fbpx

Cibdol Oil

Thuiswerkplek inrichten: x tips voor de beste thuiswerkplek!

Thuiswerkplek inrichten: 6 tips voor de beste thuiswerkplek!

Een thuiswerkplek inrichten is meer dan ooit van deze tijd. We brengen meer tijd thuis door en ook om te werken, dus daarom is het heel belangrijk om een goede werkplek thuis te hebben. In dit artikel geef ik je tips voor de beste thuiswerkplek, lees je mee?

Waar moet een thuiswerkplek aan voldoen?

Net als een werkplek op kantoor, hangen er ook aan een werkplek thuis verschillende regels. Hoewel je thuiswerkt is de werkgever (indien je deze hebt) verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving. Het is echter belangrijk dat wanneer je klachten ervaart bij het thuiswerken, dit zelf aangeeft en overlegt met je werkgever.

Op Arboportaal vind je alle regels omtrent het inrichten van jouw thuiswerkplek. In ieder geval is het heel belangrijk dat je de juiste afstand houdt tot het beeldscherm, de juiste hoogte van de stoel en tafel voor een comfortabele werkhouding en in het geval van een laptop is het nodig om een los toetsenbord en een muis te gebruiken.

Daarnaast is de kwaliteit van het beeldscherm waar je naar kijkt ook heel belangrijk. Een extra beeldscherm kan bij een laptop aan te raden zijn, zeker als deze niet voldoet aan de eisen. Controleer dit dus goed voor je aan de slag gaat met het inrichten van je thuiswerkplek.

Thuiswerkplek inrichten tips

Nu je op de hoogte bent van de regels is het tijd om aan de slag te gaan met het inrichten van je thuiswerkplek. Aan de hand van deze tips help ik je graag naar een productieve thuiswerkplek!

1. De plek van je bureau

Een ruim bureau is een aanrader voor in huis, zo kun je namelijk comfortabel werken zonder allerlei spullen in je directe omgeving. Alleen het belangrijkste is de diepte van je bureau of de afstand van je werkplek tot de muur.

Je moet namelijk je benen in zijn geheel kunnen strekken en daar heb je wel wat ruimte voor nodig. Het kan daarom een aanrader zijn om je bureau in het midden van een ruimte te zetten of in ieder geval een stuk van de muur.

Verder is het belangrijk om na te gaan waar je zelf het liefst tegenaan kijkt. Zelf geeft tegen een muur aankijken mij niet het fijnste gevoel, maar je wordt daardoor niet afgeleid door dingen om je heen. Als je bijvoorbeeld naar het raam kijkt, dan kan de omgeving buiten je erg afleiden. Probeer dus te ontdekken wat voor jou het fijnste werkt.

2. Een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is voor het thuiswerken wel een must, zeker wanneer je veel achter je bureau zit. Afwisselen met staand-werken kan namelijk ook veel goeds doen.

Als je je thuiswerkplek gaat inrichten kies dan een bureaustoel die comfortabel zit, maar ook voldoende ondersteuning geeft. Het is het beste als je bureaustoel volledig verstelbaar is, zodat je goed met je voeten op de grond komt, maar ook je armen kunnen rusten op de armleuningen.

Het is helemaal fijn als je ook je rugleuning kunt verstellen en ook een beetje kunt bewegen in je stoel. Dat bevordert namelijk je actieve werkhouding en werkt ook goed bij het productief werken.

3. Thuiswerkplek inrichten met verlichting

Zeker in de wintermaanden is verlichting ook een belangrijk onderdeel dat niet mag ontbreken. Het kan binnen, ook als het slecht weer is, erg donker zijn en dat werkt toch minder lekker. Het kan fijn zijn om te investeren in een lamp die niet te warm is, maar dezelfde kleur heeft als daglicht.

Zo kun je toch wat extra licht in huis halen en geeft het ook nog het idee dat het ‘gewoon’ daglicht is. Zelf heb ik hiervoor een IKEA lamp die je kunt dimmen en in verschillende kleuren kunt zetten. Zo heb je overdag daglicht en ‘s avonds na het werken een mooie sfeerlamp.

Wat extra licht kun je nog creëren met bijvoorbeeld een felle bureaulamp, als je bijvoorbeeld veel schrijfwerk hebt. Om de werkplek ook wat sfeer mee te geven en een fijn gevoel te creëren kun je ook gebruik maken van kaarsen of leuke sfeerverlichting.

4. Opbergruimte bij je werkplek

Als je klaar bent met een bepaalde taak is het wel zo fijn als je dit gelijk op kunt bergen. Zo houd je jouw werkplek opgeruimd en ook dat helpt om je te focussen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Kallax bureau, zodat je direct al je spullen aan de zijkant een mooi plekje kunt geven.

Houd je van een rustigere omgeving? Dan kun je ook kiezen voor een ladeblok, die je gemakkelijk onder je bureau schuift of ernaast kunt zetten. Verder is een klein ladeblokje voor op je bureau ook een idee, zodat je hier documenten in op kunt bergen, zonder dat ze rommelig in het zicht liggen.

5. Thuiswerkplek inspiratie en ideeën

Je thuiswerkplek inrichten is eigenlijk nog leuker, omdat je flink kunt uitpakken met decoratie! Zo vind ik een mooi prikbord of een magnetisch whiteboard boven je bureau echt een aanrader.

Hier kun je inspiratie, denk aan een visionboard, of ideeën en dingen die je absoluut niet mag vergeten snel op kwijt. Deze dingen kun je dan later inplannen in je planner, voor een goed overzicht.

6. Thuiswerkplek inrichten met planten

Planten kunnen wat mij betreft niet ontbreken in jouw thuiskantoor. Ze helpen je stressniveau verlagen, je beter te concentreren, maar zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit. Daarnaast geeft het natuurlijk ook extra sfeer en maakt het thuiswerken een stuk gezelliger.

Het financieren van een thuiswerkplek

Het financieren van een goede thuiswerkplek kun je doen in overleg met je werkgever, maar mochten er toch dingen zijn die je zelf wil of moet financieren, dan kun je overwegen om hier een lening voor af te sluiten. Zorg wel dat je een vergelijking maakt, zodat je kiest voor de goedkoopste lening. De rente lening kun je altijd van tevoren bekijken, zodat je niet onverhoopt te veel rente betaalt.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP