Cibdol Oil

Bezuinigen op verzekeringen: het stappenplan

Bezuinigen op verzekeringen: het stappenplan

Het liefst houden we allemaal wat extra’s over om leuke dingen te doen of te sparen. Bezuinigen op verzekeringen is dan één van de dingen waar je eens naar kunt kijken. In dit stappenplan leggen we je precies uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Bezuinigen op verzekeringen

Het stappenplan om te bezuinigen op verzekeringen!
Klik op de afbeelding om hem te pinnen!

Voordat je begint met bezuinigen op verzekeringen is het slim om te kijken welke verzekeringen je op dit moment allemaal hebt. Misschien heb je een map met een overzicht van al jouw afgesloten polissen of heb je online een overzicht. Zoek op om welke verzekeringen het gaat, wat er binnen deze polis verzekerd is en hoeveel je ervoor betaald.

Stap 1: start met vergelijken

Je kunt de autoverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, woonverzekering en zorgverzekering gemakkelijk vergelijken via Geld.nl. Dit is een onafhankelijke vergelijkingssite met een laagsteprijsgarantie. Vind je ergens anders binnen een week de verzekering voor een lagere prijs, dan krijg je het bedrag met 5% extra terug.

Daarnaast is het een fijne manier om de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Je krijgt een handig overzicht van alle eigenschappen en de bijbehorende prijs. De goedkoopste verzekering komt meteen bovenaan te staan. Om ervoor te zorgen dat je continu bespaart op je verzekeringen is het slim om dit jaarlijks na te kijken.

Stap 2: kies niet voor één verzekeraar

Het lijkt heel gemakkelijk en gunstig om alle verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten. Je krijgt namelijk pakketkorting en weet precies bij welke verzekeraar je moet zijn als er iets gebeurd. Alleen hou er wel rekening mee dat er veel verschil zit tussen de goedkoopste aanbieder van een reisverzekering en de goedkoopste aanbieder van een woonverzekering. Daarnaast kan het ook dat je voor een lagere prijs bij een andere aanbieder voor meer aspecten verzekerd bent. Check bij het bezuinigen op verzekeringen dus altijd de verschillende aanbieders, ook al is het nu al een stuk goedkoper dan voorheen.

Stap 3: verzeker geen dingen die niet nodig zijn

Wanneer ik zeg dat je geen dingen moet verzekeren die niet nodig zijn, dan klinkt dat heel logisch. Toch zijn er nog voldoende mensen die hun tandartsverzekering door laten lopen, terwijl ze nooit gaatjes hebben. Herkenbaar? Lees dan ook eens mijn artikel over tips voor het vergelijken van een zorgverzekering.

Je hoeft je namelijk niet te verzekeren als je zelf de kosten kunt dragen of als de kans heel klein is dat het voorkomt. Zo kan de kans op een gaatje vrij klein zijn en zijn de kosten ook zeker te overzien. Je betaalt vaak meer aan de dekkingen van dit soort opties, dan dat je er gebruik van maakt. Probeer al deze dingen zo ver als mogelijk te schrappen en het bedrag wat je hier bijvoorbeeld voorheen voor betaalde apart te zetten. Zo spaar je het bedrag toch bij elkaar en hou je hoogstwaarschijnlijk nog over!

Stap 4: leg de verzekeringen naast elkaar

Het is slim om de verschillende verzekeringen eens naast elkaar te leggen. Wanneer je wilt bezuinigen op verzekeringen zul je zien dat er verschillende aspecten zijn die elkaar overlappen. Zo kun je jezelf bij je zorgverzekering extra verzekeren voor ziektekosten in het buitenland, maar dit zit vaak ook al in een reisverzekering. Ook als je samen gaat wonen, kan het slim zijn om te kijken of het geld scheelt als je samen verzekeringen afsluit.

Stap 5: het bedrag in één keer betalen

Als je nog meer wilt bezuinigen op verzekeringen dan kun je jouw premie ook in één keer betalen. Je ontvangt dan namelijk korting! Handig als je bijvoorbeeld een verzekering hebt waarvoor je niet zoveel per maand betaald, of als je het niet erg vind om het gehele bedrag in één keer te betalen.

Wanneer heb jij voor het laatst jouw verzekeringen vergeleken?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Interessant om te lezen! Was nog niet bekend met die vergelijkingssite. Ik zit met mijn verzekeringen ook allemaal ergens anders, nu ik daar over nadenk. Steeds per verzekering gekeken wat het meest gunstige uit de vergelijking kwam.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP