fbpx

Cibdol Oil

5 plekken in Turkije voor op je bucketlist

5 plekken in Turkije voor op jouw bucketlist

Turkije wordt altijd gezien als het pareltje onder de all inclusive hotels. Toch is er veel meer te ontdekken in dit land en heeft het heel veel wonderlijke plekken. Deze 5 plekken zouden absoluut op jouw bucketlist moeten staan.

Pumakkale

Pamukkale is een natuurlijke warm waterbron. Het is kalkrijk water en daardoor zijn de stenen eromheen wit uitgeslagen. Het lijkt nu net een winterlandschap, maar de waterbronnen zijn wel 40 graden. Je kunt zelfs in deze baden zwemmen en bovenaan de baden zit een kuuroord. Pamukkale staat het hoogste op mijn Turkije bucketlist.

Dalyan

Een bericht gedeeld door oe (@orkuneti) op

Dalyan is een vissersdorpje aan de gelijknamige rivier. Als je door het stadje loopt zie je aan de steile rotswanden allerlei graftombes. Dit doet me lichtelijk denken aan de laatste game van Tomb Raider, waar je ook door zo’n soortgelijk gebied heen loopt. Naast de prachtige omgeving kun je er ook schildpadden tegenkomen.

Cappadocië

Eén van mijn anderen favorieten is het gebied Cappadocië. Cappadocië telt vele rotswoningen, die je als toerist ook kan bezoeken. Vanuit het plaatsje Üçhisar kun je een luchtballonvaart maken over het gehele gebied. Op iedere foto van dit gebied zijn wel luchtballonnen te zien, maar iedereen wil natuurlijk over zo’n prachtig gebied heen vliegen. Dat is toch bijzonder?!

Ölüdeniz

Voor de strandliefhebbers onder ons is Ölüdeniz de perfecte plek in Turkije. Dit strand is al een aantal keer genoemd in lijsten met de mooiste stranden ter wereld. Dat kan ook niet missen met dat prachtige heldere water en het witte zand. Je kunt er prima een dagje vertoeven, want aan het strand vind je een promenade met allerlei winkeltjes en restaurantjes.

Istanbul

We sluiten af met Istanbul. Eén van de steden uit de top 15 van Europa. Het is de perfecte plek voor mensen die houden van cultuur, doordat hier simpelweg meerdere culturen samenkomen. De Grieken en de Romeinen hebben beiden invloeden achtergelaten in deze stad. Een bezoekje aan de Hagla Sophia en de Blauwe Moskee mogen absoluut niet ontbreken als je in deze stad bent.

Het is heel gek, maar ik heb nooit op deze manier naar Turkije gekeken. Toch kun je er zoveel beleven en zijn er zoveel prachtige locaties. Er is voor ieder wat wils en het is dus zeker een land die op mijn reislijstje terecht komt. Het enige waar je op dit moment rekening mee moet houden is de veiligheid en een visum. Een visum Turkije kun je gemakkelijk online aanvragen, maar je moet het absoluut niet vergeten. Dat scheelt je namelijk een hoop gedoe aan de grens. Disclaimer

En, welke plek vind jij het mooiste?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Dana

    Dat zijn hele mooi plekken! Deze komen zeker op mijn travel bucketlist.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP