fbpx

Cibdol Oil

5 dingen die je moet doen op Curaçao

5 dingen die je moet doen op Curaçao

Curaçao is na de eerste keer al meteen één van mijn favoriete bestemmingen geworden. Het is een prachtig relaxed eiland, je kunt er eindeloos genieten, maar er is ook veel te doen. Dit zijn de 5 dingen die moet doen op Curaçao en zeker niet mag overslaan!

1. Ostrich Farm

De Ostrich Farm, oftewel de struisvogel boerderij, is absoluut één van de dingen die je moet doen in Curaçao. Het klinkt misschien als iets heel toeristisch, maar de manier waarop de rondleiding wordt gegeven is ontzettend leuk! Je leert alles over de struisvogels, emoes en krokodillen. De tour is in het Nederlands of Engels, afhankelijk van de gasten die tijdens de tour aanwezig zijn. De dieren hebben veel ruimte en zijn er verschillende momenten om foto’s te maken.

De Ostrich Farm is gelegen aan de Weg naar Groot St. Joris z/n Willemstad. De boerderij is dagelijks geopend en de tours vinden plaats van 9.00 tot 16.00 uur.

2. Westpunt

De tweede bezienswaardigheid op dit lijstje is het Westpunt. Bij het Westpunt van Curaçao zie je het wilde water opspatten tegen de rotsen. Je hebt aan deze zijde veel leuke restaurantjes om het uitzicht te bewonderen, maar het gaafste uitzichtpunt is wat mij betreft het Watamula Hole. Na een stukje wandelen (of rijden) kom je uit bij een koraallandschap waar het water hoog tegen de rotsen opspat. Het Watamula Hole is gat in het koraal, waardoor het water wat meer door het niets in de lucht lijkt te springen. De wind waait flink op deze plek, waardoor het ondanks de ongelijke ondergrond een fijne plek is om uit te waaien.

Je bereikt het Watamula Hole door naar Kura Hulanda Lodge & Beach resort (Playa Kalki 1) te rijden. Hier kun je aan de overkant parkeren als je het stuk richting het Westpunt wilt lopen.

3. Flamingo Sanctuary

Onderweg naar Sint Willibrordus kom je het flamingo gebied tegen. Je kunt dit vrijwel niet missen, omdat er vaak een hele groep flamingo’s in het water staan. Opzoek naar de flamingo’s loop je ook door een heel mooi gebied en het is dus absoluut even de moeite waard om te stoppen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een groep flamingo’s in het wild zag en op een gegeven moment vlogen ze zelfs over mijn hoofd heen. Een echte aanrader dus!

Het Flamingo Sanctuary kom je tegen op de Weg naar St. Willibrordus aan de linkerkant. Je kunt de auto hier langs de weg parkeren. 

4. Rondje door Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en tevens ook de grootste stad van het eiland. Een rondje door Willemstad kun je eigenlijk niet overslaan en behoort tot één van de dingen die je moet doen in Curaçao. Naast de hoogtepunten, zoals de Pondjesbrug, de Handelskade en Pietermaai, moet je zeker eens de muurschilderingen bekijken. De meeste muurschilderingen vind je in de omgeving van de Windstraat, maar ook in Otrobanda zijn een aantal indrukwekkende te vinden. Zo is het gebouw op de linkerfoto te vinden op het Keizershof.

5. Stranden ontdekken

5 dingen die je moet doen op Curaçao

Het zou bijna vreemd zijn als er niets over stranden in dit artikel zou staan. Je gaat natuurlijk naar Curaçao voor het mooie weer en je voeten in het witte zand! Vergeet dus niet om zoveel mogelijk stranden te ontdekken en zo jouw favoriete strand op het eiland te vinden. Zelf vond ik Kokomo Beach (het strand met de schommels) en Playa Kalki tot nu toe de mooiste en meest relaxte stranden. Het was hier niet overdreven druk en je had hier absoluut wit zand en helder water.

Je vindt Kokomo Beach aan de Weg naar de Bullenbaai, waar je onderweg opnieuw flamingo’s tegenkomt! Playa Kalki ligt vlakbij het Westpunt, dus dit kun je heel fijn combineren.

Navigeren & gaan!

Het is op Curaçao ideaal om een auto te huren, zodat je het hele eiland kunt zien. Een tip die ik jullie hiervoor wil meegeven is om binnen Google Maps de offline kaart van Curaçao te downloaden, zodat je overal heen kunt navigeren zonder internet. Niet alle plekken in Curaçao hebben een adres, maar je kunt vaak wel de naam van de bezienswaardigheid intypen. Zo rij je gemakkelijk en snel naar de plekken die je wilt bezoeken zonder verdwaald te raken. Je kunt dit artikel pinnen op Pinterest om de tips later nog eens te lezen.

Ben jij hier al wel eens geweest? Zo ja, wat zijn volgens jou de 5 dingen die je moet doen op Curaçao?

5 dingen die je moet doen op Curaçao
 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Sanne

  Krijg zin om terug te gaan bij het zien van deze foto’s! Heb helaas niet alle punten van je lijstje kunnen doen. Zo was ik de enige die van ons reisgezelschap zin had in die struisvogels haha.

  • avatar
   Esmée

   Wat jammer! Mijn moeder wilde eigenlijk heel graag, maar achteraf vonden we het allemaal erg leuk. Ik krijg ook steeds meer zin om mijn volgende trip naar Curaçao te plannen! ;)

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP