5 redenen om vaker de fiets te pakken

5 redenen om vaker de fiets te pakken

Als je eenmaal een rijbewijs hebt, dan ga je steeds vaker met de auto. Ook al is het een klein stukje, hartstikke mooi weer of druk op de weg, je kiest toch voor je oude vertrouwde auto. Toch kan een ritje op de fiets ontzettend fijn zijn, zeker in de zomer! Daarom vandaag 5 redenen om vaker de fiets te pakken. 

1. Je verbrandt calorieën

Fietsen is niet alleen lekker als het warm weer is, maar je verbrandt ook nog eens calorieën. De perfecte en meest simpele manier om te trainen voor de zomer. Door iedere dag of een paar keer per week te fietsen train jij je zomerlichaam tegemoet. Met één kilometer fietsen verbrandt je al 10 kcal, dus tel uit je winst.

2. Frisse lucht

Wanneer je werkt op kantoor of vanuit huis ben je vaak binnen. Door de fiets te pakken breng je automatisch meer tijd door in de buitenlucht. Het voelt niet alleen goed, die wind door je haren, maar het is ook goed voor je. Je maakt je hoofd leeg of kunt juist even rustig over bepaalde dingen nadenken. Na een rondje gefietst te hebben voel je je veel fitter en kun je er weer tegenaan.

3. Het verbetert je humeur

5 redenen om vaker de fiets te pakkenWanneer je in beweging komt maak je het stofje endorfine aan. Dit zorgt voor een vermindering van stress, waardoor het duidelijk je humeur zal verbeteren. Na een rondje fietsen kom je vaak met een leeg hoofd en een ontspannen gevoel aan. Extra leuk voor je collega’s én natuurlijk voor jezelf. Je krijgt een dikke motivatieboost en bent helemaal klaar voor een nieuwe werkdag.

4. Het is goedkoper

Ieder ritje met de auto of de scooter kost je geld. Bij je fiets is dat absoluut niet het geval! Je bespaart parkeerkosten en brandstofkosten. Daarnaast zijn de onderhoudskosten voor een fiets een stuk goedkoper. Het enige wat je betaalt is een fietsverzekering. Wanneer je deze niet hebt, dan zijn dit kosten voor eventuele diefstal of schade. Voor een fietsverzekering bij Centraal Beheer betaal je slechts een klein bedrag per maand en hiermee kun je jouw fiets tot wel € 5.000,- verzekeren.

5. Het kan tijd schelen

Check je wel eens je route op Google Maps? Kijk dan ook eens hoe lang de route op de fiets is. Wanneer je in een grote stad woont of werkt, kan een ritje op de fiets je veel tijd schelen. Vaak kun je met de fiets overal tussendoor en vermijd je drukke wegen. Daardoor ben je sneller, dan met de auto. Ook kun je je fiets vaak overal neerzetten in tegenstelling tot een auto. Het parkeren in een stad of op een bedrijventerrein kan allerlei irritaties met zich meebrengen. Wellicht kom je op de fiets sneller en vrolijker aan.

Ga jij vaak op de fiets of betrap je jezelf ook op korte stukjes met de auto? 

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    DAna

    Ik fiets werkelijk nooit, de auto pak ik ook nauwelijks. Wel loop ik veel en pak ik vooral het openbaar vervoer. Overigens in Amsterdam hebben we gewoon goedkope – bijna – uit elkaar vallende fietsen, dus een fietsverzekering is niet nodig..

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP