fbpx

Cibdol Oil

Bed verschonen: hoe vaak en hoe doe je dat snel?

Bed verschonen: hoe vaak en hoe doe je dat snel?

Je bed verschonen is best een tijdrovend klusje. Niet te spreken over hoe lastig het kan zijn om je beddengoed kreukvrij en knoopvrij uit de droger te krijgen. Toch is het nodig om je bed vaak genoeg te verschonen, dus in dit artikel vertel ik je graag hoe vaak je jouw bed moet verschonen en hoe je dat snel kunt doen!

Hoe vaak moet je jouw bed verschonen?

Het is aan te raden om je bed iedere week te verschonen. Je kunt hiervoor het beste een bepaalde dag in gedachten nemen waarop je dat wekelijks doet. Zelf doe ik dit bijvoorbeeld meestal op maandag, omdat ik dan het eerste wasje van de week wegwerk.

Iedere week is aan te raden, omdat je ‘s nachts zweet en maar liefst een halve liter aan vocht verliest. Als je het beddengoed niet vaak genoeg wast dan stapelen bacteriën, stof en huisstofmijten, maar ook haar(schilfers) zich op. Daar wil je niet in liggen en geef toe: niets is lekkerder dan een net gewassen laken en dekbedovertrek!

Matras, kussen en dekbed

Het matras, kussen en dekbed was je natuurlijk niet iedere week mee. Het is wel belangrijk om je matras, kussen en dekbed eens in de zoveel tijd te reinigen en/of te laten luchten. Op die manier hou je deze ook lekker stof- en huismijtvrij.

Een dekbed en een kussen kun je eens in de zoveel weken even uit het raam hangen om te laten luchten. Zo verdwijnen nare geurtjes, maar ook huisstofmijt kan niet goed tegen kou. Zo voorkom je dus dat je bed vol zit met kriebelige beestjes (sorry not sorry).

Een matras 140×200 leg je niet zo gemakkelijk buiten of uit het raam. Het is daarom belangrijk om deze eens in de zoveel tijd goed te reinigen. Soms kun je bepaalde delen van een matras wassen, zoals de toplaag. Deze was je op 60 graden en kun je vervolgens laten drogen.

Als dat bij jouw matras niet kan, dan is een laagje soda of het gebruik van een stoomreiniger een goede optie. Je matras kun je ook beschermen tegen stof en ander vuil met een molton, die je eens in de 2 weken wast.

Hoe kun je snel je bed opmaken?

Het bed afhalen en wassen is misschien nog niet het grootste probleem. Alleen je bed opmaken is nog een heel kunstje. Gelukkig zijn hier ook handige trucjes voor om het een stuk sneller te doen.

De rolmethode

Wil je wel eens je bed opmaken op een andere manier, dat kan met de rolmethode. Zelf ben ik niet zo groot, dus de schudmethode (die we waarschijnlijk allemaal kennen), is met een winterdekbed soms wat zwaar en onhandig. Met de rolmethode, die je ziet in de bovenstaande video, is dat probleem opgelost en zit je dekbed zit ook meteen goed in iedere hoek!

De schudmethode

De schudmethode is denk ik hoe iedereen leert om haar of zijn bed op te maken. Je doet het dekbedovertrek binnenstebuiten, gaat met je handen in het dekbedovertrek richting de twee punten aan de bovenkant, pakt je dekbed aan de twee bovenste punten en schudt vervolgens het dekbed in het dekbedovertrek. Nog even een paar keer schudden aan de onderkant en eventueel de zijkant en je bed is opgemaakt!

Hoe schud jij gemakkelijk je bed op als je je bed gaat verschonen?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP