redenen om een SEO cursus te volgen

6 redenen om een SEO cursus te volgen

In het artikel over mijn doelen voor 2019 haalde ik het al even aan. Ik wil dit jaar heel graag een SEO cursus volgen om zoveel mogelijk uit mijn eigen bedrijf te halen. Tijd om deze in te plannen en om te vertellen waarom jij ook een SEO cursus zou moeten volgen.

Een SEO cursus volgen

Er zijn verschillende organisaties die een SEO cursus aanbieden. Vaak duren deze cursussen één dag en ontvang je dan de belangrijkste informatie. Ik heb me ingeschreven voor een cursus bij Learnit.nl. De mensen die de SEO cursus van Learnit.nl hebben gevolgd, hebben deze beoordeeld met gemiddeld een 8.3. Hier gaat het om een zeven uur lange cursusdag, inclusief lunch, in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Zwolle. Je ontvangt hierbij informatie over de volgende onderwerpen:

 • Basisprincipes van online zoekmachines
 • De positiebepaling in zoekmachines
 • Het gebruik van SEO tools
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Backlinkanalyse
 • Concurrentieanalyse
 • Analyse van de eigen website
 • Black hat versus white hat technieken
 • Plan van aanpak maken voor eigen strategie

1. Meer bezoekers op je blog

Op Esmée Lifestyle komt 70% van mijn bezoekers uit zoekmachines. Een heel mooi percentage, maar het bezoekersaantal kan zeker nog verder stijgen. Er zijn bloggers die door middel van zoekmachine optimalisatie tonnen aan bezoekers naar hun blog trekken. Kan je het je voorstellen? Eén van de redenen om een cursus SEO te volgen is dus zeker om meer bezoekers naar je blog te trekken.

2. Concurrenten slimmer af zijn

Staan je concurrenten nu net één plaatsje of misschien zelfs meerdere plaatsen boven je in de zoekmachines? Wanneer je je kennis bijspijkert en zelfs maar net één extra trucje kent ten opzichte van je concurrent, dan ben je ze zo een stuk slimmer af. Een hogere plaats in Google levert uiteraard meer bezoekers op en misschien ook wel meer klanten!

3. Het is gratis

Misschien wel een hele belangrijke reden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie, het is namelijk gratis. Oké, de cursus niet, maar het gebruik ervan is en blijft gratis. Op sociale media wordt ons bereik steeds verder afgeknepen en willen bedrijven dat we onze berichten betaald promoten, maar als je een goede SEO strategie neerzet trek je gratis veel bezoekers naar je website.

4. Je kent alle belangrijke trucjes

Er komt veel kijken bij zoekmachine optimalisatie. Wanneer je een SEO cursus hebt gevolgd, weet je alle belangrijke trucjes omtrent SEO. Het is lastig om alle informatie te vergaren via internet, omdat je wel moet weten wat je zoekt. Zo heb ik mezelf nog nooit verdiept in white versus black hat optimalisatie, omdat ik niet eens wist van het bestaan.

5. Bloggen voor andere bedrijven

Nadat je net de cursus hebt gevolgd ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze kun je uiteraard naast bloggen voor je eigen blog ook gebruiken om online teksten te schrijven voor andere bedrijven. Zo kun je jouw kennis delen, maar tegelijkertijd ook nog een extra inkomstenbron aan jouw onderneming toevoegen.

6. Je ontvangt een certificaat

Ik heb mezelf tot nu toe alles omtrent zoekmachine optimalisatie aangeleerd. Ik weet er naar mijn idee best veel over, maar hoe ga je dat bewijzen aan een bedrijf? Dat is soms lastig. Het komt niet altijd heel geloofwaardig als je het niet op school of tijdens een training hebt geleerd. Na het volgen van een Learnit.nl cursus ontvang je een certificaat, waardoor je een bewijs hebt van jouw kennis omtrent SEO. Perfect om te laten zien aan je potentiële werkgever of opdrachtgever en te delen op jouw LinkedIn-pagina.

Daarnaast is het altijd leuk om weer iets bij te leren en op je CV toe kunt voegen als expertise. In de tijd van online media wordt search engine optimalisation steeds belangrijker. Door erover te leren ben je je concurrenten een stapje voor en kun je jouw website(s) naar een hoger level tillen.

6 redenen om een SEO cursus te volgen
Klik om te pinnen op Pinterest

Heb jij al veel ervaring met SEO of zou je er graag nog meer over willen leren?

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  Jessica J.

  SEO is zó belangrijk! Het leeuwendeel van mijn bezoekers vindt me ook via Google, dus ik doe vast iets goeds. ?

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP