fbpx

Cibdol Oil

Cordyceps: een échte sportpaddenstoel

Cordyceps: een échte sportpaddenstoel

Op 27 september 1993 kwam een paddenstoel op een hele bijzondere manier in het nieuws. Het Olympisch team van China verpletterde meerdere wereldrecords dat jaar. Al snel werden ze verdacht van doping, maar dat bleek niet het geval. Wat was hun geheim? Hun antwoord was simpel: ze slikte de paddenstoel Cordyceps. Dus heb jij ook behoefte aan wat extra energie? Lees dan verder hoe Cordyceps jou zou kunnen helpen.

Een hele bijzondere paddenstoel

De Cordyceps paddenstoel is één van de meest bijzondere paddenstoelen die er bestaat. Om te beginnen natuurlijk de effectieve uitwerking op het lichaam, neem bijvoorbeeld de sportresultaten van het Chinese team. Maar aan de andere kant ook de paddenstoel zelf. Deze paddenstoel ziet er namelijk niet uit als de ‘traditionele’ variant. Deze zwam is eigenlijk een parasiet voor veel insecten. Met name voor insecten waar een overschot aan is. Op die manier balanceert de natuur als het ware zichzelf weer.  

De Cordyceps verspreidt zich via stofjes (of pollen) door de lucht. Wanneer bijvoorbeeld een mier of houtworm met de paddenstoel besmet wordt, dan nestelt zich een zaadje in het hoofd. De paddenstoel groeit op den duur uit het hoofd van het insect. Waarna het insect weer anderen besmet.

Wat doet de Cordyceps dan?

Maar… wees gerust. Wil jij de Cordyceps gebruiken vanwege zijn medicinale voordelen? Dan kan dat ook gewoon op een vegan manier, zonder dat de paddenstoel uit andere insecten groeit. Maar welke voordelen biedt Cordyceps jou?

Cordyceps wordt beschouwd als één van de meest exotische en krachtige onder de paddenstoelen. Vooral in de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt deze paddenstoel volop gebruikt. Het Chinese sportteam is hét voorbeeld van de positieve effecten die deze paddenstoel heeft op je sportresultaten.

Deze zwam zit namelijk boordevol met aminozuren, nucleotiden, vitaminen, mineralen, proteïnes, sterolen en cordycepines. Hele nuttige stoffen die je helpen bij:

  • het verbeteren van je uithoudingsvermogen (o.a. handig bij duursporten)
  • meer energie, ook ideaal na een slechte nachtrust
  • vermoeidheid
  • een hogere zuurstofopname in het bloed
  • een verbeterde longfunctie (o.a. handig bij bergsporten)
Cordyceps: een échte sportpaddenstoel

Naast het verbeteren van je sportprestaties biedt Cordyceps op ook andere vlakken ondersteuning. Zo zou deze zwam ook het libido kunnen verhogen en werkzaam zijn tegen virussen.

Vegan Cordycepssupplementen met Mushrooms4Life

Voor iedereen waarbij de voordelen van de Cordyceps als muziek in de oren klinken, heb ik een super goed paddenstoelmerk met vegan Cordyceps: Mushrooms4Life. Dit merk kweekt Cordyceps op biologisch Sorghum (een soort graan). Hierbij wordt de natuurlijke omgeving van de paddenstoel volledig nagebootst, zodat alle stoffen behouden blijven. Op deze manier ervaar je alle voordelen van de paddenstoel.

Waarom biologisch bij paddenstoelen extra belangrijk is

Cordyceps: een échte sportpaddenstoel

Daarnaast kweekt Mushrooms4Life al haar paddenstoelsupplementen 100% biologisch. Waarom is dit zo belangrijk? Paddenstoelen zijn de schoonmakers van de natuur. Ze nemen alles op uit hun omgeving. Worden er tijdens de kweek chemische middelen gebruikt? Dan absorbeert de paddenstoel dit hoogstwaarschijnlijk. Grote kans dat, als jij het supplement inneemt, dit ook binnenkrijgt. Dit gaan de medicinale voordelen weer teniet. Zonde!

Ben jij net zoals ik ook zo enthousiast over de voordelen van Cordyceps en wil je het paddenstoelsupplement van Mushrooms4Life kopen? Op hun website staat een enorme lijst van alle webshops, fysieke winkels en therapeuten die Cordyceps aanbieden.

Ben je een retailer en wil je Mushrooms4Life opnemen in je assortiment? Dan kun je het beste contact opnemen met de groothandel Smart & Zo voor meer informatie.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP