Essence You Better Work review

Essence You Better Work review

In deze Essence You Better Work review test ik vier nieuwe producten uit de collectie. In deze lijn vind je nu namelijk ook een eye primer, tinted day cream, volume & curl mascara en een fixing spray. Tijd om te kijken of deze producten echt bestand zijn tegen die pittige work-out!

Essence You Better Work review

Essence heeft vorig jaar voor het eerst een You Better Work product aan haar collectie toegevoegd, dat was de gym-proof primer. Nu is het tijd voor een uitbreiding van deze collectie. In totaal voegen ze zeven nieuwe producten toe aan deze collectie, waaronder de eye primer, tinted day cream, volume & curl mascara en de fixing spray die we in deze Essence You Better Work review uitgebreid gaan testen.

Eye primer

Essence You Better Work review

Het eerste product in de Essence You Better Work review is de eye primer. Deze eye primer breng je direct aan voor het aanbrengen van je oogschaduw. Hierdoor belooft Essence dat je oogschaduw niet gaat vlekken en de hele dag goed blijft zitten. Daarnaast is dit product, net als de andere producten uit deze lijn, gym- en waterproof.

Essence You Better Work review

De eye primer ziet er eigenlijk heel normaal uit, maar wanneer je hem uitsmeert is het een hele gladde substantie. Het voelt enorm zacht aan als een soort lipbalm. Dit vond ik al erg apart, omdat de rest van mijn oogprimers juist heel stroef aanvoelen.

Bij het testen merkte ik dan ook dat mijn oogschaduw helaas na de eerste paar uur al niet meer op de juiste plaats zat. De oogschaduw was met name een beetje vervaagd. Ik had toen nog niet eens gesport en de dag zat er nog niet eens op, dus je kunt je vast voorstellen hoe ik er aan het einde van de dag uitzag. Het eerste product is helaas geen succes en wat mij betreft absoluut niet gym-proof.

De Essence You Better Work eye primer is verkrijgbaar voor €2,89 bij Kruidvat.

Tinted day cream in 10 light

De getinte dagcrème verzorgt je huid op een lichte manier en zorgt tegelijkertijd voor een egale huid. Hij heeft een matterend effect, waardoor je minder snel een glimmend hoofdje krijgt in de sportschool. Daarnaast is de Essence You Better Work tinted day cream geschikt voor buitensporten, want hij is waterproof, maar beschermt je ook tegen UV-straling.

Ik ben eigenlijk altijd al een groot fan geweest van BB-creams, CC-creams en andere soorten getinte dagcrèmes. Het geeft een luchtiger effect en oogt natuurlijker dan een foundation. Daarnaast verzorgt het ook nog eens mijn droge gevoelige huid.

Essence You Better Work review

Ik heb de tinted day cream in de kleur 10 light, wat voor mij de perfecte kleur is. Zoals je hierboven ziet is de structuur wel erg dun, waardoor hij al bijna van mijn hand afdruipt. Hij smelt daardoor wel mooi samen met mijn huid en het duurt eigenlijk heel eventjes, voordat hij het beoogde resultaat geeft. Hij verbergt de roodheden op een subtiele manier, maar het is wel slim om deze net wat extra aan te stippen of een klein laagje concealer eronder te gebruiken.

Ik vind hem niet volledig matterend, want je ziet de glans van het serum dat ik eronder heb gebruikt er nog doorheen. Wel geeft hij een mooie glow en egale tint aan mijn huid, waardoor dit zeker een product is dat ik er de laatste tijd vaak bij pak. Deze tinted day cream blijft heel de dag, zelfs tijdens het sporten, goed op zijn plaats!

De Essence You Better Work tinted day cream is verkrijgbaar in 10 light en 20 medium voor €3,89 bij Kruidvat.

Volume & curl mascara

Essence You Better Work review

Een mascara kan in de Essence You Better Work review wat mij betreft niet ontbreken. Een goede mascara is namelijk een absolute must tijdens het sporten. Deze volume & curl mascara verzekert je van maximaal volume en krul, zelfs tijdens een pittige workout.

Mag ik allereerst zeggen dat ik deze verpakking heel erg leuk vind? De huls is mat afgewerkt en de dop is voorzien van een glans. De kleuren en vormen op de verpakking maken het echt helemaal van deze tijd!

Essence You Better Work review

Bij de eerste paar keer aanbrengen van de mascara kwamen er kleine klontjes terecht op mijn wimpers. De textuur voelt ook een beetje droog aan. Ik vond dit heel gek voor een nieuwe mascara, maar na een aantal keer trok dit op de één of andere manier weg. Buiten dat vind ik dat deze mascara mijn wimpers mooi lang maakt en volume meegeeft. Hij is ook zeker waterproof, maar aan het einde van de dag wel gemakkelijk te verwijderen.

Ik heb dus een beetje een gemixt gevoel over deze mascara. Hij is natuurlijk wel fijn budget, goed waterproof en hij doet zijn werk. Alleen ik vond de textuur en de kleine klontjes in het begin wel een beetje vreemd. Als het nu weg blijft is het uiteraard wel een prima mascara voor deze prijs!

De Essence You Better Work volume & curl mascara is voor €2,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Fixing spray

Essence You Better Work review

Het laatste product uit de Essence You Better Work review is een fixing spray. Niet zomaar eentje, deze fixing spray fixeert namelijk je make-up tijdens het sporten of tijdens een hete zomer! De fixing spray geeft namelijk een mat effect en werkt tevens heerlijk verkoelend.

Als je de fixing spray op je huid sprayt komen er eerst kleine druppeltjes tevoorschijn. Het is dus wel handig om deze in je huid te deppen of even in te smeren. Ik vind de spray overigens echt heerlijk ruiken! De geur doet me een beetje denken aan de geur van Zwitsal. Als je je gezicht dus ‘s ochtends iets teveel vind glimmen, dan is dit de perfecte afwerking.

Daarnaast is het een hele fijne spray om mee te nemen in je tas. Perfect om je gezicht direct te mattifieren na het sporten of om jezelf een beetje af te koelen tijdens een warme zomerdag. Ik ben fan!

De Essence You Better Work fixing spray is verkrijgbaar voor €2,99 bij Kruidvat.

Het resultaat

Hierboven zie je het resultaat na het gebruik van de vier producten uit deze Essence You Better Work review. Ik vind het resultaat persoonlijk erg mooi! De tinted day cream maakt mijn gezicht egaler, de mascara en de oogschaduw met primer geven mijn ogen een boost en de fixing spray maakt het geheel nog net iets matter. Mocht ik een dagje toch meer glans willen in mijn gezicht, dan kan ik de fixing spray weglaten of gebruik maken van bijvoorbeeld de Essence Insta Perfect liquid highlighter.

Wat vind jij van de producten uit de Essence You Better Work review? Heb jij zelf al iets uit deze collectie getest?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP