende manieren combineren. Zo combineer ik hem in de eerste outfit met een donkerblauwe rok van het merk Jane Lushka en in de tweede outfit met een hippe mintgroene broek van NYDJ.

De outfits bestaan beide uit koele gedempte kleuren, maar zoals je ze ziet kun je ze wel combineren met een donkere kleur. Op die manier creëer je wat meer contrast, waardoor je outfit wat meer opvalt. Ook doordat je als zomertype veel met kleur kunt werken kom je niet snel uit op een outfit met één gekleurd item, maar zie je dat je gemakkelijk verschillende kleuren met elkaar kunt combineren. Dit is echt een voordeel voor het zomertype, want dit gaat met gedempte kleuren veel beter dan met felle kleuren.

Het vier-seizoenen-systeem

Het zomertype komt voort uit het vier-seizoenen-systeem dat gebruikt wordt bij kleuranalyses. Hierin komen de vier seizoenen lente, zomer, herfst en winter terug. De lente en herfst staan in dit systeem voor warme kleuren en mensen met een warme ondertoon, de zomer en winter staan in dit systeem voor koele kleuren en mensen met een koele ondertoon. Aangezien niet iedereen in deze ‘hokjes’ past zijn er ook systemen met een mix van deze seizoenen, zoals het 6-, 10- en 12-seizoenen-systeem.

Mocht je jezelf enigszins kunnen plaatsen in het zomertype, maar bijvoorbeeld ook in het wintertype, dan ben je een mix van zomer en winter. Als je twijfelt over het seizoen dat bij jou past, dan kun je ook eens een kleuranalyse overwegen. In een kleuranalyse wordt gekeken welke kleuren het meeste doen voor jouw gezicht en op basis daarvan wordt een seizoen aan je toegewezen. Dit kan dus een heel specifiek onderdeel zijn van bijvoorbeeld het 12-seizoenen-systeem, waardoor je het zelf niet zo goed kunt bepalen.

Ben jij een zomertype? Zo ja, welke kleur draag jij het liefst?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  gea

  Oeh ik val hier wel echt tussen denk ik. Lichte kleuren zijn wel mijn favoriet en waar ik mij goed bij voel.

 • avatar
  Edith-Sofia

  Oeeh die groene trui is echt prachtig, hele mooie kleur. Ik ben ook een zomertype en draag het liefst lichte kleuren.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP