Kiehl's calendula foaming face wash review

Kiehl’s calendula foaming face wash review

Na bijna alle producten uit de Kiehl’s calendula lijn te hebben getest is nu de Kiehl’s calendula foaming face wash aan de beurt. In deze review vertel ik je precies wat mijn ervaring is met deze foaming face wash in combinatie met de andere producten.

Kiehl’s calendula foaming face wash

Kiehl's calendula foaming face wash review

De Kiehl’s calendula foaming face wash is onderdeel van de calendula lijn, deze lijn bestaat op dit moment uit vier producten. Dit is het derde product dat ik uittest, de calendula toner zit nog steeds in mijn dagelijkse routine en de water cream heb ik recent nog over geschreven.

Calendula is een perfect ingrediënt voor de gevoelige huid, omdat hij kalmerend werkt. In combinatie met andere ingrediënten werkt de foaming face wash reinigend en is hij geschikt voor de gemengde tot vettige huid. Hij verwijdert op deze manier alle onzuiverheden, vuil en vet op een zachte manier. Na het gebruik van dit product oogt je huid direct frisser en vitaler.

De inhoud en de verpakking

Het product is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 75, 230 en 500 milliliter. Ik heb de tussenmaat van 230 milliliter mogen ontvangen en hier doe je eigenlijk al heel lang mee. Ik heb het product op dit moment 2,5 maand in gebruik (1x per dag) en er is pas een kwart van het product op.

De verpakking is opnieuw, zoals we van Kiehl’s gewend zijn, heel strak en clean. Er staat alles op wat je wilt weten, wat het handig maakt in gebruik. De face wash zit in een handige fles met pompje die je dicht en open kunt draaien. Het pompje raakt na een tijdje gebruik wel een beetje verstopt, dus schoonspoelen is wel nodig.

Wat vind ik ervan?

Kiehl's calendula foaming face wash review

De Kiehl’s calendula foaming face wash is een romige gel, maar wanneer je hem op een natte huid inmasseert gaat hij rijkelijk schuimen. Je hebt daardoor echt maar een beetje nodig per keer, wat het product erg zuinig maakt in gebruik. Het schuim vind ik absoluut niet vervelend, maar ik heb daardoor juist het idee dat je je huid heel zacht kunt reinigen. Er is namelijk ook geen gebruik gemaakt van sulfaten om het product te laten schuimen, yay!

Na het gebruik voel ik dat het vettige van mijn huid is verdwenen. Mijn huid voelt heel zacht en schoon aan, maar ik moet hem wel opvolgen met een crème. Voor mij niet heel gek, aangezien mijn gemengde huid dat echt nodig heeft.

Ik gebruik het product nu 2,5 maand in combinatie met de toner en ik merk zoveel verschil. Mijn huid blijft ontzettend rustig, zelfs tijdens de maandelijkse periode, waarin ik normaal gesproken veel uitbraken krijg. Mijn huid is dan nog steeds wel iets onrustiger, maar de puistjes blijven klein en verdwijnen snel. Hierdoor is mijn huid veel egaler, minder pijnlijk en oogt het veel frisser. Daarnaast is het een super fijn product om je dag mee te beginnen, want door het schuimende effect heb je meteen je eerste verwenmomentje van de dag al te pakken!

Conclusie

Ik ben zo blij dat ik deze lijn mocht uitproberen, want daardoor heb ik echt één van mijn beste routines ooit ontdekt. Mijn huid is met deze lijn en zeker door deze Kiehl’s calendula foaming face wash veel rustiger dan normaal. Ik kan mijn puistjes onder controle houden en mijn huid blijft egaal. Het zijn vrij prijzige producten, maar je doet er gelukkig wel heel lang mee, als het goed is kan ik dit flesje maar liefst 10 maanden gebruiken totdat hij leeg is.

De Kiehl’s calendula foaming face wash is verkrijgbaar bij onder andere de Bijenkorf voor €29,50 (230ml).

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP