11x doen in plaats van uitgaan

11x doen in plaats van uitgaan

Na 4 dagen carnaval is het wel even goed geweest met uitgaan. Alleen wat kun je doen in plaats van uitgaan, zodat je je het aankomende weekend niet gaat vervelen?

11x doen in plaats van uitgaan

11x doen in plaats van uitgaan
Klik om te pinnen

1. Simsen

Je wordt nooit te oud om de Sims te spelen. De nieuwste versie is natuurlijk de Sims 4, maar ook de oudere versies zijn hier nog favoriet. Hoe heerlijk is het om een huis in te richten of gewoon even alleen met het leven van je Sim bezig te zijn. Hier ben je zo een avondje mee zoet, zeker wanneer je extra meubels download of je helemaal overgeeft aan de 100 baby’s challenge.

2. Gezellig met vrienden

Je hoeft natuurlijk niet op stap om je tijd met vrienden door te brengen. Nodig ze bij je thuis uit en praat lekker na over het afgelopen week(end). Pak een fles rum van Drankdozijn, maak je eigen cocktails en zo ben je absoluut een heel stuk goedkoper uit dan in een club of kroeg!

3. Netflix pyjamaparty

Hoe heerlijk is het om na een werkdag neer te ploffen op de bank met een goede serie? Ik denk dat dit één van mijn favoriete dingen is om te doen in plaats van uitgaan. Trek lekker je pyjama aan, pak je dekbed erbij en zoek een serie uit. Je kunt mijn Netflix aanraders vast goed gebruiken.

4. Sterren kijken

Je moet er wel voor je huis uit, maar maak voor de verandering eens een avondwandeling. Neem een kleed mee, een thermoskan met koffie of thee, kleed je warm aan en plof na het wandelen neer op een fantastische plek om naar de sterren te kijken. Het is iets heel anders om te doen in plaats van uitgaan, maar absoluut de moeite waard!

5. Lees een boek

Je hebt vast nog wel een boek in de kast liggen dat je al heel lang wilt lezen. Tegenwoordig komen we er niet zo snel meer aan toe, maar het is een hele fijne manier om ‘s avonds te ontspannen. Ook voelt het enorm fijn als je dat boek aan het einde van de avond eindelijk uit hebt.

6. Me-time

Als je een drukke werkweek hebt gehad of net als mij carnaval hebt gevierd, dan ben je vast toe aan een dosis me-time! Spring lekker onder de douche of in bad, smeer jezelf helemaal in met allerlei verzorgingsproducten, steek kaarsjes aan en doe dingen waar je al een hele lange tijd niet aan toe kwam. Het kan van alles zijn: werken aan je bulletjournal, je benen laseren of eindelijk je nagels weer eens lakken.

7. Inspiratie opdoen

Misschien staat een opknapbeurt voor de badkamer op je lijstje of ben je echt toe aan een nieuwe garderobe. Neem deze avond eens tijd om lekker wat inspiratie op te doen op Pinterest. Je hoeft natuurlijk niet direct alles aan te schaffen of werkelijkheid te maken, maar sla het gewoon alvast op.

8. Fotoboek maken

We leggen tegenwoordig heel veel mooie momenten vast met onze telefoon, alleen we kijken ze niet zo snel terug. Je kunt natuurlijk even lekker terug scrollen door de foto’s op je telefoon, maar je kunt er ook voor kiezen om de leukste momenten te bundelen in een fotoboek.

9. Start een nieuw project

Doordeweeks kom je er misschien niet altijd aan toe en als avondmens zit je nog boordevol energie. Start een nieuw project, zoals een eigen blog of een bullet journal. Je bent hier vast de hele avond mee zoet en de aankomende dagen ga jij je ook niet meer vervelen.

10. Recepten uitproberen

Waag jezelf aan een recept dat je al heel lang wilt uitproberen of bak de mooiste cupcakes. Deze avond is perfect om iets nieuws te proberen. Je kunt ook alvast een aantal maaltijden preppen voor de aankomende dagen, zoals een uitgebreid ontbijt voor de volgende ochtend.

11. Singstar of dansen

Als je echt heel gek bent op uitgaan, dan kun je je misschien wagen aan een avondje Singstar of dansen bij jou thuis. Nodig je vriendin(nen) uit, zet de muziek maar aan en zingen of dansen maar. Dit wordt vast en zeker een avondje lachen, gieren, brullen!

Dit was mijn artikel met 11 dingen om te doen in plaats van uitgaan. Ik hoop dat ik je verder heb geholpen en dat je leuke plannen hebt gemaakt voor vanavond. Vergeet de afbeelding niet te pinnen, zodat je deze tips ook later nog kunt terugvinden.

Wat ga jij vanavond doen in plaats van uitgaan? Ik ben benieuwd, laat het weten in de reacties!

 • Reacties ( 3 )

 • avatar

  Zalig! Ik ga dit semester ook niet veel uitgaan.
  Het is nu het moeilijkste deel van mijn opleiding en ik probeer af te vallen :p
  En bedankt hoor! Dit zijn ALLEMAAL dingen die ik zo graag doe!
  Ik heb daarnet nog gedanst in de keuken ;) .. mijn kotgenoten waren juist naar huis hehe…
  Nog leuke dingen: tuinieren (of kamerplantjes stekken), tekenen, schilderen, een muziekinstrument bespelen, zingen, koken,…

 • avatar

  Een heel mooi lijstje! Vanavond zit ik op de bank, met een tijdschrift en een grote pot thee.

 • avatar

  Ik heb een boekje waar ik elke avond in schrijf, over waar ik dankbaar voor ben en geluksmomentjes…
  Inspirerend lijstje!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP