fbpx

Cibdol Oil

Weleda zuiverende gezichtsverzorging review

Weleda zuiverende gezichtsverzorging review

Een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn die onzuiverheden aanpakt, zonder deze uit te drogen. Dat klinkt super aantrekkelijk! Ik heb het hier over de nieuwe Weleda zuiverende gezichtsverzorging en in deze review vertel ik je er alles over.

Weleda zuiverende gezichtsverzorging

De Weleda zuiverende gezichtsverzorging collectie bestaat uit de bovenstaande vier producten. Je vindt in deze collectie een reinigingsgel, een lichte gezichtscrème, een SOS anti-puistjes gel en zelfs een concealer. De producten bevatten allemaal een extract van de wilgenbast, een ingrediënt dat van zichzelf antibacterieel werkt en de huid reinigt.

De producten uit de Weleda zuiverende gezichtsverzorgingslijn zijn 100% natuurlijk en daarmee vrij van synthetische stoffen. Hierdoor wordt je huid niet verwend door de ingrediënten, maar geven de producten je huid een duwtje in de rug om de onzuiverheden aan te pakken.

Zuiverende reinigingsgel (vegan)

Weleda zuiverende reinigingsgel

De Weleda zuiverende reinigingsgel reinigt tot diep in de poriën. Daarmee helpt deze reinigingsgel de huid om onzuiverheden te verminderen en te voorkomen. Je brengt deze reinigingsgel ‘s ochtends en ‘s avonds aan op een vochtige huid, masseert hem in en spoelt je gezicht na met lauwwarm water.

Weleda zuiverende reinigingsgel

De zuiverende reinigingsgel staat bij mij standaard in de douchecabine. Ik gebruik hem zelf iedere ochtend om mijn gezicht te reinigen. De gel heeft een fijne textuur en brengt gemakkelijk aan. Ik masseer hem zelf extra in met mijn reinigingsborstel. Na het afspoelen voelt mijn gezicht heel schoon, glad, maar ook vetvrij aan. Ik heb wel het idee dat hij mijn huid ook stript van de goede oliën, waardoor een gezichtscrème na afloop wel echt nodig is.

De Weleda zuiverende reinigingsgel is verkrijgbaar voor €10,49 (100ml).

Zuiverende gezichtscrème light (vegan)

Weleda Zuiverende gezichtscrème light

De Weleda zuiverende gezichtscrème light is, zoals de naam al doet vermoeden, een lichte dag- en nachtcrème. Hij hydrateert de huid, maar helpt tegelijkertijd om onzuiverheden tegen te gaan. Dit alles zonder de huid te laten glimmen. Je kunt deze crème ‘s ochtends en/of ‘s avonds aanbrengen na het reinigen van je gezicht.

Weleda Zuiverende gezichtscrème light

De gezichtscrème gebruik ik iedere ochtend na het reinigen van mijn gezicht met de zuiverende reinigingsgel. Het is een dunne crème, maar je hebt slechts een klein beetje nodig om je gehele gezicht in te smeren. De crème hydrateert voor mij op dit moment voldoende, zonder te vettig te worden.

Wel heb ik het idee dat deze crème af en toe niet goed genoeg in mijn huid trekt, maar er een beetje op blijft liggen. Soms korrelt hij namelijk een beetje af, wanneer ik bijvoorbeeld over mijn gezicht wrijf of de concealer aanbreng.

De Weleda zuiverende gezichtscrème light is verkrijgbaar voor €15,49 (30ml).

SOS anti-puistjes gel (vegan)

Weleda SOS anti-puistjes gel

De Weleda SOS anti-puistjes gel is een doorzichtige gel die je direct aan kunt brengen op je puistjes en mee-eters. Hij zorgt ervoor dat deze verdwijnen, maar gaat ook de roodheid en het gespannen gevoel tegen. Zo heb je niet de gehele tijd last van het trekkerige pijnlijke gevoel van een puistje.

Weleda SOS anti-puistjes gel

Vroeger maakte ik veel gebruik van dit soort gels die ik direct aanbracht op het puistje, zoals Lush Grease Lightning. Ik was dan ook erg benieuwd hoe deze zou werken! Ik vind deze gel trouwens net wat lekkerder ruiken dan de andere producten, omdat hier naast lavendel, blauwe kamille en pepermunt ook tijm aan toe is gevoegd. Dat maakt hem net wat frisser en minder zwaar.

De SOS anti-puistjes gel werkt heel effectief! Ik gebruik deze ‘s avonds na het reinigen van mijn gezicht met een toner of als ik een dagje geen make-up draag. De pijnlijkheid van het puistje trekt vrijwel meteen weg en ook het puistje verdwijnt een stuk sneller, dan zonder dit product! Mijn puistjes waren na drie dagen al bijna verdwenen.

De Weleda SOS anti-puistjes gel is verkrijgbaar voor €15,49 (10ml).

Concealer

Een leuke verrassing in deze collectie is de Weleda concealer. Deze getinte crème verbergt puistjes en onzuiverheden, maar gaat ze tegelijkertijd ook tegen. Iets waar ik in mijn jongere jaren heel erg blij mee was geweest, omdat ik toen expres geen make-up op puistjes deed, zodat ze des te sneller weggingen. Dit klinkt als dé oplossing.

Met de concealer kun je de puistjes wegwerken, waardoor ze net wat minder opvallen. Je ziet alsnog een paarse gloed, maar de roodheid is enorm verminderd. Daarnaast is het een heel fijn idee dat je dit op kunt smeren, zonder dat je je poriën verstopt en terwijl de ingrediënten helpen om je puistjes te verminderen. De concealer droogt super snel, dus na het aanbrengen moet je het gelijk uitsmeren. Doe het aanbrengen dus per puistje.

De Weleda concealer is verkrijgbaar voor €15,49 (10ml).

Conclusie

Weleda zuiverende gezichtsverzorging review

De Weleda zuiverende gezichtsverzorging collectie is perfect voor iedereen die snel last heeft van onzuiverheden. Ik heb zelf geregeld nog puistjes, maar met deze verzorging was mijn huid na 7 dagen al een stuk rustiger. Ondanks dat ik deze verzorging nu dagelijks gebruik, heb ik nog steeds een aantal nieuwe puistjes erbij gekregen. Gelukkig gaan deze ook weer snel weg door de SOS anti-puistjes gel en kan ik ze ook op een veilige manier verbergen met de concealer.

Deze huidverzorgingslijn zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd aanvoelt, zonder dat het te vet is. Er ontstaan soms nog wel puistjes, maar ze zijn grotendeels verdwenen. Ik heb het idee dat de zuiverende gezichtscrème light en de SOS anti-puistjes gel voor mij het meeste hebben betekent. Dat zijn dan ook mijn favorieten uit deze collectie!

De Weleda zuiverende gezichtsverzorgingslijn is nu verkrijgbaar bij alle verkooppunten.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Sanne

  Denk dat deze lijn niet voor mijn huid geschikt is, maar ben er wel benieuwd naar andere lijnen van dit merk geworden. De producten die ik op dit moment gebruik, vind ik niet zo fijn, dus zodra die op zijn ga ik weer wat nieuws proberen.

 • avatar
  Linne

  Wauw wat klinkt dat als een toffe producten. Zelf heb ik ook allemaal onzuiverheden en puistjes. Dus ik doe graag mee met de winactie. Have a nice day!

 • avatar
  Yara

  Die lijken mij zo fijn!
  Liefs,
  Yara

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP