fbpx

Cibdol Oil

Passief inkomen genereren op deze manieren

Passief inkomen genereren op deze 12 manieren

Geld verdienen terwijl je slaapt, dat zou iedereen wel willen toch? Met passief inkomen is het mogelijk, maar dan moet je er natuurlijk wel eerst mee aan de slag gaan. In dit artikel bespreek ik verschillende manieren om een passief inkomen te genereren.

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomstenstroom waar je niet een bepaald aantal uur voor hoeft te werken en die doorstroomt, ook wanneer je niet aan het werk bent. Dit is dus het tegenovergestelde van een actief inkomen, waarbij je jouw uren ruilt voor geld.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Het is een inkomstenstroom waar je eerst tijd en aandacht in steekt, maar die vervolgens door zal blijven lopen. Om je een beter beeld te geven, deel ik in dit artikel verschillende methodes om een passief inkomen te genereren.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een methode waar je gemakkelijk mee kunt beginnen. Bij deze manier van passief inkomen krijg je betaald wanneer mensen iets kopen via jouw persoonlijke linkje. Zo kun je bijvoorbeeld linkjes maken naar jouw favoriete producten, zoals jouw camera of kleding, die je deelt op een blog, website of sociale media.

Linkjes naar deze producten kun je bijvoorbeeld aanmaken via Linkpizza of een ander affiliate netwerk. Let wel op de regels bij deze verschillende netwerken, want bij de één mag je wel je linkjes delen op sociale media, terwijl je bij de ander echt een website nodig hebt.

2. Begin een webshop

Niet met iedere webshop bouw je een passief inkomen op, maar er zijn zeker producten die je kunt verkopen om een passief inkomen te genereren. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een e-book over bloggen, die mensen bestellen en meteen kunnen downloaden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een online training, printables, Lightroom presets of kant-en-klare website lay-outs verkopen.

3. YouTube

YouTube is ook een manier van een online inkomen. Het vergt veel doorzettingsvermogen om te groeien en er daadwerkelijk geld mee te verdienen, maar het is zeker mogelijk. Wanneer je 1.000 abonnees hebt die minimaal 4.000 uur per jaar naar jouw video’s kijken, dan ontvang je reclame-inkomsten op je video’s. Iets wat behoorlijk snel kan oplopen, maar dus wel een grotere aanlooptijd heeft.

4. Bouw een website

Bij een website of blog heb je niet alleen de mogelijkheid om je te richten op affiliate inkomsten, maar kun je ook geld verdienen met Google Adsense. Oftewel advertenties in de vorm van banners op je website. Je krijgt dan betaald op basis van hoeveel mensen de advertenties zien en erop klikken.

Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer inkomsten. Het is daarom wel belangrijk om eerst te zorgen dat je een website hebt met nuttige informatie, dat vindbaar is via zoekmachines en dus zoveel mogelijk mensen bereikt. Als dit eenmaal loopt, dan heb je wel een stabiele inkomstenstroom dat weinig onderhoud vergt.

5. Dropshipping

Dropshipping is een webshop, maar dan zonder voorraad. Je verkoopt daarentegen wel fysieke producten, dus niet zoals het verdienmodel dat we eerder hebben besproken. Met dropshipping bouw je een webshop op binnen een bepaalde niche, die je vult met producten die je vanuit de leverancier direct laat verzenden naar de klant.

Op die manier hoef je zelf geen voorraad te hanteren en in sommige gevallen ook geen retouren te behandelen. Hoe dan ook komt er hierbij vrijwel altijd een stuk klantenservice aan te pas, waar je iedere dag (wanneer er vragen binnenkomen) aandacht aan moet besteden.

6. Beleggen

Op dit moment levert sparen niet veel op, dus is het heel interessant om jezelf te verdiepen in beleggen. Je belegt dan in obligaties en aandelen, waaraan je iedere maand een (klein) bedrag toevoegt. Door te beleggen bouw je een mooi potje op voor later, wat je geheel kunt automatiseren en dus een stuk beter werkt dan geld op je spaarrekening laten staan.

7. Huis of kamer verhuren

Het is tegenwoordig heel populair om je huis of kamer te verhuren via bijvoorbeeld Airbnb. Dit kan je eigen huis zijn, maar ook een huis dat je hebt gekocht of een vakantiehuis die jij en je familie bezitten. Natuurlijk zijn er wel voorwaarden waar je aan moet voldoen en ben je ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de schoonmaak voor de volgende gasten.

Toch is het alsnog een mooie extra inkomstenbron, zeker wanneer je een ruimte over hebt om te verhuren of simpelweg de tijd en het geld hebt om voor het onderhoud te zorgen.

8. Schrijf een boek

Ben je enorm goed in schrijven en vind je het bovendien leuk om te doen? Dan kun je er ook voor te kiezen om één van je verhalen uit te brengen of een verhaal te schrijven in de vorm van een boek. Er gaat veel tijd zitten in het schrijven van een boek, maar als je hem publiceert blijf je er zeker lang geld aan verdienen. Zeker wanneer je hem laat opnemen in verschillende bibliotheken en bijvoorbeeld tussen de (e-)boeken bij Bol.com.

9. Foto’s, video’s of audio’s verkopen

Wist je dat je jouw foto’s ook kunt aanbieden op stockfoto websites? Hetzelfde geldt voor video’s en audio’s. Een perfecte manier om bijvoorbeeld al jouw vakantiefoto’s eens uit te zoeken, na te bewerken en te delen.

Wanneer iemand jouw foto koopt, dan mag diegene deze foto gebruiken voor een website en krijg jij hier een vergoeding voor. Iets wat even tijd kost, maar wat daarna goed door kan blijven lopen.

10. Spullen verhuren

Als je veel spullen in huis hebt, die je niet dagelijks nodig hebt, dan kun je deze ook verhuren. Dit kan gaan over boormachines, camera-apparatuur en zelfs over een auto. Je hebt verschillende websites waar je dit soort apparatuur voor mensen in de buurt kunt aanbieden en er een leuk zakcentje aan over kunt houden!

11. Taken uitbesteden

Als je jouw bedrijf verder wilt uitbouwen, dan moet je bijna wel aan de slag met het uitbesteden van taken. Dit is overigens ook heel goed om een passief inkomen te genereren. Op deze manier kun je namelijk jouw vaste taken uitbesteden aan andere ervaren mensen binnen jouw vakgebied, die je net iets minder betaald dan jij, waardoor je nog steeds geld overhoudt. Zelf hou je daardoor weer tijd over, dat je kunt besteden aan het uitbouwen van jouw inkomen.

12. Merch By Amazon

Tot slot wil ik graag nog Merch by Amazon met jullie delen. Hier kun je jouw eigen T-shirts ontwerpen, die je vervolgens publiceert op Amazon. Zo bereik je een heel groot publiek met jouw designs, zonder dat jij je druk hoeft te maken om alle overige taken, want die handelt Amazon zelf af.

De designs hoeven overigens niet heel spectaculair te zijn, want vooral quotes of grappige teksten doen het juist heel goed. Alleen let wel op dingen als Copyright, dus gebruik geen designs van anderen of woorden of zinnen die door een merk geclaimd zijn.

Dit waren de 12 manieren om een passief inkomen op te bouwen. Heb je nog leuke suggesties? Laat ze dan zeker hieronder achter in de reacties.

Klik op de afbeelding om te pinnen op Pinterest

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP