fbpx

Cibdol Oil

5 dingen die ik wil uitproberen

5 dingen die ik wil uitproberen

Er zijn talloze dingen die ik nog wil uitproberen, grote dingen, maar ook kleinere dingen waarmee ik direct aan de slag kan. Nieuwe dingen geven me altijd een mega energieboost en ik word al enthousiast als ik er aan denk! Dit zijn de 5 dingen die ik wil uitproberen én binnenkort ook echt ga doen.

1. Taart bakken

Als je me al langer volgt weet je dat ik misschien niet de meest handige persoon ben om creatief aan de slag te gaan met het bakken van taarten of überhaupt knutselen. Ik heb altijd een heel mooi idee in mijn hoofd (of zelfs als voorbeeld van Pinterest of uit een boek), maar ik krijg het gewoon niet uit mijn handen.

Toch vind ik de taarten van Peggy Porschen zo mooi en ik heb zelfs een boek, zodat ik ze na kan maken. Ik heb hier alleen nog nooit de tijd voor genomen om dit uit te proberen en dat wil ik binnenkort echt een keer doen. Het resultaat (ongeacht hoe het eruit ziet) deel ik uiteraard met jullie in een blogpost!

2. Eén Lightroom preset maken

Je zult nu misschien denken: je hebt toch al een eigen Lightroom preset? Dat klopt, want dat geef ik ook regelmatig mee als tip! Je zult alleen schrikken van de hoeveelheid Lightroom presets die ik binnen een jaar tijd heb gemaakt. Ik heb weer een paar veranderingen doorgevoerd in mijn Instagram feed, maar nog steeds geen preset die op iedere foto past.

Het probleem is vaak dat je bij iedere foto te maken hebt met andere omstandigheden en ik daarom iedere foto vaak anders bewerk. Dit kost me teveel tijd en is absoluut niet handig, want hierdoor komen de foto’s ook iedere keer anders over. Daarom wil ik me focussen op één preset die ik voor alle foto’s kan gebruiken, waar ik eventueel alleen de helderheid aan moet passen.

3. Fotograferen met water

Fotografie is ook iets waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Alleen als ik bijvoorbeeld door de Efteling loop, heb ik het idee dat ik alles al heb gehad. Het voelt een beetje gewoontjes, waar het vroeger juist iets nieuws was waaraan ik alles nog kon ontdekken. Daarom lijkt het me leuk om wat meer te experimenteren en ‘out of the box’ te denken.

Toen ik via Beautylab op de creaties van @georginaloasby stuitte was ik overdonderd. Ik heb voorheen vaker met water gefotografeerd, zoals in dit artikel, maar eigenlijk nooit verder gedacht dan een bakje met water of een paar spetters. Haar Instagram is daarom een goede inspiratiebron en het kriebelt nu zeker om meer met water te doen!

4. Interieur ontwerpen

Geloof het of niet, maar ik heb vroeger serieus gekeken naar opleidingen om stylist te worden. Niet alleen op het gebied van interieur overigens, maar in de breedste zin van het woord. Nu ik laatst wat ideeën heb opgedaan om een wandkast te maken in de logeerkamer, zou ik dit super graag zelf willen uitproberen.

Niet perse echt een hele kast in elkaar timmeren, maar wel een ontwerp maken voor onze logeerkamer. Ik zou de ruimte van deze kamer namelijk beter willen benutten en we beseffen ons nu dat we hier met het verhuizen niet goed over na hebben gedacht. Zo staat er twee kasten, maar allebei tegen een andere wand. Dit neemt veel ruimte in beslag en zo houd je gekke kleine hoekjes over. Ik wil dus graag een ontwerp maken waardoor we alle ruimte benutten en dit ontwerp ook uiteindelijk realiseren! Al moet ik ons huis nabouwen in de Sims en uren opzoek naar kasten die precies in deze kamer passen.

5. Werken op andere locaties

Ik werk veel vanuit huis. Iets wat ik heel fijn vind om te doen, maar ik merk ook dat ik de laatste tijd in een sleur zit. Een weekje heb ik de auto geleend van mijn moeder en merkte hoe fijn het was om ook dingen op andere locaties te doen. Zo ben ik een ochtend naar het bos gegaan, waar ik onder andere foto’s heb gemaakt voor een campagne.

Ik zou daarom vaker op andere locaties willen werken, al is het een ochtendje voor foto’s of even een artikel te typen in een leuk cafeetje. Ik ben ook echt een strandmens en aangezien ik toch overal kan werken, waarom doe ik dat dan niet? Ik neem mijn laptop mee, plof neer bij een strandtentje en kan heerlijk uitwaaien op het strand of zelfs een duik nemen tussendoor. Dat klinkt té aantrekkelijk toch?

Meer tijd voor mezelf plannen

De conclusie van dit alles is dat ik meer tijd voor mezelf moet plannen, want ik krijg nu al kriebeltjes van alle leuke dingen die in dit artikel staan. Iets wat ik altijd krijg van nieuwe ideeën! Tijd om mijn planner erbij te pakken en deze dingen in te plannen, want het is echt een kwestie van DOEN.

Wat zou jij heel graag nog eens willen uitproberen?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Tessa

    water fotografie lijkt mij ook erg tof om te kunnen

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP