fbpx

Cibdol Oil

Bloemen verzorgen: zo houd je jouw bloemen mooi

Bloemen verzorgen: zo houd je jouw bloemen mooi

Als je een nieuwe bos bloemen koopt of krijgt, dan wil je er wel zo lang mogelijk van genieten. Ze laten je huis lekker ruiken en voegen zeker wat toe aan de sfeer! Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij het bloemen verzorgen en in dit artikel deel graag deze tips met jou!

1. Kies een mooi boeket uit

In de winkel zijn er zeker een aantal dingen waar je op kunt letten. Kijk goed naar de kwaliteit van de bloemen, of je misschien al kleine plekjes ziet en hoe ver de bloemen al openstaan. Hoewel het misschien eerst minder mooi is, gaan bloemen met dichte knoppen natuurlijk wel langer mee.

Als het wat kouder of juist warmer is, is het ook heel belangrijk dat de bloemen extra goed ingepakt worden. Bij bloemen bezorgen wordt hier vaak juist extra opgelet, omdat ze ook de reis moeten overleven. Aangezien deze vaak ook extra vers worden geleverd, zitten hier zeker voordelen aan!

2. Bloemen verzorgen is schuin afsnijden

Het bloemen verzorgen begint bij je bloemen meteen uit de verpakking halen en ze schuin afsnijden. Snijd ze goed schuin af met bijvoorbeeld een mesje of een speciale bloemenschaar.

Je kunt dit het beste na 3 of 4 dagen, als je het water gaat verversen en extra voeding toevoegt, nog eens herhalen. Je snijdt dan nog een stukje af, zodat ze weer voldoende water kunnen opnemen.

Als bepaalde bloemen gaan hangen, zoals rozen, dan zijn ze niet goed genoeg afgesneden en nemen ze niet voldoende water op. Snij zeker rozen altijd extra schuin af, dat is de beste manier om deze bloemen te verzorgen.

3. Haal lage bladeren weg

Als je bos nog veel bladeren heeft, die in het water komen te staan, dan kun je deze het beste weghalen. Zo voorkom je dat deze bladeren gaan rotten en je water snel vies wordt. Slecht water is natuurlijk ook slecht voor je bos bloemen die dit uiteindelijk weer opneemt.

4. Vul een vaas met lauw water

Een vaas kun je het beste vullen met lauw water. Dit is voor de meeste bloemen het beste, behalve voor bijvoorbeeld bolbloemen, zoals tulpen. Zeker als er rozen in je bos bloemen zitten is het slim om voor lauw water te gaan. Zo schrikken je bloemen ook het minste.

5. Bloemen verzorgen met voeding

Zit er een zakje voeding bij? Doe deze dan ook meteen in het water bij het vullen. Dit is perfect om je bloemen te verzorgen, want zo komen ze het best tot hun recht.

Heb je geen zakje voeding? Dan kun je in plaats van voeding ook een schepje of klontje suiker gebruiken. In normale voeding zit vaak namelijk ook glucose, net als in suiker. Perfect dus om als vervanger te gebruiken.

6. Kies een mooi plekje

Bloemen kun je het beste op een lichte plaats zetten, maar niet direct in de volle zon. Daarnaast kun je jouw bos bloemen het beste uit de buurt houden van een fruitschaal, tocht en warmtebronnen. Zo blijven je bloemen namelijk het langst mooi en vers.

Mocht je leuke inspiratie zoeken om je bloemen mooi neer te zetten, dan kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op Pinterest. Je ziet hier echt de leukste ideeën voorbijkomen, bijvoorbeeld om je bloemen eens anders weg te zetten dan standaard in een vaas.

7. Ververs het water

Als het water troebel wordt, dan kun je het beste het water verversen. Was eerst de vaas af met afwasmiddel, waarna je vers water en opnieuw voeding toevoegt. Snij opnieuw een klein stukje aan de onderkant van de stengels af, haal de verwelkte bloemen ertussenuit, was de stengels af en plaats ze terug in de vaas.

Met deze bloemen verzorgen tips blijft je boeket zo lang mogelijk staan. Let vooral goed op het afsnijden en de kwaliteit van het water.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP