8 tips voor een date thuis

8 tips voor een date thuis

Misschien is het je eerste date thuis of wil je graag een avondje thuis doorbrengen samen met je vriend, maar heb je geen idee wat je moet doen. Ik help je graag met deze 8 tips voor een date thuis!

1. Bioscoop

Als er op dit moment niets leuks in de bioscoop draait, waarom dan niet thuis een bioscoop date organiseren? Je steekt wat kaarsjes aan, dimt het licht en zorg dat je allerlei snacks in huis hebt. Daarna kun je samen met je date thuis popcorn bakken en de film of serie uitkiezen. Bekijk daarvoor zeker eens deze Netflix tips!

2. Samen bakken of koken

Eten is altijd goed toch? Tijdens een date thuis kun je gezellig samen iets bakken, zoals cupcakes of een appeltaart, of bijvoorbeeld samen een uitgebreid diner koken. Zo kunnen jullie jezelf eerst uitsloven in de keuken en er daarna uitgebreid van genieten mét een fles champagne natuurlijk.

3. Bordspelletjes of gamen

Pak de bordspelletjes maar uit de kast! Het is tijd om te kijken wie er het beste is in Monopoly, Mens erger je niet of Cluedo. Maak er een gezellig avondje van met de bordspelletjes op tafel. Zet er wat snacks naast, serveer een lekker drankje, zet de kaarsjes aan en een leuk muziekje op.

Als je niet van bordspelletjes houdt of ze niet in huis hebt, dan kun je ook samen gamen. Je hebt tegenwoordig hele leuke games die je met je date of meerdere spelers kunt spelen. Ik vind zelf bijvoorbeeld Playstation Playlink ontzettend leuk! Deze box is gevuld met 4 verschillende party games, perfect voor een date thuis.

4. Een fort bouwen

8 tips voor een date thuis

Een fort bouwen klinkt misschien niet als iets wat je snel zult voorstellen, maar lachen gegarandeerd! Verzamel alle kussens, dekens en lakens die je hebt en bouw het fort bij de televisie. Zo kun je daarna vanuit je fort een film kijken en als de film saai is kun je altijd nog overgaan op een kussengevecht.

Als het warm genoeg is buiten, dan kun je ook buiten een fort bouwen of een tentje opzetten. Dan kun je het ook combineren met een barbecue, samen dansen en daarna misschien zelfs overnachten in je eigen tuin.

5. Maak samen muziek

Je hoeft niet perse de beste gitaarspeelster of zangeres te zijn om samen muziek te maken. Pak er wat instrumenten bij (on- of offline) en ga samen muziek maken. Of het nu serieus is of voor de grap, het wordt vast ontzettend gezellig!

6. Smaaktest

Doe samen een smaaktest en kijk of jullie verschillende merken uit elkaar kunnen halen. Dit kun je doen met je favoriete snoep, snack of drankje. Koop bijvoorbeeld het A-merk en een B-merk om te zien of je het verschil geblinddoekt kunt proeven. Mochten jullie gek zijn op bier, dan kun je ook verschillende biermerken kopen. Jullie schenken dan om de beurt een biertje in en kijken of jullie het merk kunnen raden.

7. YouTube marathon

Maak samen een afspeellijst op YouTube en speel het af op de televisie. Je kunt bijvoorbeeld allemaal grappige filmpjes verzamelen of gewoon leuke filmpjes van jullie favoriete YouTubers. Geen inspiratie? Zet dan gewoon een random filmpje aan en laat YouTube auto-play het werk doen.

8. Quiz

Doe tijdens jouw date thuis samen een quiz. Een hele leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Zo kun je de most likely to tag of een andere tag doen, maar je hebt ook kaartspelletjes met vragen die je aan elkaar kunt stellen.

8 tips voor een date thuis

8 tips voor een date thuis
Klik om te pinnen
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP