Slim geld besparen, zo doe je dat

Slim geld besparen, zo doe je dat

In de tijd dat we drie maanden samenwonen is er veel veranderd. We gingen beide van wonen bij onze ouders naar een eigen huisje. Ontzettend leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Zo heb je ineens te maken met het inrichten van je eigen huisje en de vaste lasten. Slim geld besparen is dan heel verstandig en zo doe je dat!

Lijstjes maken

Voordat we de sleutel van ons huis kregen hebben we een lijstje gemaakt met alles wat we nog nodig hadden. Ik had van alles bij elkaar gespaard voor mijn uitzet, dus dat scheelde op het laatste moment veel geld. Daarnaast brachten we alles in kaart wat nog ontbrak, zowel de grote als de kleine dingen. Op deze manier kun je, wanneer je de krantjes doorspit of wanneer je over een woonboulevard loopt, je focussen op datgene waar je naar opzoek bent. Zo kun je gericht zoeken en zie je de ‘onnodige’ dingen niet meer staan.

Hetzelfde doen wij met de boodschappen. We maken altijd een lijstje. Bedenk bijvoorbeeld wat je die week wilt gaan eten en doe aan de hand daarvan boodschappen. Natuurlijk kopen wij wel eens dingen die niet op het lijstje staan, dat moet soms ook kunnen. Alleen als je geld wilt besparen, dan loop je gewoon van het ene naar het andere pad en pak je precies wat je nodig hebt.

De juiste supermarkt kiezen

Het klinkt misschien heel raar, alleen het kan zoveel geld schelen. Vroeger liep ik voor alles naar Albert Heijn. Dat kwam omdat ik daar altijd gewerkt had en precies wist waar alles stond. Zo hoefde ik nooit te zoeken en stond ik binnen een paar minuten weer buiten. Alleen nu je op jezelf woont, merk je pas echt hoeveel geld het kan schelen om eens naar een andere supermarkt te gaan.

Zo gaan wij vaak naar Lidl voor de grote boodschappen, dit zit best in de buurt en hier kun je gemakkelijk je auto parkeren. En als we nog wat kleine dingen of merkproducten nodig hebben, dan gaan we naar Nettorama. Veel producten zijn hier al goedkoper en als je drie producten koopt, wordt het in verhouding nog goedkoper. Handig met producten die je vaak of in grote aantallen gebruikt, zoals pizza’s en pastasauzen. Als je het echt goed wilt doen kun je de website of de app Hiiper gebruiken. Hier vul je jouw boodschappenlijstje in en Hiiper bekijkt dan waar jouw boodschappen het goedkoopste zijn.

Aanbiedingen in de gaten houden

Het klinkt als een hele simpele tip, maar je kunt er echt veel geld mee besparen. Echt heel veel meubels en woonaccessoires in ons huis hebben we kunnen scoren met korting. Zo kwamen we onze buffetkast eerst tegen bij IKEA, maar stond er een paar weken later bijna dezelfde in het krantje bij GAMMA. Alleen dan ruim € 200,- goedkoper.

Zo heb je ook hele fijne websites met veilingen, waar je gemakkelijk geld kunt besparen op producten die je nodig hebt. Eén van de veilingsites is HelloSpecial. Op deze website kun je bieden binnen allerlei categorieën, denk hierbij aan “beauty en verzorging”, maar ook zelfs “huis en tuin“. Hier komt echt van alles voorbij, van lampen tot bedden en van vloerkleden tot strijkijzers. Wie weet zie je wel net dat ene strijkijzer dat je in gedachten had.

Geduld hebben

Ik ben zelf vaak heel overhaast. Als ik iets zie wat ik leuk vind, dan moet ik het meteen hebben. Toch is het soms beter om even te wachten, omdat de hype weer overwaait of omdat het product een paar weken later is afgeprijsd. Als je de tijd en zin hebt om te wachten, heb dan zeker geduld. Zo voorkom je miskopen, overhaaste beslissingen en teleurstellingen.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

0 Shares
Share
Tweet
Pin