Cibdol Oil

5x een mini roadtrip door Europa

5x een mini roadtrip door Europa

Ieder land waar ik naartoe reis ontdek ik het liefst van top tot teen. De onontdekte pareltjes wil ik niet missen en daarom is met de auto eropuit trekken de beste optie. In dit artikel vind je 5x een mini roadtrip door Europa, die ik zelf ook dolgraag wil maken.

Wat heb je nodig voor een roadtrip?

Eén van de belangrijkste dingen om mee te nemen op een roadtrip is natuurlijk je auto. Zorg ervoor dat je met een zeker gevoel je auto in kunt stappen. Een kleine check bij de garage of een extra verzekering, zodat je ook in het buitenland geholpen kunt worden kan absoluut geen kwaad. Zorg er ook voor dat je voor vertrek het oliepeil, het koelvloeistofpeil en de peil van de ruitenwisservloeistof checkt en waar nodig bijvult.

Je neemt op een mini roadtrip door Europa toch net iets meer mee dan op een normale vakantie. Het kan daarom handig zijn om dakdragers op het dak van de auto te bevestigen voor eventueel een dakkoffer met extra opbergruimte. Met de Thule dakdragers kun je zelfs een surfplank op het dak bevestigen, maar ook allerlei andere sportbenodigdheden.

Als je auto helemaal gereed is, dan zijn er nog een aantal items die erg handig zijn om mee te nemen. Denk aan kleding voor alle omstandigheden die je tegen gaat komen, toiletpapier, een EHBO-set, maar ook je eigen kussen is erg fijn om bij te hebben. Zo kun je namelijk gemakkelijk een dutje doen in de auto, maar weet je ook zeker dat je lekker slaapt in één van de hotels die je op de route uitkiest. Ook dingen als een navigatie of opgeladen telefoon met Google Maps en voldoende snacks mogen natuurlijk niet ontbreken!

5x een mini roadtrip door Europa

In deze paragraaf vind je de 5 mini roadtrips die je kunt maken door Europa. Een aantal zijn dichtbij huis en andere net iets verder, maar je kunt bijvoorbeeld ook naar een bepaalde plek vliegen en vanuit daar met een huurauto een deel van de route afleggen. Je kunt de route zo uitdagend maken als je zelf wilt, stel bijvoorbeeld eens in op je navigatie dat je de snelwegen wilt vermijden en je komt de mooiste plekken tegen.

Zuid-Duitsland

Eén van de plekken die ik dankzij The Flying Nest heb ontdekt is Zuid-Duitsland. Ik wist serieus niet dat de Beierse Alpen zo ontzettend mooi waren. Aangezien wij graag aankomend jaar weer naar Europa Park willen zou ik er deze keer een roadtrip aan willen koppelen. Eén van de opties is dan om bijvoorbeeld door te reizen naar Zuid-Duitsland. Je kunt dan bijvoorbeeld de bovenstaande route nemen vanuit Europa Park langs de Bodensee en het bloemeneiland Mainau richting het bekende Slot Neuschwanstein, de grootste berg van de Duitse Alpen Zugspitze en de mooie Eibsee.

Zweden

Bij een roadtrip naar Zweden kun je meteen alle 11 of een paar van deze bucketlist items afstrepen. Vanuit het midden van Nederland is het wel 9 uur rijden naar Malmö in Zweden, dus als je wat minder tijd hebt kan het slim zijn om naar Zweden te vliegen en daar een auto te huren. Met deze route streep je een groot gedeelte van de bucketlist af en rijd je mooi rond door Zweden. Je komt hierbij ook langs Mälmo, dus ook vanuit Nederland sluit deze route goed aan. Mocht de route te lang zijn, dan kun je simpelweg een aantal plekken uit deze route schrappen voor jouw ideale mini roadtrip.

België en Frankrijk

Wanneer je een groot liefhebber bent van stedentrips, dan kan een route door België en het bovenste stukje van Frankrijk een aanrader zijn! Je kunt zo langs de grote steden Antwerpen, Gent, Lille (Rijsel) en Brussel. Zeker Lille is als make-up liefhebber een aanrader, want hier vind je meerdere Sephora winkels. Mocht je nog tijd over hebben of iets meer natuur willen zien, dan kun je Brussel eventueel ook inruilen voor een rit door de Ardennen.

Italië, Slovenië en Kroatië

Als liefhebber van Kroatië kon een route door dit land niet uitblijven. Het leuke is dat je door de kustlijn te volgen gemakkelijk drie landen kunt doorkruisen en zo ook drie hele andere culturen meepikt. De stijlen in deze steden verschillen enorm van elkaar en dat maakt het een hele afwisselende trip. Je kunt beginnen in Triest in Italië, de kust volgen langs Koper en Piran in Slovenië en zo de kust van Kroatië nog helemaal volgen tot in het puntje bij Premantura. Het mooiste is om helemaal langs de kust te rijden, zodat je kunt stoppen waar je wilt.

Italië

De mini roadtrip langs de Amalfikust is de mooiste. Deze weg loopt precies langs de kust en daarvoor hoef je niet eens een speciale route te selecteren op Google Maps. Je kunt het beste beginnen in Sorrento, want vanuit hier kun je eventueel een boottocht plannen naar het celebrity eiland Capri, maar ook de stad zelf is de moeite waard om te bezoeken. Vanuit daar rijd je richting Amalfi en kun je tussendoor stoppen waar je maar wilt, de aanraders zijn Postiano, Amalfi zelf en Ravello (net iets van de weg af).

Welke mini roadtrip is jouw favoriet?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Mei Qi

  Aah zo gaaf! Lijkt me heel tof om te doen! :)

 • avatar
  Wendy

  Mooie routes! :O In juli ben ik een nachtje in Freiburg im Breisgau geweest, in Zuid-Duitsland, en dat was een fijne tussenstop onderweg naar Milaan (al ging ik daar met de trein & bus naartoe).

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP