5x de mooiste relaxfauteuils

5x de mooiste relaxfauteuils

Bijna alle meubels en accessoires van mijn verlanglijstje kan ik al afstrepen. Alleen een (relax)fauteuil ontbreekt nog. Daarom zet ik vandaag ter inspiratie de 5 mooiste relaxfauteuils op een rijtje.

Wat is een relaxfauteuil?

Een relaxfauteuil is geen gewone fauteuil. Deze stoelen zijn namelijk een stuk luxer en daarmee ligt ook de prijs een stukje hoger. Je kunt een relaxfauteuil namelijk (elektrisch) verstellen. Hierdoor kun je hem precies in de positie zetten die jij op dat moment nodig hebt, terwijl je nek, rug en benen de juiste ondersteuning krijgen. Waar een fauteuil een gewoon een comfortabele stoel is, biedt een relaxfauteuil dus net dat beetje extra.

5x de mooiste relaxfauteuils

Relaxfauteuils hebben een suf imago, omdat het wordt gezien als een stoel voor opa’s en oma’s, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Tegenwoordig worden ook deze stoelen steeds hipper en krijgen ze steeds meer functies. Ik raakte geïnspireerd door deze relaxfauteuils en besloot er een artikel over te maken. In de bovenstaande afbeelding zie je 5x de mooiste relaxfauteuils en ik licht mijn keuze per stoel even kort toe.

Nummer 1

Nummer 1 is de Montèl Stretch. Deze stoel is perfect om in neer te ploffen na een lange werkdag. Je kunt hem namelijk neerzetten als een soort ligbed, maar dan met voldoende ondersteuning! Als je toch liever wilt zitten, dan kun je de rugleuning terug omhoog doen en heb je een heerlijke stoel. Als ik deze een keer in een winkel tegenkom, dan wil ik hem echt een keer uitproberen.

Nummer 2

De Montèl Mila oogt eigenlijk als een hele luxe bureaustoel. Het is een heel leuk model in een donkergroene kleur. Deze heeft niet veel opties en is dus iets goedkoper, maar je kunt wel de rugleuning naar achter kantelen. Ideaal om even een rustmomentje voor jezelf in te lassen.

Nummer 3

Deze stoel met grijze stof en houten details geeft me echt een beetje een Scandinavische vibe. Als het hout net iets minder gestreept was geweest, dan was dit helemaal mijn ding! Ik vind deze stoel een goed voorbeeld voor het feit dat een relaxfauteuil echt niet alleen voor oudere mensen is.

Nummer 4

Nummer 4 is één van mijn favorieten en dat komt hoogstwaarschijnlijk door die fantastische kleur! Deze stoel is van het merk Label en kun je op verschillende manieren samenstellen. Zo kun je zelfs de kleur van de poot veranderen of kiezen voor een houten poot. Ook bij deze stoel is alleen de rugleuning verstelbaar, maar het is gegarandeerd een eyecatcher in huis.

Nummer 5

De laatste stoel is een geheel andere relaxfauteuil, maar daardoor juist een stuk leuker. Je kunt bij deze stoel van Fredriks namelijk de armleuningen uitklappen, waardoor er een soort bank ontstaat waar je op kunt liggen. Perfect voor als je toch even je benen wilt strekken.

Nu ik wat research heb gedaan en de vijf mooiste relaxfauteuils heb ontdekt weet ik dat zo’n soort stoel ook absoluut een optie is. Het lijkt me heerlijk om te werken vanuit een fauteuil en dan is het fijn om af en toe af te wisselen van houding. Iets wat natuurlijk een stuk beter gaat in een relaxfauteuil!

Welke van deze vijf stoelen vind jij het mooiste? En wist jij dat relaxfauteuils ook zo hip konden zijn?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP