fbpx

Cibdol Oil

Veel stof in huis? Zo creëer je een stofvrij huis

Veel stof in huis? Zo creëer je een stofvrij huis

Stoffen is voor veel mensen geen hobby. Je wilt daarom het liefst een stofvrij huis creëren, zodat je zo min mogelijk hoeft te doen, maar het wel lekker schoon is en aanvoelt. Als je veel stof in huis hebt, dan is dit het artikel voor jou!

Een stofvrij huis creëren

Een stofvrij huis creëren begint bij de boel goed schoonmaken. Het werkt het beste om het goed bij te houden, een suffe tip misschien. Alleen als je het één keer per week zowel beneden als boven in huis goed schoonmaakt, dan merk je echt dat er een stuk minder stof ronddwarrelt. Hoe je dit goed aanpakt, zodat het minder werk kost, dat leg ik je graag uit!

1. Begin met stofzuigen

Ik heb altijd geleerd om eerst te stoffen en vervolgens te stofzuigen. Alleen door het stofzuigen waait het stof zo weer naar boven, bovenop je meubels. Daarom is het slim om juist eerst te stofzuigen en daarna de meubels pas af te doen met een doek.

Door geregeld te stofzuigen voorkom je dus stof op de grond, wat er vaak ook het meest rommelig uitziet. Je kunt stofzuigen voor jezelf ook gemakkelijker en sneller maken door een steelstofzuiger aan te schaffen. Je kunt ze voor het gemak eens vergelijken via Bestenu.

2. Stoffen, maar hoe?

Stoffen doe ik zelf het liefst met een stofwisdoekje of een droog microvezeldoekje. Dit soort droge doeken pakken het stof gemakkelijk op en voorkomen ook dat het zich weer verspreid of je het niet geheel schoon krijgt.

Eén keer in de zoveel tijd pak ik mijn meubels aan met een sopje en een microvezeldoekje. Dit is zeker slim om te doen, want ik heb zeker het idee dat het stof dan langer wegblijft. Het kost mij alleen altijd iets meer moeite.

3. Dweilen of stomen

De derde stap is dweilen of stomen met een stoomreiniger. Ook dit is een stap die je beter niet kunt overslaan voor een schoon en stofvrij huis. Het kost vaak niet veel extra moeite als je toch al bezig bent en het pakt nog net het beetje stof mee dat toch op de grond terecht is gekomen. Daarnaast glimt je hele vloer ook weer mooi en zijn vlekken ook meteen verdwenen. Een lekker fris gevoel!

Hoe kun je veel stof in huis voorkomen?

Het liefst wil je stof in huis natuurlijk ook voorkomen. Een geheel stofvrij huis bestaat eigenlijk niet, dus fixeer je daar ook zeker niet op. Alleen je kunt er wel voor zorgen dat je huis een stuk gemakkelijk schoon te maken is en er minder stofhopen ontstaan.

1. Hou je huis opgeruimd

Een opgeruimd huis is niet alleen een opgeruimd hoofd, maar zorgt ook voor minder stof. Hoewel veel decoratie het wel heel gezellig maakt, kunnen veel spullen ook een verzamelplek zijn voor stof.

Het is niet erg om een paar dingen af te stoffen, maar het kan handig zijn om eens te kijken naar welke spullen je nog op kunt ruimen of misschien weg kunt doen.

2. Ga voor gesloten kasten

Hoewel een open kast heel leuk is voor je kleding of misschien voor je boeken, gaat er daardoor ook extra stof in liggen. Als je minder wilt stoffen, dan kun je beter gaan voor gesloten kasten en deze deurtjes ook zoveel als mogelijk dichthouden. Zo voorkom je dat je iedere week hele kasten uit moet stoffen.

3. Klop en was decoratie geregeld uit

Kussens, gordijnen, tafelkleden en zelfs boeken. Op een gegeven moment komt er stof in te zitten. Daarom is het heel belangrijk dat je deze items geregeld uitklopt en uitwast. Zo voorkom je dat wanneer je op de bank ploft er iedere keer een stofwolk vrijkomt.

4. Vergeet je planten niet

Op je planten kan op de bladeren op een gegeven moment ook stof terechtkomen. Dit kun je bij het stoffen meteen even meenemen of eens in de zoveel tijd met een doekje met water. Zo kunnen je planten ook weer meer zonlicht opnemen en gaan ze het misschien zelfs weer beter doen.

Hoe hou jij jouw huis stofvrij?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP