fbpx

Cibdol Oil

Winactie organiseren als blogger: hier moet je op letten

Winactie organiseren als blogger: hier moet je op letten

Een winactie organiseren als blogger is niet alleen leuk, maar ook een goede manier om je aantal volgers te laten groeien. Toch zijn er een aantal dingen waar je bij het organiseren van een winactie, zowel met als zonder een bedrijf, op moet letten.

Winactie organiseren

Als je een winactie gaat organiseren, dan ga je natuurlijk eerst nadenken over het product dat je gaat weggeven. Als je het zelf organiseert dan kun je verschillende bedrijven aanschrijven die willen bijdragen aan een winactie, bijvoorbeeld als je een pakket gaat samenstellen, je kunt zelf leuke items samenstellen of je hebt misschien een voorstel ontvangen van een bedrijf die producten beschikbaar stelt voor een winactie.

Het is altijd belangrijk dat de producten passen bij jou en jouw blog, zodat het ook de juiste mensen aan zal spreken, die uiteindelijk je blog en social media blijven volgen. Als je zelf producten uitkiest, dan heb je hier de meeste invloed op, maar zou ik ook kijken naar trendy items. Zo is er altijd wel een product dat helemaal hip is en mensen ontzettend graag willen hebben, zo doen bijvoorbeeld inflatables het vaak erg goed!

De verzendopties

Voor je de voorwaarden gaat opstellen is het slim om alvast te kijken naar de verzendopties. Een winactie is super leuk om te organiseren, maar het verzenden brengt nog wel wat keuzes met zich mee. Ga voor jezelf na of je een winactie enkel wilt organiseren voor Nederlandse deelnemers of ook voor mensen in het buitenland (bijvoorbeeld België).

Als je winnaar uit het buitenland komt, dan is het slim om de verzendmethodes hier te vergelijken: pakket versturen buitenland. Als je een pakket verstuurd binnen Nederland, dan zijn de meest gangbare opties om het pakket te verzenden via PostNL of DHL. Het is daarnaast wel zo netjes om het pakket echt bij de winnaar te laten afleveren en niet op een afhaalpunt.

Bij een samenwerking met een bedrijf kun je vragen of zij het verzenden van het pakket op zich willen nemen. Dit is vaak geen probleem, omdat ze anders de verzendkosten ook kwijt zijn aan het verzenden van de producten naar jou.

De voorwaarden opstellen

Als je voor jezelf duidelijk hebt voor welk land je de winactie wilt organiseren, dan kun je de voorwaarden gaan opstellen. Dit zijn regeltjes waaraan deelnemers moeten voldoen om te kunnen deelnemen aan de winactie. Het is slim om dit zo simpel mogelijk te houden, maar er wel zelf iets aan over te houden.

De meest gangbare methode is: volg (bedrijf en) blog op Instagram en laat een reactie hieronder achter om je deelname te bevestigen. Als je de winactie deelt op Facebook op Instagram, dan kun je ook vragen of de deelnemers deze post willen delen. Om de deelname gemakkelijk te houden voor het beste resultaat, zou ik hooguit één social media platform kiezen en drie verschillende stappen.

Onderaan de winactie vermeld je nog vanuit welk land je mee kunt doen aan de winactie, tot wanneer de winactie loopt en wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Winnaar kiezen

Aan het eind van de winactie kies je een winnaar uit. Het handigste is om alle namen te kopiëren naar een Random Name Picker of in het geval van een winactie op Facebook of Instagram kun je ook de winnaar automatisch laten selecteren vanuit een bepaalde post via Comment Picker.

Als je een naam hebt geloot controleer je of de persoon heeft voldaan aan alle voorwaarden die je hebt gesteld. Zo niet? Dan kies je een andere winnaar.

Vervolgens mail je de winnaar via het opgegeven e-mailadres in het reactieformulier, dat je terugvindt bij ‘reacties’ in WordPress. Je kunt de winnaar in de mail feliciteren en vragen naar de adresgegevens om het pakketje op te sturen. In het geval van een samenwerking kun je deze gegevens doorsturen naar het bedrijf.

Heb je nog vragen over een winactie organiseren? Laat ze dan hieronder achter in de reacties.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP