fbpx

Cibdol Oil

Huis lekker laten ruiken

Huis lekker laten ruiken met deze 8 tips

Het liefst stap je de woonkamer binnen en komt er meteen een heerlijk frisse geur je tegemoet. Helaas kan het vaak, bijvoorbeeld door het koken of het vele thuis zijn, een beetje muf ruiken. Met deze tips kun je jouw huis lekker laten ruiken!

1. Wax tart of geurkaars

Wanneer ik vind dat het huis na het eten een beetje muf ruikt, dan steek ik eigenlijk meteen een wax tart of geurkaars aan. Zo krijg je eigenlijk zonder veel moeite een lekkere geur in huis, die een langere tijd blijft hangen. Zelf vind ik de Yankee Candle wax tarts toch echt het lekkerst, maar bij geurkaarsen wissel ik eigenlijk tussen verschillende merken.

2. Luchten

Iedere ochtend gaan bij mij alle ramen boven meteen open en ook beneden zet ik geregeld de klapdeuren open. Luchten is heel erg belangrijk voor frisse lucht, maar zorgt er ook voor dat nare geurtjes verdwijnen.

3. Allesreiniger spray

Een luchtje kan ook ergens anders vandaan komen. Zorg er daarom voor dat de prullenbak geleegd is en al je oppervlakken schoon zijn. Oppervlakken kun je heel gemakkelijk schoonmaken met een allesreiniger spray en hiermee kun je ook je huis lekker laten ruiken!

Vul een sprayflacon, bijvoorbeeld een plantenspuit, met een scheut allesreiniger, water en schoonmaken maar.

4. Verse bloemen

Een bosje verse bloemen ziet er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook lekker fris. Kies daarom een mooi bosje bloemen uit voor jezelf en let er op of ze in de bloemist al een lekkere geur afgeven. De ene bloem geeft namelijk meer geur af, dan de andere bloem.

5. Fris je kussens en meubels op

Je meubels en kussens kun je opfrissen door even buiten te laten luchten of te reinigen met een stoomreiniger. Als je wat minder tijd hebt, dan kun je ze ook opfrissen met een mengsel van water en wasverzachter in een sprayflacon. Zo laat je in een mum van tijd niet alleen je huis lekker ruiken, maar ook de hele bank!

6. Stofzuigen en dweilen

Door het huis schoon te maken ruikt het al snel fris en fruitig. Het is daarom slim om je huis te stofzuigen en dweilen als je het muf vindt ruiken. Een extra tip is om te stofzuigen en deze een lekkere geur te laten verspreiden. Dit kun je doen door eerst waspoeder of badzout op te zuigen voor je de rest van je huis doet.

7. Bak iets lekkers

Door iets lekkers te bakken kun je heel je huis lekker laten ruiken en kun je er daarna zelf ook nog van genieten. Dit kan iets simpels zijn van popcorn tot uitgebreid, zoals een heerlijke appeltaart.

8. Pannetje op het vuur

Heb je geen tijd om iets te bakken of simpelweg niets in huis? Dan kun je het ook oplossen door een pannetje op het vuur te zetten. Vul deze met water en allerlei soorten fruit en specerijen. Door dit aan de kook te brengen ruikt je huis weer snel lekker fris!

Klik om te pinnen op Pinterest

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  Rebecca

  Yankee Candle is echt mijn all time favorite!
  Ook leuk is zo’n aroma diffuser met etherische oliën, ik vind het ook een heel rustgevend geluid : -)
  ps: Super leuke tips! Nu wil ik meteen verse bloemen in huis halen : -D

  xoxo Rebecca

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP