Cibdol Oil

5 dingen die ik wil leren als blogger

5 dingen die ik wil leren als blogger

Als blogger is het iedere keer een uitdaging om nieuwe dingen uit te proberen. De laatste tijd ben ik een aantal dingen tegengekomen waar ik me echt verder in wil verdiepen en meer over wil leren. 

1. Search Engine Optimization

Het eerste waar ik me verder in wil verdiepen, en waar eigenlijk iedere blogger iets aan heeft, is Search Engine Optimization. Kort gezegd, SEO. Ik heb hier in mijn tijd als blogger al talloze artikelen over gelezen en maak altijd gebruik van de SEO plugin’ Yoast. Door SEO juist te gebruiken kun je duizenden lezers naar je blog trekken. Daarom wil ik me er graag nog verder in verdiepen. Er zijn vast nog trucjes waar ik niet vanaf weet. Het liefst zou ik er een cursus in volgen, zodat ik ook op professioneel gebied kan aantonen dat ik hierin gespecialiseerd ben.

2. Affiliate Marketing

Ik heb een tijdje veel gebruik gemaakt van Affiliate Marketing, maar eigenlijk heb ik vaak het idee dat ik maar wat doe. Zeker toen ik het artikel over geld verdienen met Pinterest van Digitale Dromers las, besefte ik dat ik er veel meer mee kon doen. Op dit moment gebruik ik affiliate links alleen op mijn blog, maar op sociale media heb ik hier nog nooit iets mee gedaan. Tijd om hier meer aandacht aan te besteden en binnenkort eens uit te proberen!

3. Vaste onderwerpen hanteren

In het begin van mijn blog postte ik nog zeven dagen per week en wist ik iedere dag precies wat ik moest schrijven. Op een gegeven moment heb ik dit los gelaten en schreef ik gewoon over wat ik leuk vond. Nu wil ik graag weer teruggaan naar een planning van vijf dagen per week, waarin de onderwerpen vaststaan. Zo weten jullie wat jullie kunnen verwachten en weet ik precies wat ik moet posten. Het is natuurlijk even wennen, maar uiteindelijk werkt dit zoveel gemakkelijker. De planning ligt hier nu naast me, maar nu nog ervoor zorgen dat dit een gewoonte wordt.

4. Plannen

Het was één van mijn goede voornemens voor 2018. Alleen ik blijf het erg lastig vinden om blogposts en sociale media posts te plannen. Ik vermoed dat de vaste onderwerpen, het derde leerpunt, wel gaan helpen. Alleen ik moet ik echt wat strenger zijn voor mezelf en verder vooruit leren werken. Zo kun je in principe Instagram posts gemakkelijk inplannen, mits je voldoende content hebt. Tijd om alle content te verzamelen en minimaal voor één week een planning te maken.

5. Betaalde content maken

Een hele poos terug heb ik mijn eigen webshop gelanceerd. Na een gesprek met een coach had ik super veel energie om hier allerlei content voor te bedenken. Toch blijft dit een beetje liggen, doordat ik allerlei excuses verzin. Dingen als “ik heb nog geen goede ruimte om te filmen”, “ik heb nog niet genoeg volgers” en “misschien vinden mensen het niet interessant genoeg”. Eigenlijk onzin natuurlijk, maar ik vind het gewoon spannend om hieraan te beginnen. Tijd om mezelf eens een schop onder mijn kont te geven. ;)

Wat zou jij nog graag willen leren?

 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  Lenthe

  Zo herkenbaar! Ik blog vooral omdat ik het zelf leuk vind maar er is zoveel wat ik er nog van wil leren!

 • avatar
  Teddy

  Heel herkenbaar, hoewel ik al wel iets weet van SEO zou ik mezelf hier nog meer in willen verdiepen en nog beter worden!

 • avatar
  Jessica J.

  SEO is inderdaad ontzettend belangrijk. Ik heb gisteren eindelijk m’n blog omgezet van http naar https en alle bijbehorende instellingen veranderd in Google Analytics en Webmaster Tools, dus dat is al iets. Verder moet ik iets SEO-vriendelijker schrijven, maar daar kom ik wel! :-) Succes!

 • avatar
  Robin

  SEO wil ik mij ook graag in verdiepen. Ik heb een paar dagen terug een vision board gemaakt. Ik moet hem nog ergens ophangen dat ik er elke dag naar ‘moet’ kijken en herinnert wordt aan mijn doelen en wat ik graag wil. Anders verlies ik dat altijd snel uit het oog.

 • avatar
  Tessa

  Interessant om te lezen! Ik zelf vind gewoon heel leuk om te delen en dat is iets wat ik ook belangrijkst vind op mijn blog :)

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP