fbpx

Cibdol Oil

Wat als de seks niet meer zo goed wil lukken?

Wat als de seks niet meer zo goed wil lukken?

Koppels kunnen meestal wel zeggen of hun seksleven goed of slecht is. Helaas is het wel zo dat eigenlijk ieder stel wel eens in seksueel ‘zwaar weer’ heeft gezeten of komt te zitten. Dit legt een druk op de relatie, want meestal is het een van de twee partners die last heeft van een mindere sexdrive. Dit laat de ander weer gefrustreerd achter. Iets wat niet bevorderlijk werkt voor je relatie. Maar wat kan je doen als de seks niet meer zo goed wil lukken? Wat zijn de oorzaken en hoe maak je het weer spannend in de slaapkamer? 

Als mens en dus ook als koppel zijnde, hebben we de neiging om soms compleet op te gaan in de dagelijkse routine. Werk, de kinderen, sociale contacten, sport… Niet zo gek dat er aan het einde van de dag eigenlijk nog maar weinig energie is voor de echt leuke dingen.

Zoals seks, bijvoorbeeld. Wat door deze vermoeidheid, drukte en stress op een laag pitje wordt gezet om lekker te gaan dutten. Logisch!

Einde relatie

Althans; tot je ineens merkt dat seks wel een heel erg verplicht nummertje begint te worden. Het kan zelfs zijn dat je, zonder het te hebben gemerkt, op een dag wakker wordt en doorkrijgt dat jullie al enkele maanden geen seks hebben gehad. Het is (en met goede reden) een van de meest gehekelde periodes uit een relatie.

Sterker nog; voor sommige koppels betekent een sleur het einde van de relatie. De voorspelbaarheid, seksloosheid en het gebrek aan spanning en passie wordt dan letterlijk te veel.

Wat als de seks niet meer zo goed wil lukken?

Gelukkig is er ook licht aan het einde van de seksueel eentonige tunnel, maar je moet er wel wat voor doen. Minder seks in je relatie hoeft gelukkig niet direct het einde te betekenen. Het is echter wel belangrijk om te weten wat je moet doen als de seks niet meer zo goed wil lukken. Hoe maken we het smeulende lontje weer een vlam waar men zichzelf mee warm kan houden komende wintermaanden?

Neem de tijd

Niet dat een vluggertje niet leuk is! Maar als je niet meer de tijd kan vinden voor een fijn potje seks, dan kan even snel van bil gaan vervelen. Neem dus eens de tijd voor elkaar.

Breng de kinderen een nachtje naar de oppas, steek kaarsjes aan (kaarsvet kan je tenslotte ook voor andere dingen gebruiken) en neem eens goed de tijd voor alles wat er bij seks komt kijken. Ja, dus ook een uitgebreid voor- en naspel. Tenslotte is dit de helft van alle genot.

Fantasieën

Het lijkt misschien eng, maar het kan enorm opwindend zijn om je fantasieën met elkaar te delen. Schrijf je stoutste fantasie op een briefje, laat je partner hetzelfde doen en lees ze op hetzelfde moment.

Het uitspreken van je seksuele wensen betekent overigens niet dat je de fantasie moet waarmaken (al mag dit natuurlijk wel), maar het maakt ruimte voor een dialoog over wat de ander opwindend vindt. Dit is niet alleen enorm spannend, maar doet ook wonderen voor de onderlinge vertrouwensband. Het zorgt voor een gevoel van intimiteit. Het is een stout geheimpje wat jullie alleen met elkaar delen.

Probeer verschillende standjes

Missionaris is om verschillende redenen een ideaal standje om beide aan je trekken te komen, maar goed: dat betekent natuurlijk niet dat je er altijd maar bij moet liggen als een zeester. Er zijn een tal van fijne standjes die ook nog eens wonderen doen als je gaat voor een mindblowing orgasme. Probeer dus eens wat nieuws. Een standje om de G-spot te vinden, bijvoorbeeld.

Over de G-spot gesproken…

Deze zit in de binnenkant van de vagina aan de kant van de buik. Stimulatie van de G-spot kan voor een van de meest intense, vrouwelijke orgasmes zorgen. Het vergt wat oefening, maar alleen de zoektocht naar dit bijna mythische plekje is al spannend genoeg. Je kan, als je wil, ook speciale G-spot vibrators gebruiken voor stimulatie. Het is de moeite waard. Dat is een ding wat zeker is.

Gebruik een vibrator

Seksspeeltjes in de slaapkamer kunnen op verschillende manieren voor dat extra ‘je ne sais quoi’ zorgen. Zo kan je ze gebruiken als handig hulpmiddel om een intenser orgasme te krijgen, maar ook om gezamenlijk uit te zoeken wat de ander lekker vindt.

Desalniettemin is het ‘samen spelen’ een onwijs erotische belevenis. Een waar je niet snel meer vanaf zal stappen als je weet wat sekstoys voor je kunnen betekenen. Er zijn zelfs speciale toys voor koppels. Hiermee geniet je samen van het speeltje en dat maakt het dubbel zo leuk!

Blijf masturberen

Masturberen is gezond, masturberen is lekker en ook nog eens onwijs nuttig. Door regelmatig de hand aan jezelf te slaan (of in je eentje een seksspeeltje te gebruiken) leer je niet alleen wat je zelf lekker vindt, maar het is ook nog eens een natuurlijke anti-stress methode.

Daarna zorgt seks, voor extra zin in seks. Masturberen werkt letterlijk lustopwekkend. Je moet wel een ding in je achterhoofd houden: het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zoveel masturbeert dat je al compleet verzadigd bent. Laat een beetje over voor je partner. Dat zal hij of zij vast waarderen.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP