fbpx

Cibdol Oil

Weinig energie? 10 tips voor meer energie

Weinig energie? 10 tips voor meer energie

Je hebt van die periodes dat je continu moe bent en weinig energie hebt. Enorm vervelend, zeker wanneer er juist leuke dingen op de planning staan. Met deze 10 tips krijg je vanzelf weer meer energie!

1. Doe een dutje

Als je lichaam moe is en vraagt om een rustmoment, probeer deze dan ook te pakken. Als je merkt dat je echt zou kunnen slapen, dan is het misschien even goed om een powernap te doen van maximaal 20 minuten. Ga op bed liggen en zet een wekker (reken de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen mee). Door slechts 20 minuten te slapen, voorkom je dat je in een diepe slaap terecht komt. Daarna heb je weer een energieboost plus meer concentratie, yay!

2. Maak een planning

Dit klinkt misschien vreemd als je weinig energie hebt, maar het maken van een planning werkt echt. Wanneer er van alles door je hoofd spookt wat je nog moet doen, dan zijn je hersenen continu actief. Schrijf daarom alles op wat je nog moet doen en wat in je hoofd zit in jouw planner of op een to-do-lijstje. Op die manier kun je niets meer vergeten, krijg je meer rust in je hoofd en uiteindelijk veel meer energie.

3. Maak een wandeling

Wanneer je op kantoor werkt of veel tijd binnen doorbrengt, dan is het goed om af en toe buiten een wandeling te maken. Door het licht krijgen je hersenen een seintje om wakker te worden en door daar nog wat lichaamsbeweging aan toe te voegen, voel je je daarna vanzelf weer een stuk fitter.

4. Ga aan de slag met geur

Wist je dat citrusgeuren een opwekkend gevoel geven? Perfect om je dag dus te beginnen met een douchegel met de geur van citrus! Daarnaast kun je ook een aantal dingen in je huis zetten met deze geur, zoals een kaars of een wax tart. Ook andere items, zoals een facemist en huisparfum helpen je zo energiek de dag door.

5. Drink voldoende water

Water is de basis voor voldoende energie, maar ook concentratie. Probeer dus voldoende glazen water te drinken op een dag. Als je merkt dat je een dipje krijgt, dan kan het goed zijn om even een glas water te drinken en daarna pas weer verder te gaan.

6. Zet een muziekje op

Soms kan het helpen om een muziekje op te zetten waar je blij van wordt. Zo krijg je vanzelf meer energie om door te gaan en je dag tot een succes te maken! Je kunt bijvoorbeeld ook een afspeellijst maken met alle muziek waar je vrolijk van wordt.

7. Neem tijd voor jezelf

Het kan heel vermoeiend zijn om van de ene verplichting naar de andere verplichting te gaan. Neem daarom voldoende tijd voor jezelf en plan deze waar nodig ook echt in. Je kunt bijvoorbeeld in deze tijd je favoriete serie kijken, een boek lezen of wat meer tijd aan je uiterlijk besteden. Pak er eens een gezichtsmaskertje bij, een voedende bodybutter voor je benen en vergeet het masker voor je haar niet.

Verder kan het heel goed zijn om af en toe iets nieuws te proberen. Stap is uit je comfortzone en doe iets wat je heel spannend vindt. Zelf heb ik een lijstje opgesteld met 5 dingen die ik wil uitproberen en ik krijg alleen al energie als ik naar deze punten kijk!

8. Splits grote taken op

Als je een groot project hebt waar je aan moet werken, dan weet je af en toe niet waar je moet beginnen en word je al moe als je eraan denkt. Het is daarom goed om grote taken op te splitsen in kleine behapbare taken, dingen waarmee je meteen aan de slag kan. Doordat je deze taken een stuk sneller kun afvinken geeft dat vanzelf meer energie.

9. Opruimen en schoonmaken

Een vol aanrecht, rondslingerende papiertjes en overal wasgoed helpt niet bevorderlijk voor je energie. Als je weinig energie hebt kan het helpen om eerst op te ruimen en schoon te maken, voordat je verder gaat. Stiekem is het iets wat toch in je hoofd rond blijf spoken, maar wat je niet snel op je to-do-lijstje zet. Na afloop voel je je enorm opgelucht en kun je weer rustig door!

10. Stop met vergelijken

Iedereen heeft momenten dat hij of zij moe is, ook al lijkt dat misschien niet zo. Stop daarom met het vergelijken van jezelf met anderen, ook met de mensen die je ziet op sociale media. Je ziet namelijk nooit alles achter de schermen en je weet nooit hoe diegene erbij zit als die ene post geplaatst wordt. Daarnaast kost het vergelijken van jezelf met anderen enorm veel energie, die je beter kunt stoppen in je werk, je hobby’s of jezelf.

Wat is jouw ultieme tip voor meer energie?

Weinig energie? 10 tips voor meer energie
Klik om te pinnen op Pinterest
  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Simone

    Wat een prachige foto. Goede tips. Ik geloofde eerst nooit dat je van wandelen energie krijgt. Sinds kort loop ik elke break op werk (15 min.) een rondje. Zo heb ik aan het eind van de werkdag al 5km gelopen. Sindsdien voel ik me een stuk energieker in de avond en niet meer zo stijf als ik van de bank opsta. Meer water drinken zou ik zeker moeten doen. Maar dat schiet er echt altijd bij in.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP