fbpx

Cibdol Oil

Body sugaring: hoe werkt deze manier van ontharen?

Body sugaring: hoe werkt deze manier van ontharen?

Een pijnloze manier van ontharen, waardoor je maar liefst 4 tot 6 weken van je haargroei af bent. Yes, please! Het kan met body sugaring, alleen hoe werkt deze manier van ontharen en waar kun je het precies laten doen?

Wat is body sugaring?

Body sugaring is een manier om te ontharen met behulp van suikerpasta. Het is een alternatief voor wax en hars, maar een stuk minder pijnlijk door het gebruik van suiker. Door de suiker treden er namelijk geen irritaties of beschadigingen op, omdat suiker ook desïnfecteert.

De haren worden bij body sugaring in tegenstelling tot andere manieren van ontharen in de natuurlijke haarrichting verwijderd en de suiker wax plakt alleen aan de haren in plaats van de gehele huid. Ook is de wax in veel gevallen afgekoeld. Door al deze aanpassingen ervaar je veel minder pijn, maar heb je juist een nog mooier en rustiger resultaat.

Je huid wordt door de suiker namelijk onthaard, maar hij verwijderd ook direct dode huidcellen. Hierdoor voelt je huid na afloop super zacht, blijven de haartjes gemiddeld 4 tot 6 weken weg en deze periode wordt zelfs langer als je het geregeld doet.

Hoe maak je body sugaring wax?

In deze handige DIY kun je zien hoe gemakkelijk het is om zelf body sugaring wax te maken. Mocht je de video niet kunnen bekijken of het nog na willen lezen, dan lees je de omschrijving hieronder.

Wat heb je nodig?

 • 100 gram suiker
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels water

Hoe maak je het?

 • Mix de ingrediënten door elkaar in een steelpan.
 • Zet de steelpan op middelhoog vuur, zodra het borrelt roer de suiker wax dan continu door met een lepel of een garde.
 • Doe dit totdat er een gouden gloed ontstaat en haal de pan dan direct van het vuur.
 • Je ziet dat de suiker wax is ontstaan en laat het nu rustig afkoelen.

Hoe gebruik je body sugaring wax?

Als je de substantie hebt gemaakt, dan kun je aan de slag met body sugaring. Het is belangrijk dat de suiker wax is afgekoeld, zodat het vrijwel geen pijn doet bij het ontharen. Ik neem je stap voor stap mee hoe je je lichaam of je gezicht met deze wax veilig kunt ontharen, maar je kunt ook de video in de vorige paragraaf bekijken voor de uitleg.

 • Breng een beetje poeder aan op het gebied dat je gaat ontharen, zodat de substantie goed vast blijft plakken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van talkpoeder.
 • Je brengt de wax tegen de haarrichting in aan op een stukje huid dat je wilt ontharen. Wrijf drie keer over de wax heen, zodat het goed aan de haartjes plakt.
 • Trek vervolgens de wax er in een snelle beweging af in de richting van je natuurlijke haargroei. Eigenlijk het gedeelte waar je gestopt bent met het aanbrengen van de wax, daar trek je de wax los in een snelle beweging naar voren.
 • Je herhaalt deze stappen tot je het gehele gebied hebt gehad.
 • Tot slot was je je huid na met water en verzorg je het. Een huidverzorgingsproduct, zoals de Bio Oil droge huid gel, is hier geschikt voor, maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijk product, zoals aloë vera.

Waar kun je het laten doen?

Mocht je het juist lekker vinden om naar een schoonheidssalon te gaan en het te laten doen, dat kan natuurlijk ook! Er zijn veel verschillende salons die deze methode toepassen en via Treatwell of Google kun je er gemakkelijk eentje vinden bij jou in de buurt.

Heb jij al wel eens van body sugaring gehoord? Zou jij het overwegen?

 • Reacties ( 0 )

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP