Mijn eerste 9 maanden als fulltime ondernemer

Mijn eerste 9 maanden als fulltime ondernemer

Dit jaar begon ik als fulltime ondernemer. Niet geheel vrijwillig, want mijn parttime contract was stopgezet. Ik besloot een gokje te wagen en ervoor te gaan. Nu zijn we al 9 maanden verder, maar hoe is het tot nu toe gegaan?

Het was enorm spannend

Fulltime ondernemen is niet zomaar iets. We hebben een koophuis en de inkomsten moeten wel binnenkomen. Natuurlijk verdiende ik al geld met mijn blog en was het aardig stabiel, maar met een parttime baan had je toch continu dezelfde inkomsten en was je niet afhankelijk van opdrachten.

Alleen door veel onzekerheid binnen mijn parttime baan, voelde het voor mij helemaal niet beter om voor een baas te werken. Ondanks dat je maandelijks een vast bedrag verdient, is het alsnog zo dat je contract ineens stopgezet kan worden of je minder uren toegeschreven krijgt. Iets wat mij veel banger maakte.

Ik heb altijd al de mindset gehad dat je als ondernemer zelf bepaalt wat er binnenkomt. Heb je deze maand nog te weinig opdrachten en inkomsten? Dan ga je zelf actief opzoek en zorg je ervoor dat je wél genoeg binnensleept. Daarom hakten we na veel gesprekken samen de knoop door. We hebben een minimum bedrag afgesproken aan inkomsten per maand dat ik moet verdienen met mijn onderneming, met wat speling in de eerste drie maanden. Dit raad ik iedereen aan om te doen, want zo heb je een bedrag in je hoofd dat je wilt verdienen en werk je daar iedere maand naartoe.

Focus was precies wat ik nodig had

Om heel eerlijk te zijn had ik in januari niet meteen een goede maand. Niet heel gek, want ik kwam toen ook net terug van vakantie en had daardoor al een week gemist. Wel merkte ik al meteen tijdens mijn eerste weken hoe fijn het was om 100% te focussen op mijn blog.

Wanneer je parttime of fulltime werkt, dan merk je toch dat je gedachten volledig liggen op dit werk. Je wilt namelijk altijd je werk zo goed als mogelijk afleveren en wanneer er iets tussendoor komt pak je dat gelijk op. Voor die baan heel goed, maar voor de focus op mijn blog minder.

Na de eerste maanden was het goed te merken hoeveel verschil die paar extra uren per dag maakte. Ik had bijvoorbeeld eindelijk tijd om zelf bedrijven aan te schrijven (te pitchen) en mijn mail vaker te beantwoorden. Normaal gesproken schreef ik alleen een artikel en had ik eigenlijk geluk als ik aan dit soort dingen toe kwam.

Druk, maar zó leuk

Hoe ik mijn werkleven als fulltime ondernemer kan omschrijven? Druk, maar zó leuk! Je bent veel bezig, want er is als ondernemer altijd wel iets te doen. Alleen het geeft zoveel voldoening, omdat bij mij iedere taak precies aansluit bij wat ik leuk vind. Het beantwoorden van mijn mail is niet mijn favoriete taak, maar ik weet wel dat hier weer opdrachten uitkomen waar ik lekker mee aan de slag kan.

Daarnaast blijft voor mij de vrijheid gewoon één van de redenen om door te gaan met ondernemen. Het is dan misschien druk, maar ik kan wel een vrije dag plannen wanneer ik dat wil. Als ik zin heb om een dagje te winkelen, dan kan dat gewoon. Wanneer ik even geen concentratie heb, dan ga ik wat anders doen. Die vrijheid is precies waar ik het voor doe.

Wat zijn mijn toekomstplannen?

Op dit moment werk ik fulltime aan mijn blog en een freelance opdracht als SEO tekstschrijver. Ik heb ook een e-book geschreven ‘Ik wil bloggen‘, waarin ik precies vertel hoe jij ook kunt beginnen met bloggen en je alles leert wat ik heb geleerd in de afgelopen 6 jaar van mijn blogcarrière.

Mijn plannen voor de toekomst? Ik zou heel graag mijn webshop nog verder willen aanvullen en ik ben bezig met een tweede blog! Deze komt vermoedelijk na mijn vakantie in oktober online, maar misschien zelfs al iets eerder. Het lijkt me heel mooi om mijn bedrijf verder uit te bouwen, aangezien nu nog het lastig is om echt een paar weken vakantie te nemen. Dit is denk ik iets waar veel beginnende ondernemers tegenaan lopen, omdat je hoofdwerkzaamheden hetgeen zijn waar je je geld mee verdient. Dromen mag, toch? ;)

Ben jij ondernemer en heb jij wel eens gemerkt hoeveel verschil het maakt als je met 100% focus aan jouw onderneming werkt? Of wat voor onderneming zou jij graag starten?

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Sherry

  Goede beslissing heb je gemaakt.

 • avatar
  Haike

  Superknap die beslissing. Je blog ziet er echt goed uit! Liefs

 • avatar
  Marijke

  Leuk om je verhaal te lezen♡

 • avatar
  Anna

  Super leuk om te lezen hoe het fulltime ondernemen jou bevalt! Zelf zit ik ook alweer in de vierde maand als fulltime ondernemer, de tijd vliegt! En al helemaal als je voor jezelf werkt, tenminste, dat is mijn ervaring :p. Wat een leuke plannen heb je ook, ik ben heel benieuwd!

 • avatar
  Sanne

  Heel leuk om te lezen hoe het je bevalt! Ik denk niet dat ik het snel zou doen, omdat ik het wel fijn vind om collega’s om me heen te hebben, maar zeg nooit nooit. Wie weet denk ik daar in de toekomst anders over.

 • avatar
  Tessa

  wat fijn dat het zo goed uitpakt. voor mij zou het niets zijn

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP